Junioři využili pět přesilovek a rozprášili Chomutov

Miroslav Lučan | 15.01.2006 | |

Junioři využili pět přesilovek a rozprášili Chomutov

Ve 29.kole 1.ligy juniorů bylo na řadě letos již poslední okresní derby mezi celky SK Kadaň a KLH Chomutov. V dosavadních soubojích na tom byli lépe kadaňští. Na ledě okresního rivala zvítězili 1:4 a remizovali 2:2. Na domácím stadionu si připsali dva body za vítězství 4:2. Pokud si chtějí kadaňští zachovat naději na postup do baráže o juniorskou extraligu z prvního místa, tak v dnešním utkání museli naplno bodovat. Do utkání vstoupili lépe hosté a v 8.minutě po zaváhání Vaňka na modré vedli 0:1, ale to bylo z jejich strany na dlouhou dobu vše. Domácí během pár minut otočili ve svůj prospěch a celé utkání byli lepším týmem. Ve třetí třetině hosté odpadli a to domácí využili ke zvýšení skóre. Zápas skončil jednoznačným vítězstvím kadaňských borců v poměru 7:2 .

 
29.kolo, neděle 15.1.2006
Sportovní klub Kadaň - Piráti Chomutov  7:2  (2:1,1:1,4:0)

Branky : 9. Stehlík (Hrdlička, Paul), 12. Hrdlička (Stehlík, Paul), 22. Hrdlička, 51. Neprášek (Moro, Krpenský), 54. Krpenský (Neprášek, Koblitz), 58. Stehlík (Kopáč), 60. Moro - 8. Hauner, 39. Dudek

Rozhodčí: Krebs, Hinčica, Kebrle

Vyloučení: 5:11 . Využití: 5:0. V oslabení: 0:0.Diváci: 310.Střely na branku: 37:28.Průběh utkání: 0:1,3:1,3:2,7:2.

Sportovní klub Kadaň: Tichý - Loučka, Koblitz - Macháček, Kopáč - Unger, Vaněk - Krpenský, Neprášek, Moro - Paul, Hrdlička, Stehlík - Schönauer, Mazánek, Windisch
Trenéři : Wágner, Krpenský
Piráti Chomutov: Štěrba - Vörös, Klír, Křivka, Šmec, Palubjak, Fiala, Iterský - Hauner, Šedivý, Gellner - Žatecký, Bureš, Dudek - Voborník, Rabas, Šulta - Szakal, Průcha
Trenér : Ptáček

Komentář k zápasu

Zaváhání Vaňka a obrat na 2:1

Utkání začalo v rychlém tempu, hra se přelévala ze strany na stranu, ale vážnější gólovou příležitost si týmy nevytvořili. Až v 7.minutě se v tváří v tvář Štěrbovi v chomutovské brance ocitl Paul, když mu přihrával Stehlík, ale brankář s problémy vše vyřešil. Po té domácí zatlačili chomutovské do defenzívy, přihrávku na modrou dostal Vaněk, ale udělal hrubou chybu, nastřelil chrániče před sebou stojícího HAUNER, který se tím dostal do brejku a Tichému nedal vůbec žádnou šanci – 0:1. Domácí ale po inkasované brance ještě více ožili, na chomutovskou branku se valil jeden útok za druhým. A již 9.minutě se domácí dočkali, a to když STEHLÍK prostřelil vše co mu stálo v cestě, včetně gólmana Štěrby - 1:1. Ihned po rozehrávce měl obrovskou šanci Mazánek, když si položil brankáře hostí, ale na odkryté brance trefil tyč. Ve 12.minutě domácí měli první výhodu přesilové hry, když za faul vysokou holí byl vyloučen chomutovský Bureš a hned po čtyřiceti pěti vteřinách toho využil HRDLIČKA - 2:1. Kadaňští byli v této fázi hry lepším týmem, hosté místy nestíhali a pomáhali si často až za hranicí pravidel. Ve 13.minutě měli domácí možnost další přesilovky, tu však nevyužili. V 16.minutě byl vyloučen další chomutovský hráč. V domácí přesilovce po střele Macháčka, která se odrazila od zadního mantinelu, dostal Stehlík, ale Štěrbu nepřelstil. Do konce třetiny chomutovští opticky vyrovnali hru, ale branka už na žádné straně nepadla.

Padla hodně diskutabilní branka

V úvodu druhé části se opět domácí pustili do svého protivníka. A hned ve 22.minutě byl poslán na trestnou lavici hostující Dudek za hákování a umožnil tak kadaňským hrát v početní výhodě. Tu domácí ihned využili. Kopáč nahazoval před branku a HRDLIČKA tečoval mezi Štěrbovi betony - . Ve 26.minutě si mohli i hosté vyzkoušet přesilovou hru, Kopáč byl vyloučen za faul vysokou holí. Chomutovští byli hodně aktivní, uzamkli domácí čtveřici v obranném pásmu, ale vážnější šanci si nevytvořili. Navíc fauloval chomutovský Žatecký a síly na ledě se tak vyrovnali. Ve 30.minutě si mohli chomutovští vše zopakovat, když na trestnou usedl za hákování Loučka. Jenže po třiceti vteřinách ho následoval hostující Jareš a síly se tak opět vyrovnali. Ve 35.minutě pěkně střílel Mazánek, když mu z levé strany nabíjel Windisch. Po té si hosté zahráli přesilovku, ale nic zvláštního nevymysleli. Ve 38.minutě měl obrovskou šanci opět Mazánek, ale Štěrba byl znovu úspěšnější. Šedesát pět vteřin před koncem druhé části snížil zničeho nic DUDEK - 3:2. Branka byla hodně diskutabilní, protože nikdo z přihlížejících puk za brankou čarou neviděl. Všichni tři rozhodčí byli nesmyslně ve středním pásmu !!! Hlavní sudí reagoval pouze na rozsvícené červené světlo za brankou, kterou rozsvítil náhodný kolemjdoucí „puberťák“. Chomutovští se tak začali radovat, aniž by tušili, že vstřelili branku. Pár vteřin před koncem byl závar ještě před domácí brankou, gólman Tichý byl na zemi, ale v poslední chvíli ho zastoupil obránce Vaněk a hrudníkem zastavil puku cestu do sítě. Tím týmu oplatil svou chybu z první třetiny.

Chomutovští ve třetí třetině zcela odpadli

Hned v úvodní minutě byl vykázán na trestnou hostující Šedivý, domácí si připravili několik slibných šancí, ale Štěrba ukazoval své kvality. Po té byli postupně vyloučeni Unger a za hosty Bureš. Do 47.minuty byla hra z obou stran hodně nepřesná. Ve 48.minutě se do přečíslení dva na jednoho dostal Moro s Loučkou, ale prvně jmenovaný neměl přesnou mušku a branku minul. V 51.minutě byl vyloučen Hauner za hákování a než se stačil časoměřič říci kdo vlastně na trestné sedí, domácí přesilovku využili. Pod víko zavěsil NEPRÁŠEK - 4:2. Domácí byli v těchto chvílích jasně lepším týmem. V 54.minutě dostala chomutovská lavička trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Po deseti vteřinách se trefil po parádní kombinaci KRPENSKÝ a využil již tak dnešní čtvrtou přesilovku - 5:2. Chomutovští fyzicky vůbec nestíhali a často si pomáhali nedovolenými zákroky. To domácí krutě trestali. V 57.minutě si na hanbu šel odpočinout Vörös za nedovolené bránění a než se stihl pořádně usadit domácí opět výhodu využili. Tentokrát střelu Kopáče tečoval STEHLÍK - 6:2. Chomutovští celou třetinu působili odevzdaným dojmem. V posledních minutách se hrálo jen na jednu branku a to chomutovskou. V poslední minutě ještě upravil skóre na konečných 7:2 - MORO.

Domácí jasně přehráli svého soupeře a to zejména díky závěrečné třetině. V zápase využili pět přesilových her a tím jasně dominovali. Chomutovské k ničemu vážnému nepustili a celý zápas hru kontrolovali.

Nyní čeká juniory čtrnácti denní přestávka na doladění formy před boji v baráži o extraligu. K dalšímu utkání zajíždějí do Sokolova a doma hrají v neděli 5.února od 14:45 hodin a přivítají celek Děčína. Všechny fanoušky tak zveme na kadaňský zimní stadion.

Miroslav Lučan
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM