O další body Kadaňští zabojují v dalekém Vrchlabí

Jiří Novotný (KAD) | 12.10.2024 | |

O další body Kadaňští zabojují v dalekém Vrchlabí

V r ch l a b í / K a d a ň - Černožlutý motor se po studeném startu dostává do provozní druholigové teploty a pohled do výsledkové listiny je rázem veselejší. Prodloužit vítěznou sérii se Kadaň pokusí na ledě podkrkonošského Vrchlabí, jednoho z nejvzdálenějších soupeřů západní divize. Duel startuje v 18:00 a kromě tradičního textového přenosu bude připraven také stream na webu czechicehockey.tv.

 

KADAŇ Z DĚČÍNA S BODY, VRCHLABÍ S VÝPRASKEM

Vrchlabští nový ročník zahajovali derby s Hronovem, jenž vyprovodili hladce 6:1. Následně prohráli 3:2 v Písku, což odčinili úspěšnou přestřelkou 7:5 s Řisuty a hlavně překvapivým úspěchem v Táboře, který na jeho ledě zdolali 2:3.

Cenný skalp kohoutů byl ovšem posledním bodovým přísunem Stadionu. V dalším kole už nedokázal zaskočit dalšího favorita z Příbrami (1:4) a ještě hůře dopadl ve středu v Děčíně. Zatímco Kadaňští ve městě šífáků zvítězili po prodloužení, Vrchlabí inkasovalo tvrdý direkt.

Úvod zápasu přitom patřil celku z Podkrkonoší. Ten se dostal do vedení 0:2, avšak od 6. minuty se iniciativy ujali domácí medvědi. Ti nejprve dvěma slepenými góly srovnali krok a od druhého dějství postupně navyšovali náskok, který se zastavil na jednoznačném poměru 7:2. „Pro včerejší výkon nemáme pochopení a omlouváme se všem vrchlabským fanouškům. Musíme se vrátit k pokoře a hlavně k obraně. Bez té nikdy nic nevyhrajeme,“ mračil se na webu hcvrchlabi.cz trenér Stadionu Petr Hlaváč.

Sestava Vrchlabí z duelu v Děčíně: Červinka (J. Tichý) – J. Kynčl, Hladík, Fiala, Gurjevskij, Kerekanič, Srnský, T. Kynčl – Krsek, Chrtek, D. Chalupa – Tatar, Kastner, Poul – Moník, Bláha, Š. Turek – Šlaicher, Kozák, Mach.

Opačnou bilanci z posledních dvou utkání má Kadaň. Ta na výše zmíněný úspěch z Děčína navázala prvním domácím vítězství, v němž přetlačila ambiciózní Kralupy.

Kadaňští se dvakrát prosadili v úvodní periodě, kdežto Kralupy recept na Richarda Běhulu nenašli. Hosté svoji aktivitu předvedli ve druhé třetině, kde byli aktivnějším celkem, ale skórovat se jim nepodařilo. Ve třetí třetině se opakoval scénář z Děčína a Kadaň ztratila dvoubrankové vedení a utkání mířilo do prodloužení. V něm rozhodl Václav Cestr a Kadaň si připsala další dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM