Kralupy pokořeny, Kadaň vítězí v prodloužení

Sabina Nováková | 09.10.2024 | |

Kralupy pokořeny, Kadaň vítězí v prodloužení

K a d a ň / K r a l u p y n / V l t a v o u - Velice povedená první třetina udala ráz zápasu. Kadaňští se totiž dokázali dvakrát prosadit, kdežto Kralupy recept na Richarda Běhulu nenašli. Hosté svoji aktivitu předvedli ve druhé třetině, kde byli aktivnějším celkem, ale skórovat se jim nepodařilo. Ve třetí třetině se opakoval scénář z Děčína a Kadaň ztratila dvoubrankové vedení a utkání mířilo do prodloužení. V něm rozhodl Václav Cestr a Kadaň si tak připisuje dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

 
6.kolo, středa 9.10.2024
Sportovní klub Kadaň - HK Kaučuk Kralupy  3:2p  (2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 13. L. Klíma (Vrtek), 20. Nekvinda (Vrtek, L. Klíma), 63. Václav Cestr (Šmejc) – 43. Uhlík (Tůma, Zachariáš), 51. Sklenář (Hampl, Zachariáš). Rozhodčí: Trnka – Žídek, Hlinka. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 376. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Sportovní klub Kadaň: Běhula – Vá. Cestr (C), Rykl, Novák, Filip, Týr, Petrásek – Nekvinda, Klíma, Vrtek (A) – Príhoda, Novotný, Neuman – Šmejc (A), Vostiňák, Šilar – Hauptvogel, Konášek, Hrdlička
HK Kaučuk Kralupy: Kalista – Němeček, Lokajíček, Kučera, Hušek, Zachariáš, David (C), Tůma – Sklenář, Arnošt, Jobánek – Hampl (A), Hrala, Uhlík – Broš, Bradáček, Soukup – Marek, Šilhavý (A).

Komentář k zápasu

Kadaň se v úvodu utkání dopustila špatného střídaní a darovala tak Kralupským přesilovku. Tu však hosté nevyužili a do hry se tak dostali domácí. Několik příležitostí domácích pochytal Kalista, ale na dorážku Lukáše Klímy už nestačil a černožlutí vedli 1:0. Kadaň převzala aktivitu, ale hostující prozatím odolávali. To ale neplatilo o poslední vteřině první třetiny, jelikož Vrtek vyzval Jana Nekvindu, který uklidil kotouč do prázdné branky a třetina tak skončila stavem 2:0 pro Kadaň.

Ve druhé třetině hostující ucítili šanci a snažili se o snížení stavu. Kadaňská defenziva v čele s Richardem Běhulou ale odolávala a i přes výraznou střeleckou převahu Kralupských ke snížení nedošlo a stav utkání zůstal nezměněn.

Ve třetí třetině se projevila kvalita hráčů Kralup, kteří do Kadaně přijeli i s dvěma posilami do obrany. Tito hráči se bodově postarali o snížení, když po nahrávkách Zachariáše a Tůmy vystřelil Jiří Uhlík, který puk otřel o bránícího hráče domácích, od které se puk dostal za brankovou čáru a stav byl 2:1. Aktivita hostí sílila a zřejmě nejzkušenější útočník hostů Jakub Sklenář využil závaru v obraném pásmu, odskočil si a táhlou střelou překonal domácího gólmana podruhé a uzavřel stav po šedesáti minutách na 2:2. V prodloužení šance střídala šanci. Nakonec Filip Šmejc vybojoval kotouč a vyrazil do protiútoku. V něm pak našel Václava Cestra, který bekhendovým blafákem překonal Kalistu a domácí si tak připsali další dva body za výhru 3:2 v prodloužení.

Foto: www.presskadan.cz

Redakce

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (SK Kadaň): „Z naší strany byla první třetina odehraná perfektně. Nebál bych se říci, že to z taktické stránky zatím byla nejlepší odehraná dvacetiminutovka v této sezóně - vyhráli jsme ji 2:0. V druhém dějství jsme chybovali, čehož soupeř využil a dostal se na koně. Naštěstí díky Běhymu (Richard Běhula) jsme neinkasovali. V závěrečné části jsme si na konto připsali dvě velké chyby, z toho samozřejmě takto kvalitní soupeř netěží jinak než gólem. Prodloužení pak bylo buď - anebo. Klukům jsem říkal, aby byli trpěliví dozadu, že nějaká šance přijde - a ona přišla a kluci ji využili. Za mě parádní, odbojovaný a odmakaný výkon, jsem maximálně spokojený.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM