Kadaň slaví dva body z ledu Děčína

Redakce | 05.10.2024 | |

Kadaň slaví dva body z ledu Děčína

D ě č í n / K a d a ň - Třetí venkovní duel zavál Kadaňské do nedalekého Děčína. Černožlutí do severočeského města jeli s jasným cílem - smazat nulu v kolonce získaných bodů. To se také povedlo! V první třetině vsítil branku Lukáš Hrdlička, na kterého ve druhé třetině navázali Lukáš Klíma s Vladislavem Vrtkem. Bohužel špílmachr hostí David Tůma vzal zodpovědnost na svá bedra a hattrickem smázl ztrátu a poslal duel do prodloužení. V něm rozhodl druhým gólem Lukáš Klíma a Kadaň si tak připsala první dva body. Další střetnutí sehrají svěřenci Miroslava Nováka ve středu v 18:30 v domácím klání proti Kralupům nad Vltavou.

 
5.kolo, sobota 5.10.2024
HC Děčín - Sportovní klub Kadaň  3:4  (0:1, 1:2, 2:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 31. D. Tůma (Písařík, Kotyza), 48. D. Tůma (Werner, Písařík), 53. D. Tůma (Písařík) – 17. Hrdlička (Konášek, Vá. Cestr), 34. Klíma, 40. Vrtek (Nekvinda), 63. Klíma (Vá. Cestr). Rozhodčí: Šmika – Kettner, Kučera. Vyloučení: 7:6. Bez využití. Diváci: 385. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4.
HC Děčín: Lavinger – Bartoň, Brož (A), Meisel, Kotyza, Nowák, Werner (A), Hercík, M. Hruška – Faigl, Nezbeda, J. Tůma – Jursa, Písařík, D. Tůma (A) – P. Hruška, Przybyla, Dej
Sportovní klub Kadaň: Gerstner – Vá. Cestr (C), Rykl, Novák, Filip, Petrásek, Týr – Nekvinda, Klíma, Vrtek (A) – Príhoda, Kulich, Neuman – Šmejc (A), Vostiňák, Šilar – Novotný, Konášek, Hrdlička

Komentář k zápasu

V první třetině viděli diváci vyrovnaný hokej z obou stran. Do branky Kadaňských se poprvé od začátku zápasu postavil Dominik Gerstner, který zastoupil indisponovaného Richarda Běhulu a nutno říct, že si vedl výborně. V první třetině vychytal veškeré šance domácích a tak udeřilo na druhé straně. V protiútoku našel Konášek volného Lukáše Hrdličku, který se nemýlil a Kadaň vedla 0:1.

Ve druhé třetině dokázal vyrovnat na 1:1 domácí David Tůma, jenž využil bezchybné přihrávky Písaříka. Děčín se ale z vyrovnání neradoval dlouho, jelikož Lukáš Klíma vystihl rozehrávku a střelou golfovým úderem trefil přesně k tyči a zvýšil na 1:2. Po pár vteřinách fauloval domácí Dej a v přerušené hře atakoval Kotyza hostujícího hráče, což rozhodčí nenechal bez povšimnutí a poslal viníka do sprch. Kadaň však dlouhou výhodu nedokázala využít a ještě pochybila v defenzivě a Dominik Gerstner vychytal následné trestné střílení. V poslední minutě vzal na sebe zodpovědnost Vladislav Vrtek, který využil přihrávky zpoza branky od Nekvindy a uzavřel stav po druhé třetině na 1:3.

Do poslední periody vstoupili domácí s jediným cílem, a to smazat ztrátu a pokusit se získat minimálně bod. To se Děčínským nakonec povedlo zásluhou Davida Tůmy, který nejprve snížil na rozdíl jediného gólu, a poté i vyrovnal na 3:3. Na všechny branku mu přihrál Pavel Písařík, jenž posílil Děčín před sezónou. Ve zbytku utkání gól nepadl a šlo se do prodloužení. V něm se rozjel Václav Cestr, nahrál do jízdy Lukáši Klímovi, který obehrál obránce a zakončil přesně nad beton Lavingera. Kadaň si tak připsala první dva body do tabulky za vítězství 3:4 po prodloužení.

Foto: www.presskadan.cz

Redakce

Ohlasy trenérů

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM