Kadaň porazila Medvědy i v odvetě

Redakce | 29.08.2024 | |

Kadaň porazila Medvědy i v odvetě

D ě č í n / K a d a ň - V předposledním utkání přípravy před novou sezónou se svěřenci Miroslava Nováka představili na ledě děčínských Medvědů. Ti se dostali rychle do vedení, ale Kadaň stihla do konce utkání stav otočit, když se v oslabení prosadil Jakub Neuman a v přesilové hře Lukáš Klíma. Utkání tak skončilo stavem 1:2 a Kadaň porazila Děčín i v odvetě domácího zápasu. Poslední střetnutí v přípravě sehrají Kadaňští na půdě německého celku Chemnitz Crashers.

 
0.kolo, čtvrtek 29.8.2024
HC Děčín - Sportovní klub Kadaň  1:2  (1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Meisel - 35. Neuman (Prihoda), 58. Klíma (Vostiňák, Šmejc). Vyloučení: 6:7 navíc Rindoš (KAD) 5+ 20 OK za úder do oblasti hlavy a krku. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
HC Děčín: Lavinger (Čermák) – Bartoň, Brož, Meisel, Kotyza, Hercík, Werner – Faigl, Nezbeda, Tůma J. – Jursa, Písařík, Tůma D. – Przybyla, Hois, Dej
Sportovní klub Kadaň: Vavřena (od 30. Gerstner) – Vojtěch Cestr, Václav Cestr, Filip, Novák, Týr, Machyna – Klíma, Kulich, Vrtek – Prihoda, Šmejc, Neuman – Konášek, Vostiňák, Rindoš – Dautovský

Komentář k zápasu

V úvodní třetině byli aktivnější domácí, kteří se dokázali prosadit brzkým gólem, kdy po zavezení domácího útočníka se dostal k puku Lukáš Meisel, který nahodil puk do brankoviště, odkud se odrazil od brusle bránícího hostujícího hráče rovnou do branky Vavřeny a stav byl 1:0. Děčínští nadále tlačili na pilu a měli několik výborných příležitostí na navýšení náskoku. Kadaň ale drželi oba brankáři, kteří se v brance v půli zápasu vystřídali.

Druhé dějství znamenalo trest do konce utkání pro hostujícího Rindoše a domácí měli opět příležitost zvýšit stav utkání. Tomu ale zamezil Ondřej Prihoda s Jakubem Neumanem, když se dostali do protiútoku. Druhý jmenovaný zakončil přesně a srovnal stav duelu na 1:1.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra vyrovnala, i když se často kouskovala vinou několika vyloučení na každé straně. Rozhodnutí přinesl Lukáš Klíma, jenž dorazil sraženou Vostiňákovu střelu a uzavřel stav utkání na 1:2 pro Kadaň. Ta tak dokázala vyzrát na děčínské Medvědy i podruhé.

Redakce
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM