Proti Děčínu si Kadaň připsala výhru

Redakce | 21.08.2024 | |

Proti Děčínu si Kadaň připsala výhru

K a d a ň - Druhý přípravný zápas v řadě Kadaň zvládla. Do utkání oproti prvnímu duelu nastoupila téměř kompletní sestava a na ledě to bylo znát. Domácí dokázali Děčínu nastřílet šest branek, přičemž inkasovali třikrát, a tak si zapsali první vítězství v přípravné fázi.

 
0.kolo, úterý 20.8.2024
Sportovní klub Kadaň - HC Děčín  6:3  (1:1, 3:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Neuman (Macháček, Šilar), 23. Prihoda (Filip, Neuman), 24. Neuman (Macháček, Prihoda), 30. Nekvinda (TS), 45. Kulich, 60. Macháček (Šilar) – 14. Písařík (Nezbeda, Faigl), 23. Nezbeda (Brož, Faigl), 47. Černý (Meiser, Tůma). Rozhodčí: Hrubý – Bláha, Kokrment. Vyloučení: 8:8 navíc Hercík (DEC) 5+ OK vražení na hrazení. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 312. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2, 5:3, 6:3.
Sportovní klub Kadaň: Gerstner (32. Král) – Cestr Vá., Cestě Vo., Novák D., Filip, Týr, Psár – Vrtek, Kulich, Nekvinda, Šmejc, Šilar, Hrdlička, Prihoda, Macháček, Neuman, Novotný
HC Děčín: Skokan – Brož, Bartoň, Meisel, Kotyza, Werner, Hercík – Faigl, Nezbeda, Písařík, Tůma, Černý, Jursa, Chovanec, Hruška, Nowák

Komentář k zápasu

Do vedení šli jako v předchozí zkoušce před začátkem ligy jako první svěřenci Miroslava Nováka, a to když Neuman dokázal z předbrankového prostoru dorazit puk do branky. Po hezké akci hostů však srovnal hostující Písařík a stavem 1:1 skončilo první dějství.

Do druhé třetiny vstoupila lépe Kadaň, když přesilovou hru dokázal využít Prihoda. Ovšem po několika sekundách byl stav opět srovnán z hole Nezbedy. Další odpověď černožlutých na sebe nenechala dlouho čekat a Neuman svým druhým gólem v utkání poslal Kadaň opět do vedení. Druhou třetinu zakončil proměněným trestným střílením Nekvinda, do šaten se šlo tak za stavu 4:2.

Na startu poslední periody měli hosté šanci snížit v přesilové hře, ovšem Kulich ujel do protiútoku a po obkroužení branky zvýšil na rozdíl tří branek. Snížení o dva góly obstaral děčínský Černý, ale závěrečnou tečku za utkáním udělal Petr Macháček, který ze středního pásma trefil opuštěnou branku hostů. Tím uzavřel koncert třetí lajny, která se v duelu dokázala čtyřikrát prosadit. Kadaň si zapsala první výhru v přípravě v poměru 6:3.

Sabina Nováková
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM