První zkouška dopadla lépe pro soupeře

Sabina Nováková | 15.08.2024 | |

První zkouška dopadla lépe pro soupeře

K a d a ň - K prvnímu přípravnému utkání nastoupili Kadaňští hokejisté proti severočeskému rivalovi z Ústí nad Labem. Trenérský tým nechal odpočívat téměř všechny opory, kdežto Ústí nastoupilo prakticky kompletní a v zápase to bylo znát.

 
0.kolo, čtvrtek 15.8.2024
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  4:10  (1:2, 1:5, 2:3)
Branky a nahrávky: 8. Filip (Týr), 27. Nekvinda, 41. Novotný (Nekvinda), 58. Rindoš (Mojžíš, Vostiňák) - 15. Rudovský (Záruba, Gajarský), 19. Mácha (Hanousek, Gottfried), 22. Gajarský (Bláha, Záruba), 26. Simon (Bernát, Dubský), 33. Hanousek (Funk), 35. Simon (Dubský), 38. Mareš (Dubský), 42. Gajarský (Rudovský), 49. Rudovský (Mareš), 51. Sýkora (Bernát, Záruba) . Rozhodčí: Hrubý - Tichý, Kokrment. Vyloučení: 7:7, navíc Funk (UnL) 10 minut OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 448. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:7, 3:7, 3:10, 4:10.
Sportovní klub Kadaň: Král (30. Vavřena) – Filip, Týr, Psar, Nerad, Rusín, Machyna – Neumann, Novotný, Nekvinda – Prihoda, Koňášek, Iljuk – Mojžíš, Vostiňák, Rindoš
HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl – Sýkora, Funk, Záruba, David, Trefný, Gottfried, Mareš – Simon, Bernat, Dubský – Bláha, Gajarský, Rudovský – Špaček, Hanousek, Mácha – Beran

Komentář k zápasu

První třetina začala zostra z obou stran. Po hezké individuální akci se dokázal prosadit obránce Filip, jenže ze strany domácích to bylo na delší dobu vše. Do konce třetiny stihli Ústečtí skóre obrátit a do šaten se odcházelo za stavu 1:2.

Druhá třetina se domácím nepovedla a inkasovali v ní celkem pětkrát. Domácí trenér Miroslav Novák v polovině utkání prostřídal brankáře, kteří si tak duel rozdělili stejnou minutáží. O jediný gól kadaňských v této části se postaral Jan Nekvinda.

Poslední periodu odšpuntoval hezkou souhrou s Janem Nekvindou Lukáš Novotný, který si položil gólmana hostí a skóroval do odkryté branky. Následně se třikrát prosadili hostující hráči, načež využitou přesilovkou uzavřel Jan Rindoš skóre dnešního utkání na 4:10.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Miroslav Novák (SK Kadaň): „V utkání dostali příležitost hráči širšího kádru, kteří jsou zde na zkoušku. V zápase to bylo patrné, krok jsme s Ústím nad Labem drželi pouze první třetinu, ve zbytku utkání byl soupeř lepší. Zápas nám ukázal, na čem musíme zapracovat. Situaci si vyhodnotíme a uděláme prvotní řez kádrem.“

Foto: Kryštof Hanžl

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM