Týmy severozápadu se dohodly na spolupráci

Tisková zpráva | 25.06.2024 | |

Týmy severozápadu se dohodly na spolupráci

K a d a ň - V přípravě na novou sezónu Kadaň nezahálí, domluvila se totiž na spolupráci se třemi nedalekými týmy - HC Verva Litvínov, Piráti Chomutov, MOSTEČTÍ LVI. Nutno zmínit, že žádný z týmů nebude fungovat jako farma, všechny celky tak zůstávají nezávislými.

 

„SK Kadaň bude spolupracovat s celky Litvínova a Chomutova hlavně kvůli zvýšení kvality a konkurence v týmu. Týkat se bude především tzv. overage hráčů, kteří mají nárok na to hrát juniorské soutěže, ale měli by dostávat šanci i v dospělém hokeji. Pokud na to samozřejmě budou mít kvalitu. Bude se tedy jednat o střídavé starty mladých hráčů, což pro náš klub bude i finančně výhodné. Fanoušky bych rád ujistil, že nebudeme fungovat jako farmářský tým, jelikož máme své hráče, ale tato kooperace týmů ze severozápadu nám dává smysl," nechal se slyšet sportovní manažer A-týmu SK Kadaň Roland Wágner.

„Dopředu bych chtěl zdůraznit, že ani jeden ze čtyř týmů nebude ničí farmou, protože o setrvání hráče, který přijde z jiného ze čtyř klubů, pokaždé rozhodne výhradně trenér daného týmu,“ přibližuje svůj pohled na situaci sportovní manažer Pirátů Martin Pešout.

Pirátský lodivod Martin Pešout pak dodává: „Jen chceme, aby hráči neodcházeli hned pryč z regionu a měli možnost se případně rozvíjet tady, protože na pár kilometrech máme všechny tři soutěže. V extralize a první lize je režim daný tím, že jde o profesionální soutěže. V Mostě se ve druhé lize bude trénovat dopoledne, v Kadani pak odpoledne.“

„Tuto spolupráci rozhodně vítáme. Je logickým vyústěním postupu Pirátů do druhé nejvyšší ligy u nás. Chomutov máme v bezprostřední dojezdové vzdálenosti, proto nám dává smysl, aby naši mladí hráči na hranici extraligového kádru měli možnost hrát první ligu blízko domova, a to pod vedením trenéra se zkušenostmi z extraligy. Výhodou je, že i v Mostě bude režim podobný extraligovému pod vedením kouče, který nejvyšší soutěž také velmi dobře zná,“ popisuje situaci generální ředitel HC VERVA Litvínov Pavel Hynek.

Na závěr pár vět dodává jeden z jednatelů MOSTECKÝCH LVŮ, Lukáš Bednařík: „Vnímáme nastavená pravidla jako snahu zachovat všem klubům vlastní suverenitu, ale zároveň si navzájem pomáhat nejen mezi dospělými.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM