Pomůže Sareza Kadani znovu nabrat dech?

Míša Sládková | 05.11.2005 | |

Pomůže Sareza Kadani znovu nabrat dech?

Oproti plánované středě se utkání s Ostravou odehraje již v pondělí. Sareza po posledním měření sil zůstala na svém a v našlapané první polovině tabulky jí rozhodně přijde každý bod vhod. Černožluté trápí v posledních dnech špatné výsledky a kde jinde se pokusit zlomit prokletí, než doma. Hráči vyjedou k zápasu na led kadaňského zimního stadionu v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Ostrava

Sezóna 2005/2006

Gólová nadílka v utkání mezi Kadaní a Ostravou je letos zatím velmi chudá. Ale přesto na toto klání ostravští fanoušci velmi rádi vzpomínají. Při příchodu na stadion totiž nemuseli vyndávat peněženky, vstup byl zdarma. Obě mužstva si zpočátku jasně rozdělila role. Sareza zkoušela sehranost kadaňské obrany a ta pro změnu mařila veškeré snahy o přiblížení k hostujícímu muži s maskou. Výsledkem toho byly po dvaceti minutách dvě nuly na světelné tabuli.

Ani po dalším dějství se stav neměnil, ačkoliv tentokrát už bylo před brankami živěji. Ale ani jeden z gólmanů nehodlal kapitulovat jako první. V závěrečné třetině se mohla Kadaň ujmout vedení jen chvíli po prvním hvizdu. Paradoxně se o gól málem postaral ostravský Baranyk, který dovezl puk před domácí svatyni a nechtěně ho nabídl kadaňskému Zikovi. Od té chvíle Severočeši tušili, že výhra není nesplnitelný úkol a rozlétli se po celém kluzišti. V okamžiku, kdy již celý stadion pouze odpočítával vteřiny k prodloužení se puk dostal na hokejku Mlekovi, který nečekaně rozhodl o vítězství Ostravy 1:0.

Sezóna 2004/2005

Pro Ostravské první sezóna v druhé nejvyšší lize. Navíc donutili všechny při pohledu na výsledkovou tabulku pokývat hlavou na znamení obdivu. Sareza zbořila všechny mýty o tom, že nováček se má v lize nejprve rozkoukávat. Osmá příčka právě před Kadaní mluví za vše. A jak to dopadalo při vzájemných duelech celků z opačných stran republiky? Nerozhodně. Černožlutí, stejně jako jejich soupeř, vyhráli jednou na svém ledě a jednou pokořili soka ve vlastním prostředí.

Ostrava     -     Kadaň        2:0
Kadaň       -     Ostrava      5:3
Ostrava     -     Kadaň        0:3
Kadaň       -     Ostrava      2:4

Výkony Sarezy v letošní lize

Zatím má moravský tým sezónu poměrně dobře rozjetou. O neporazitelnost na domácím ledě ho připravila až ve třináctém kole Jihlava. Do té doby se na ostravském stadionu po šedesáti minutách vždy slavilo. Dá se ale také říci, že to bylo jediné zaváhání. Trend domácích výher nadále vesele pokračuje.

Jakmile však Ostravští necítí v zádech podporu domácích fanoušků, začíná být zisk tří bodů velkým problémem. Z toho plyne statistika pouze tří venkovních vítězství, z toho dvě v prodloužení. Další body z ledu protivníka se podařilo získat za tři remízy.

Zlepšit hru mimo domov může být pro Sarezu pouhou kosmetickou úpravou, všechno totiž směřuje ke slnění cíle trenéra Halouzka, účastnit se play off. Tato hra zatím Ostravským stačí na páté místo, se stejným počtem bodů jako Kometa. Na dostřel je šestému Chomutovu i sedmé Olomouci.

Aktuální stav ostravského kádru

Před sezónou se Sareza pořádně posilnila. Hájit brankovou čáru přišel navrátilec z Ameriky Jakub Čech (Sault Ste. Marie Greyhounds, Kanada). Pokoušet soupeřovi brankáře přišli: Ze Slovenska útočník Libor Polášek, dále Daniel Boháč, Milan Baranyk (z Komety), Jan Heřman, Marek Badžo, Jaroslav Polák a Jakub Dušek (junioři). Obranné řady již posilují Mojmír Kramný, Lukáš Vnenk, Dušan Brincko, Roman Chatrnúch a Aleš Pazdera.

Ani seznam marodky mužstva není prázdný. Nedávno si poranil vazy Milan Ovšák. Ke konci měsíce by se měl vrátit Dalibor Sochorek, kterého trápí příušnice. Za pár týdnů by se měl zhojit i zlomený malíček pravé ruky Pavla Šebesty. Mimo hru se nedávno ocitlo až příliš mnoho hráčů, z čehož muselo vedení vyvodit důsledky. Do Chomutova se tedy odebere Roman Chatrnúch a na měsíc si vymění pozici s Kamilem Koláčkem.

Statistiky

Nejvíc vstřelených branek vyneslo na vrchol kanadského bodování v Ostravě Milana Baranyka. Brankáře donutil lovit puk ze sítě desetkrát a devětkrát nechal spoluhráče vychutnat si ten pocit rozvlnění sítě. Tato statistika mu zároveň stačí na druhé místo v tabulce střelců I. ligy. Jedenáct bodů mají dva útočníci, zranění Pavel Šebesta a Dalibor Sochorek. Jen jeden bod chybí Kamilu Koláčkovi, aby se připojil k dvojici jedenáctibodových.

Útok nejčastěji podporuje Aleš Pazdera 5 (3+2). A ještě jedno „nej“ má Dušan Brincko, s počtem 32 minut je nejtrestanějším hráčem Sarezy. Svatyni střeží častěji mladý Jakub Čech.

Sestavy z posledních utkání

Sareza Ostrava: Čech - Tesařík, Pazdera, Holík, Brinsko, Vnenk, Kramný, Mocek - Chyba, Koláček, Janeček - Geláčak, Badžo, Baranyk - Holuša, Boháč, Heřman - Valušiak, Mleko, Polák

SK Kadaň:Hübl – Meňhart, Vobořil, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý – Tvrdek, Oliverius, Kajer - Žák, Hlušička, Postl – Hubínek, Tauš, Švejda - Lašek, Zika, Derfler

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM