Kadaň zajíždí navštívit hnízdo Jestřábů

Jakub Coufal | 30.10.2005 | |

Kadaň zajíždí navštívit hnízdo Jestřábů

Přesně pár dní po výhře nad Vajgarem zajíždí Kadaň na led Prostějova, kde chce bodovat stejně, jako doma. Velkou chuť po vítězství budou mít i draví Jestřábi, neboť již 3 zápasy čekají na výhru. Play-off se stále blíží a pro Kadaň má každý bod z venkovních zápasů cenu zlata. Tvrdý souboj začne v pondělí 31. října v 18:00.

 

Vzájemná bilance zápasů Kadaň – Prostějov

Sezóna 2003/2004

Do předloňské sezóny vstupovali prostějovští s cílem zahrát si play-off. Po 40 kolech se v Prostějově skutečně hrálo dál, ale díky 11. pozici se jednalo pouze o neoblíbenou nástavbu a následnou baráž, která skončila nešťastným pádem do II. ligy. Během sezóny došlo samozřejmě i na měření sil s Kadaní. Paradoxně se tehdy Severočechům dařilo více ve venkovních zápasech. Z Prostějova se našim hokejistům podařilo přivést vždy 3 body, po vítězstvích 3:2 a 3:1. Na domácím stadionu se naopak dvakrát prodlužovalo. V obou zápasech bylo skóre po 60. minutách 1:1, ale v prvním domácím zápase se v prodloužení trefil ještě Jiří Kuchler.

Sezóna 2004/2005

Po sestupu z I.ligy na jaře 2004 vypadala situace v prostějovském hokeji opravdu bledě. Zdálo se, že se A tým do II.ligy v sezóně 2004/5 vůbec nepřihlásí. Nakonec se situace chopilo město a podpořilo nově vzniklý subjekt HK Jestřábi Prostějov. Ten se za pomoc odvděčil kvalitními výkony a s přehledem prošel jak II.ligou, tak i baráží o postup zpět do I.ligy.

Výkony Prostějova v letošní lize

Po roční odmlce si nekladou na Hané příliš vysoké cíle. Vedení týmu prohlašuje, že bude spokojeno, když se celek v poklidu vyhne bojům o záchranu. Dosavadní vyrovnaný průběh ligy zatím nasvědčuje, že tento úkol rozhodně nebude patřit k těm nejlehčím. Z dosavadních zápasů si Jestřábi dokázali poradit se silnými celky Mladé Boleslavi či havířovských Panterů. V posledních zápasech se Prostějovu sice příliš nedařilo, ale o to větší je touha zlomit nelichotivou sérii právě proti Severočechům. Po 17. kole se prostějovští zahnízdili na 12. místě tabulky se 16 body. V patách jim je Třebíč s Vajgarem.

Aktuální stav kádru Jestřábů

Prostějovský hokej udělal v letošní sezóně první krůčky. Po postupu ze II. ligy město zdvojnásobilo rozpočet klubu. Kádr mužstva se hodně změnil. Hlavní roli v jeho posilování hraje dohoda o spolupráci s Třincem z jehož kádru pochází také největší posila Prostějova, brankář Vlastimil Lakosil. Moravané na něm postavili celý kádr a hodně na jeho výkony spoléhají.

Mezi přední opory patří zlínský útočník Filip Čech, který loni nastupoval za Sarezu Ostrava. Jeho jmenovce Michala Čecha zase Prostějov v minulé sezóně získal ze švédského Asplövenu. Posilou se stal také třinecký obránce Robert Procházka, který většinu uplynulé sezony strávil v Opavě. Ze Švédska se navíc vrátil obránce Tomáš Sedlák. Útok vede dvojice Martin Pecha a Vladimír Luka. Nerozlučnou dvojici doplňuje slovenský forvard Martin Saluty.

Statistiky

Jak již bylo zmíněno, nejvíce se spoléhá na novou brankářskou akvizici Vlastimila Lakosila. Nutno podotknout, že i přes obtížnou úlohu u Jestřábů si drží slušnou úspěšnost přes 93% a průměr pod 2,5 obdržené branky na zápas. Nejproduktivnějším útočníkem je prozatím Vladimír Luka s 9 kanadskými body. Nejlepším střelcem je jeho pronásledovatel Martin Pecha, který má sice o bod méně, ale zato si připsal již 6 branek.

Poslední utkání soupeře

Jak již bylo napsáno, v posledních utkáních se našemu hostiteli příliš nedařilo. Ze tří posledních bojů vyválčil Prostějov pouze bod za domácí remízu s Hradcem Králové. V posledním klání zajížděli na horký led Komety Brno. Již od 9. minuty prostějovští prohrávali vinou brněnského Brančíka a k vyrovnávacímu gólu se do konce zápasu nedostali. Od 52. minuty svítil na tabuli stav 4:2, který do závěrečného hvizdu zůstal nezměněn.

Sestavy z posledních utkání

Prostějov: Lakosil (Hrazdíra) - Švrček, Sedlák, Procházka, Toms, Kameš, Kučera - Luka, Piecha, Saluga, Vymazal, Hradecký, F.Čech, M.Čech, Musil, Řípa, Sabela, Fojtík, Žibrita

SK Kadaň: Jirkův - Vobořil, Meňhart, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek, Tvrdek, Oliverius Kajer, Hlusička, Švík, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Hubínek, Tauš, Švejda

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM