Vajgar si z Kadaně body neveze

Jakub Coufal | 29.10.2005 | |

Vajgar si z Kadaně body neveze

Do utkání s Jindřichovým Hradcem vstupovala Kadaň s jednoznačným cílem získat tři body. Na svoji úlohu se ale domácí hokejisté velice nadřeli. Po bezbrankové 1. třetině se do vedení poprvé dostali Severočeši a svůj náskok nepustili do konce zápasu. Po nervy drásajícím konci si domácí hokejisté zasloužili potlesk fanoušků a po výhře 2:1 si připsali důležité 3 body.

 
17.kolo, sobota 29.10.2005
Sportovní klub Kadaň - KLH Vajgar Jindřichův Hradec  2:1  (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 34.Oliverius (Tvrdek, Kajer), 41.Tauš (Postl, Hlubuček) - 49.Starý (Fiala). Rozhodčí: Hodek - Richter, Sichrovský. Vyloučení: 7:12, navíc Derfler (KAD) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 430. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
Sportovní klub Kadaň: Jirkův - Vobořil, Meňhart, Hlubuček, Plaček, Zajíček, Hlavatý, Čuj, Lašek, Tvrdek, Oliverius Kajer, Hlusička, Švík, Postl, Zika, Derfler, Hahn, Hubínek, Tauš, Švejda.
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Chábera - Mosnár, Kolda, Horák, Spitzer, Vašíček, Vomela, Kolář, Neckář, Vlačák, Škoda, Kašpárek, Kupec, Mertl, Ulman, bílek, Mucha, Fiala, Starý, Schejbal.

Komentář k zápasu

V 1. třetině se branky nikdo nedočkal

Utkání začalo vzájemným oťukáváním obou celků. První zákrok musel předvést Jan Chábera po nahození domácího celku. Ihned po vhazovaní se sám před gólmanem zjevil Jiří Švejda, který trefil pouze hrazení za hostující brankou. V úvodu 3. minuty se do slibné šance dostal Kamil Tvrdek, ale puk za brankovou čáru dorazit nedokázal. V 6. minutě se samostatnou akcí dostal až do mezikruží Lukáš Hubínek. I když své kličkující sólo neproměnil, vysloužil si potlesk kadaňského publika. V následujících minutách si první vážnější šance vypracovali i hosté, ale domácí ochránce svatyně Jirkův zůstával pozorný. První přesilovku hráli hráči Vajgaru, ale během ní si kadaňští svou aktivní hrou vybojovali rovněž výhodu přesilové hry. V průběhu 14. minuty se při další početní výhodě Kadaně přitápělo v obranném pásmu hostí. Chábera však silné střelbě odolával. I ke konci 1. dějství se převážná část hry uskutečňovala před Cháberou, který předváděl své umění.

V 2. třetině byl k vidění gól i vyostřená hra

Ihned v úvodu 2. části navázala Kadaň na snažení z úvodu zápasu a několikrát za sebou ohrozila Cháberu. V následujících minutách domácí hráči často chybovali v rozehrávce, čímž se projevovala nervozita z boje o první branku. Z domácích přehmatů několikrát nebezpečně zahrozili hráči Vajgaru. V polovině zápasu se vlivem rostoucí nervozity začala hra více vyhrocovat. Rozhodčí ale žádný z ostřejších zákroků netrestal. O další malé vzrušení se postarala až přesilovka Kadaně v 32. minutě. Po neúspěšném odstřelovaní Chábery došlo k dalšímu faulu, tentokrát na Postla. Na ledě se objevila krev, a tak Kadaň měla 4 minuty ke vstřelení důležitého gólu. Po krátkém rozehrání v útočném pásmu Kadaně využil přesilovku Michal Oliverius. Po nahrávce zpoza branky od Miloše Kajera překonal Cháberu střelou pod víko. V čase 33:12 se tak na světelné tabuli objevil stav 1:0. Kadaň po vstřelené brance viditelně ožila, ale k další brance se při pokračovaní přesilovky nedostala. V 36. minutě došlo k vyhrocenému kontaktu mezi Spitzerem a kadaňským Derflerem. Na trestnou lavici odešli oba aktéři. Hostující hráč ale dostal 2 minuty navíc díky předcházejícímu vražení na hrazení, které celý konflikt způsobilo. Během početní výhody se kadaňský tým usadil v pásmu hostí, ale většina střel opět končila v náručí Chábery, popřípadě na ochranném plexiskle za brankou. Závěr 2. třetiny skončil bez dalších větších vzruchů.

Kadaň v infarktovém závěru náskok uhlídala

Na začátku posledního dějství Vajgar ukázal, že se rozhodně nehodlá smířit s prohrou. Důkazem byly nebezpečné střely před domácí brankou. Na trestnou lavici po přerušení hry odešel Kajer s Koldou. Ráznou odpověď na šance J. Hradce vyslal v čase 40:55 Zdeněk Tauš. Po asistenci Postla s Hlubučkem si sám najel před Cháberu, kterého z bezprostřední blízkosti prostřelil a zvýšil tak náskok domácích na 2:0. V 47. minutě ujela dvojice kadaňských hráčů proti osamocenému obránci hostí, ale Chábera se tentokrát překvapit nenechal. V čase 48:09 se při přesilovce Vajgaru trefil Jan Starý, který prostřelil val hráčů před domácí svatyní. U branky mu asistoval Lukáš Fiala. Do poslední desetiminutovky tak šli hráči za stavu 2:1. I nadále se utkání přiostřovalo stále více a více, až na trestnou lavici odešel zástupce Vajgaru. Své nervy neudržela ani domácí opora Jirkův, který vyfasoval rovněž malý trest. Vzájemná výměna názorů mezi hráči obou celků pokračovala prakticky po celý zbytek utkání. Na konci 55. minuty se zcela sám zjevil před hostujícím ochráncem svatyně Postl, který nastřelil pouze levý beton brankáře. Přerušit hru se hradeckým povedlo až po faulu na domácího hokejistu. V přesilovce si domácí útok v čele s Tvrdkem vytvořil slibnou šanci, ale puk pouze projel napříč ledovou plochou před prázdnou brankou a dvěma hráči Severočechů. V závěru zápasu již hrál Vajgar vabank, zejména když minutu před koncem Chábera opustil branku. Nikdo branku nevstřelil, a tak se plný bodový zisk po závěrečném hvizdu stal kořistí Kadaně.
Jakub Coufal, Martin Gahler, Marek Mikeš

Ohlasy trenérů

Jiří Veber (Jindřichův Hradec): Při úvodní buly byl stav 0:0, měli jsme tedy jeden bod, který jsme chtěli odvést. To jsme bohužel nedokázali, takže cítím zklamání.

Ladislav Kubát (SK Kadaň): Očekávali jsme velmi složité utkání. Jindřichův Hradec má nově ve svém týmu několik hráčů z extraligy a doma dokázal porazit Chomutov. Počítal jsem, že budou úporně bránit střední pásmo. Proti tomu se nám hrálo velmi těžko, jelikož proti takovéto taktice je potřeba zkušených hráčů, kterých se nám nedostává. Ve výhru jsem začal věřit po druhé brance. V závěru jsme díky nervozitě o výsledek začali ztrácet kotouče a ze hry se stala přetahovaná. Dnes není důležitý výsledek, ale body!

Proč do branky nastoupil místo Jaroslava Hübla náhradník Ondřej Jirkův?

Jarda Hübl odchytal mnoho utkání v řadě, chtěli jsme ho proto nechat odpočinout. Do každého zápasu jde s tím, že musí držet výsledek pro tým a to je psychicky velice náročné, musel si tedy odpočinout. Navíc potřebujeme, aby v případě zranění či nemoci byl v permanenci i druhý brankář. Počítali jsme, že Jirkův zachytá dobře a to se také stalo.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM