Pořádně nás doma prověří až Ústí

Jindřich Poledna | 24.10.2005 | |

Pořádně nás doma prověří až Ústí

Nejlepší obránce 1.ligy v kanadském bodování - Milan Vobořil. Po patnácti utkáních vévodí s osmi body za 4 branky a stejný počet přihrávek tabulce obránců druhé nejvyšší ligy. Usadil se v první obranné dvojici a svou práci odvádí opravdu dobře. Odseděl si pouze 3 dvouminutové tresty a je pro tým oporou. V Havířově vstřelil první branku Kadaně v letošní sezóně. Ze všech těchto důvodů jsme jej vyzpovídali.

 
Jak hodnotíte dosavadní průběh sezóny?
Doma hrajeme dobře, porazili jsme silné týmy jako jsou Havířov, Jihlava, Mladá Boleslav. Jen je škoda, že jsme doma prohráli s Olomoucí. Ale chtělo by to konečně plně zabodovat venku.

V domácích zápasech se týmu opravdu daří. Je to větší motivací?
Každý tým hraje radši doma než venku, soupeři do Kadaně nejezdí moc rádi. Motivací to určitě není, na všechny zápasy je stejná. Zaplať pán Bůh, že se daří!

Jak snášíte malou podporu publika?
Určitě je smutné, když vidíte, jak se fandí v Ústí nebo v Havířově, tam fanoušci hokejem žijí. V posledním domácím utkání s Havířovem za stavu 0:0 lidé řvali: „Hrajte už!“ Když se vedlo 5:1, tak řvali, že se jim to líbí. Tým potřebuje od diváků podpořit, i když se zrovna nedaří….

Po první třetině jste byl nejlepším obráncem v kanadském bodování. Čím to?
Daří se především celé první pětce, je super, že dáváme branky. Jen ty přesilové hry by mohly být o něco lepší.

Přijal byste nabídku z extraligy?
Na 100% přijal! Na to čeká každý hráč 1. ligy. Taková Slávie nebo Sparta by nebyla špatná, v Praze jsem doma (smích). Ale třeba Vsetín by nebyl to pravé, tam se moc nevyhrává.

Kadaň je známá jako kat favoritů. Zaslouží si tuhle přezdívku?
Doma se nám daří, tím je to všechno dané. Ale až přijede Ústí, tak nás teprve doma pořádně prověří. Lvi jsou jasně nejlepším týmem téhle ligy. Ale jinak je 1. liga letos hodně vyrovnaná.

Jak hodnotíte spolupráci a týmovou souhru?
Zatím to jde, ale máme co zlepšovat, především v přesilových hrách. Dostali jsme zbytečné 3 branky a tohle se nesmí stávat. Přišla řada nových hráčů a souhra se musí zlepšit.

Co dosavadnímu týmu chybí?
Deset milionů korun.

Co byste naopak na týmu vyzdvihl?
Vyzdvihnout musím gólmana, chytá výborně, bez něj bychom neměli tolik bodů co teď.

Koho tipujete na vítěze 1. ligy?
Ústí. Má nejlepší kádr, ale nevím, jestli postoupí do extraligy. Pokud ano, bude baráž velmi vyrovnaná. Vsetín se nedá lacino.

Kdo je kandidát na sestup?
Jindřichův Hradec je zatím hodně dole, ale je začátek sezóny. O tomhle je velmi ošidné spekulovat.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM