Junioři porazili Kralupy nad Vltavou

Miroslav Lučan | 16.10.2005 | |

Junioři porazili Kralupy nad Vltavou

V nedělní odpoledne na kadaňský zimní stadion zavítali hokejisté Kralup nad Vltavou, zápas se podle papírových předpokladů měl jednoznačně vyvíjet pro domácí, jelikož Kadaň se nachází po 8.kole na druhém místě se 13 body a naopak Kralupy jsou poslední s jedním bodem. Utkání se převážně hrálo v exhibičním tempu a o vítězi bylo jasno již po první třetině, kdy kadaňští vedli 3:0. Ve druhé třetině se domácí přizpůsobili hře kralupských a hra tím velice utrpěla, dočkali se branky až ke konci třetiny, když v přesilovce přidali čtvrtý gól. V závěrečné části se domácí nechali ukolébat výsledkem a dovolili soupeři jednou skórovat.

 

První třetina začala oproti očekávání ve vlažném tempu. Hned ve 2. minutě nabídl hostující Seifert domácím přesilovou hru, když si šel na trestnou lavici „odpočinout“ za podražení. V přesilové hře měli kadaňští pouze jedinou šanci, kdy Hartman nahrával volnému Paulovi, ale gólman hostů Koblischke byl připraven. V 5. minutě domácí brankář Tichý musel zasahovat před nebezpečně dotírajícím Seifertem, ale bez větších problému vše pokryl. V 6. minutě se řítil na branku domácí Windisch , ale hákoval ho kralupský Kozela a nabídl tak kadaňským další početní výhodu, v níž ihned po buly pálil Mazánek, po té od modré Koblitz a dorážel Windisch, ale Koblischke stále odolával. Kadaň se touto přesilovou hrou dostala do tlaku. V 9. minutě byl za podražení vyloučen hostující Špelda, ale přesilovka trvala pouze 13 vteřin a pro změnu byl vyloučen za nedovolené bránění kadaňský Hrdlička. Rozhodčí nasadil přísný metr, ale pro obě mužstva stejný a za pár dalších vteřin poslal na trestnou lavici Windische za hákování a Kolce za přifilmování pádu. V 11. minutě, když už se hrálo opět v pěti na obou stranách Hartman využil chyby v obraně Kralup a střelou nad brankářovu vyrážečku otevřel skóre – 1:0 ! Ve 12. minutě musel na „hanbu“ Moro za faul loktem, jenže za 12 vteřin ho následoval hostující Faltus za kroček na Kadlece, který vzápětí neudržel nervy a za vražení na hrazení dostal dvě plus deset minut a nabídl hostům přesilovku čtyři na tři, kterou však domácí bez problémů přežili, protože hosté ani jednou nevystřelili na branku. V 17. minutě měli hosté ojedinělou šanci, ale Tichý byl na svém místě. V 18. minutě byl za držení vyloučen domácí Hrdlička, ale ve vlastním oslabení ujel Windisch se Schönauerem, který zvýšil na 2:0 ! Hosté hráli přesilovku velmi špatně, mohli ještě jednou inkasovat, ale Paul netrefil přesně. Ihned jak Hrdlička naskočil na led, zapojil se do útoku narazil si s Paulem a Stýblem a s přehledem zvýšil na 3:0 !

Druhá třetina začala opět ve vlažném tempu, šance si vytvářeli oba týmy, ale brankáři byli bezchybní. Ve 25. minutě byl ve slibné šanci Krpenský, ale Koblischke maskou vytěsnil nad. Ve 26. minutě nabídl Vaněk hostům přesilovou hru, ale ta jako přesilovka nevypadala. Ujeli Windisch s Mazánkem a Koblischke s velkým štěstím kryl. Ve 28. minutě měli výhodu jednoho muže v poli i domácí, ale také bez úspěchu. Domácí se přizpůsobili hře kralupských a hra tím hodně utrpěla. Ve 34. minutě byl za nedovolené bránění vyloučen hostující Seifert, ale po půl minutce ho následoval Hrdlička. Hrálo se čtyři na čtyři, před gólmanem se zjevil Kadlec, ale netrefil jak by si představoval. Po chvíli se dostal do brejku Windisch a tvrdou střelou trefil pouze brankáře Koblischkeho. V krátké přesilovce hostí se dostali do přečíslení dva na jednoho Paul s Hartmanem, ten však střelou zpoza kruhů přestřelil. Domácí měli i fyzicky jednoznačně navrch a v 37. minutě jeli dokonce tři na jednoho, zbytečně to však překombinovali Ve 38. minutě byl za faul kolenem vyloučen hostující Seifert a zároveň Kolc a Hartman za vzájemnou potyčku. Domácím byla nabídnuta přesilovka a v ní se přece jen dočkali, když Unger nahrál na červenou Krpenskému. Ten objel dva obránce a bez problémů střelou k levé tyči zvýšil již na 4:0 !

Třetí třetina začala opět v exhibičním tempu. Ve 43. minutě měl šanci Kadlec, ale Koblischkeho nepřelstil. Ve 44. minutě našel přesným pasem na útočné modré Hartmana, který těsně minul. Kadaňští měli jednoznačně více ze hry, ale šance Paula i Mazánka zůstali nevyužity. Brankář Tichý zasahoval spíše sporadicky. Ve 49. minutě se svou šancí blýskl celý první útok domácích, ale Neprášek šanci nezužitkoval. V 50. minutě našel tentokráte Chotaš krásným pasem na modrou Kadlece, ale ten trestuhodně zahodil. V 51. minutě nenašla cestu do sítě ani Koblitzova dělovka od modré. A tak udeřilo na druhé straně, spíše z náhodné akce kralupský Justa po asistencích Hiltenholzingera a Faltyse snížil na 4:1 ! Kadaňští dále pokračovali v tlaku, ale jednu šanci za druhou trestuhodně zahazovali. V 56. minutě na modré vypíchl obránců puk Mazánek, předložil Krpenskému téměř před prázdnou branku, ale ten minul. V posledních dvou minutách se vylučovalo po jednom hráči na každé straně, ale utkání se spíše jen dohrávalo. Utkání tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácích 4:1, ale se spoustou nevyužitých šancích, které by při zápase se silnějším soupeřem mohly mrzet.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM