První derby klepe na dveře

Jakub Coufal | 30.09.2005 | |

První derby klepe na dveře

Po vyostřeném zápasu během letní přípravy se opět setkají okresní rivalové Z Kadaně a Chomutova. Oba dva celky v minulých kolech vyhrály fotbalovým rozdílem 1:0. Kadaň si po bojovném výkonu připsala 2 body za výhru v prodloužení nad Jihlavou. Chomutov si naopak poradil na ledě Komety Brno a přivezl si plné 3 body. Kdo chce vědět, jak se body rozdělí tentokrát, může v sobotu 1. října zavítat na chomutovský zimní stadion, kde klání začíná tradičně od 17:30.

 
Tradiční soupeř z Chomutova zatím střídá dobré výkony s horšími. Za zmínku stojí například prohra na horkém ledě v Jihlavě 3:0 a o pár dní později naopak vysoká domácí výhra nad Jindřichovým Hradcem 6:0. Po prohraných zápasech s Havířovem a Hradcem Králové vyválčil v Brně již zmiňovanou výhru 1:0, když jediný gól vstřelil už ve 13. minutě Kostourek. Po posledním zápase se Chomutov usídlil na 3. místě tabulky.

Současná podoba kádru Chomutova není pro Kadaň tak úplně cizí. Fanoušci mohli vidět chomutovské hokejisty na kadaňském ledě již jednou během letní přípravy. Kadaň sice zápas vyhrála, ale utkání bylo ukončeno chvíli před koncem po odchodu hostující lavičky do kabiny, která nebyla spokojena s výkonem sudího.

A jaké rošády nastaly v Chomutově během léta? Kadaňskému příznivci určitě neunikla informace, že do konkurenčního týmu odešlo útočné duo Stanislav Stavenský a Tomáš Polanský. Staronovou tváří se před sezónou stal navrátilec z Mladé Boleslavi Milan Kostourek a v neposlední řadě i obránce Petr Martínek, který se vrátil z Lillehammeru. Z Chomutova naopak přišel do Kadaně obránce Robert Plaček.

Z útočné síly Chomutova zatím soupeřům nahání nejvíce strachu Jaroslav Buchal, který se připsal 4 branky, popřípadě pak trio Stanislav Mikšovic, Jan Šulc a Ladislav Boušek. Všichni tři mají na kontě prozatím 6 bodů do kanadského bodování. Brankářskou jedničkou je rovněž v Kadani známý Luboš Horčička. Záda mu kryje Michal Podolka, který hned při první zápase v Brně vychytal čisté konto.

V loňské sezóně se Kadani proti Chomutovu oproti minulým letům vcelku dařilo. První zápas jsme sice doma prohráli 2:1 a ve druhém pouze vybojovali remízu 5:5, ale venku se nám již dařilo více. V Chomutově skončil první zápas nerozhodně 2:2 a druhý zápas již dokázali naši borci vyhrát 7:4. Přáním všech kadaňáků určitě je, aby nastolený trend pokračoval.

Sestava Chomutova z posledního utkání: Podolka - Révay, Černý, Poživil, Martínek, Szakal, Nosek, Kocek, Trefný - Polodna, Šíp, Boušek - Malát, Koláček, Stavenský - Jan Šulc, Kostourek, Pražák - Polanský, Mikšovic, Jíra

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM