Kadaň srazila v derby Slovan a bere tři body

Kateřina Kundertová | 22.11.2017 | |

Kadaň srazila v derby Slovan a bere tři body

K a d a ň - Trhači vyzvali ve 25. kole WSM Ligy na vlastním ledě Slovan, se kterým sehráli druhé derby v sezóně. Jelikož na ústeckém ledě vysoko prohráli, měli blízkému soupeři co vracet. Svěřenci Jiřího Čelanského si vytvořili na začátku dvougólový náskok, který svítil na světelné tabuli i po šedesáti minutách. Dva kanadské body si připsali Jaroslav Kůs a Šimon Szathmáry za gól a přesnou přihrávku.

 
25.kolo, středa 22.11.2017
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  4:2  (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Dufek (Kůs, Szathmáry), 11. O. Procházka, 37. Szathmáry (Kadeřávek, Hlava), 43. Kůs (Hejcman, Trefný) – 14. D. Merta (P. Kousal, Vrdlovec), 22. D. Merta (Vrdlovec). Rozhodčí: Zubzanda, Kostourek – Malý, Šimán. Vyloučení: 7:6, navíc Chlouba (Kadaň) 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 310. Střely na branku: 47:36. Zblokované střely: 10:7. Vhazování: 35:37. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2.
Sportovní klub Kadaň: Pavlát – Trefný, Černý, Blaha, Buchtela, Kadeřávek, Szathmáry – Müller, Kůs, Dufek – Chrpa, Chlouba, Hlava – Flynn, Hejcman, Procházka – Krejčiřík, Tupý.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup – Hes, Bernad, Vágner, Husák, Kurka, Zdvořáček – Vachovec, Roubík, Smolka – Merta, Vrdlovec, Kousal – Severa, Najman, Navarra – Sladkovský, Jandus.

Komentář k zápasu

Kadaňští začali zostra a hned po několika sekundách se do zakončení tlačil Kůs, jenž minul branku. Po něm zkoušel štěstí Chlouba, našel jen vyrážečku brankáře Soukupa. Ve čtvrté minutě se poprvé osmělili hosté, šanci dva na jednoho ale pokazil Kousal. Za Trhače odpovídal Hlava, jehož samostatný únik ústecký brankář zneškodnil.

V 10. minutě našel Kůs přesnou přihrávkou Jana Dufka, který kotouč usměrnil do branky – 1:0. Ještě veseleji bylo na kadaňském stadionu o půldruhé minuty později, kdy si v pravém kruhu našel puk Ondřej Procházka a vymetl šibenici ústecké klece – 2:0. Domácí nadále pokračovali v aktivní hře, Hlava trefil boční síť.

Ve 13. minutě putoval na trestnou lavici Buchtela a hosté trestali. Pavlát neudržel Kousalovo nahození, ke kotouči se probojoval David Merta a zblízka překonal kadaňského gólmana – 2:1. V závěru první třetiny mohl dvougólový náskok domácím vrátit Dufek, ale z mezikruží po Kůsově výzvě netrefil branku.

Začátek druhého dějství patřil Slovanu. David Merta nachytal kadaňskou defenzivu v nedbalkách, srovnal si puk a tvrdou ranou na vyrážečku svým druhým gólem srovnal skóre – 2:2. Ve 25. minutě spálil slibnou šanci Hlava, který nedokázal vyražený puk po Kadeřávkově střele dostat do branky. Na druhé straně hledal Vrdlovec Kousala, jenž z dobré pozice minul.

Gólem neskončila ani šance Hejcmana, jehož našel přesnou přihrávkou Kůs. Hejcman netrefil puk zcela ideálně a branku o kousek minul. Na další branku si tak kadaňské publikum muselo počkat do 37. minuty, kdy se trefil Šimon Szathmáry. Domácí zadák se na modré opřel do puku a našel skulinu nejen mezi hradbou těl před Soukupem, ale i jeho betony – 3:2. O několik sekund později měl na trestnou lavici zamířit domácí Flynn, ale ústecký Bernad trest odvolal, což tribuny ocenily potleskem. Ústečtí mohli záhy na gesto fair-play doplatit, Hlavova dělovka z kruhu se ovšem zastavila na tyči.

Zatímco úvod druhé části patřil Slovanu, na začátku třetí části pro změnu udeřili Trhači. Kadaň využila přesilové hry po faulu Roubíka a znovu odskočila o dvě branky. Hejcmanovu střelu Soukup vyrazil pouze na hůl Jaroslava Kůse, jemuž nečinilo problém poslat jej do odkryté klece – 4:2. Trhači byli i nadále aktivnějším týmem a snažili se náskok ještě rozšířit. Blízko k tomu měl Chlouba, který po Hlavově výzvě pádil na Soukupa, ale v zakončení selhal. V 58. minutě putoval na trestnou lavici Chlouba a Slovan zahájil své více než dvouminutovou power-play. V něm všechny ústecké šance zneškodnil Pavlát, cenné tři body tak zůstaly v Kadani.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Miroslav Buchal (Trhači Kadaň): „Myslím, že jsme utkání neskutečným způsobem odbojovali. Kluci se dobře připravili, bylo vidět, že mají velkou chuť. Dominik Pavlát chytal poprvé mezi dospělými od začátku a kluci mu pomohli. První deset minut byl trochu nervózní, ale po našem prvním gólu se uklidnil a měli jsme v něm jistotu. Kluci ukázali charakter a dali najevo, že jsme schopní odehrát dobrá utkání. Do puntíku jsme plnili taktické pokyny a zaslouženě vyhráli.“

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí n/L): „Moje hodnocení bude stručné. Opět jsme předvedli trapný výkon, kterému chyběly důraz i spousta dalších věcí. Táhne se to s námi už nějaká čtyři kola. Trénujeme v malém počtu a kluci odchází i fyzicky. Nemáme šťávu.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM