Čtvrtá výhra: Trhači vezou dva body z Frýdku-Místku

Sabina Nováková | 15.11.2017 | |

Čtvrtá výhra: Trhači vezou dva body z Frýdku-Místku

K a d a ň – Trhači sehráli v rámci 22. kola WSM Ligy bitvu ve Frýdku-Místku, kde dlouho prohrávali o tři góly. Neuvěřitelný obrat, který odstartoval Vojtěch Krejčiřík, přišel během čtrnácti minut. Tři minuty do konce poslední třetiny Kadaň inkasovala další gól. Když už se zdálo, že Slezané těsné vedení udrží, zařídil Jakub Trefný prodloužení. Celý zápas rozhodly až samostatné nájezdy, kde se jako jediný z obou týmů prosadil Nicolas Hlava a sebral tím soupeři i druhý bod.

 
22.kolo, středa 15.11.2017
HC Frýdek-Místek - Sportovní klub Kadaň  4:5sn  (2:0, 1:1, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Przybyla (Klimša, Christov), 15. Ovčačík (Harkabus), 30. Raška, 58. Bajtek (Harkabus, Osmík) – 40. Krejčiřík, 48. Hlava (Šesták, Dufek), 54. Kůs (Dufek, Hejcman), 60. Trefný (Szathmáry), rozh. nájezd Hlava. Rozhodčí: Kašík, Veselý – Maštalíř, Rožánek. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:1. Diváci: 1193. Střely na branku: 38:25. Zblokované střely: 11:7. Vhazování: 36:30. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3, 4:5.
HC Frýdek-Místek: Hamerlík – Kovář, Haman, Ovčačík, Zahradníček, Piegl, Stránský – Pechanec, Bajtek, Harkabus – Osmík, Kaukič, Przybyla – Klimša, Flok, Raška – Christov.
Sportovní klub Kadaň: Dvořák – Trefný, Szathmáry, Rašner, Kadeřávek, Šesták, Blaha, Kokeš – Chrpa, Hejcman, Dufek – Müller, Kůs, Hlava – Šťovíček, Krejčiřík, Tůma – Tupý, Polák.

Komentář k zápasu

Na začátku utkání měla Kadaň přesilovou hru, ale bránu Petera Hamerlíka neohrozila. V šesté minutě utkání předal Vít Christov puk Danu Przybylovi, který se dostal do samostatného úniku a bekhendem pod horní tyč otevřel skóre klání – 1:0. V deváté minutě dostali domácí první možnost hrát přesilovou hru. Ovšem po chybě ve středním pásmu se dostal do úniku Jan Dufek a bekhendem na domácího brankáře nevyzrál.

V patnácté minutě měli rysi další přesilovou hru, která už brankou skončila a svěřenci Jiřího Juříka odskočili na 2:0. Ctirad Ovčačík vystřelil z levé strany nad rameno Tadeáše Dvořáka. Puk ještě lízl horní tyč a skončil v bráně.

Druhou třetinu začali Frýdecko-místečtí přesilovkou pět na tři, která započala už v první periodě. Jediné ohrožení trhačské svatyně znamenala střela Ctirada Ovčačíka, kterou Tadeáš Dvořák viděl a vyrazil puk levým betonem. Následně žádná vážnější situace nestala. Ve čtyřiadvacáté minutě nebezpečně vypálil Lukáš Kovář, ale Tadeáš Dvořák kotouč vyrazil ramenem do ochranné sítě.

Přesně v polovině utkání Frýdek-Místek využil další přesilovou hru. Adam Raška hledal před bránou Antonína Pechance, ale Patrik Kadeřávek si srazil puk do brány, s čím už Tadeáš Dvořák nemohl nic dělat. Slezané tak vedli už 3:0. Ve druhé části prostředního dějství si Kadaňští vypracovali pár možností ke vstřelení brány, ale ta padla až padesát vteřin před sirénou, kdy se dostal do úniku Vojtěch Krejčiřík a forhendem zakončil do levé části brány, poté co Petera Hamerlíka poslal na druhou stranu – 3:1 Pár vteřin před koncem si rysi vypracovali skvělou akci, ale nakonec puk skončil pouze pod ležícím Tadeášem Dvořákem.

Pár minut po začátku třetí periody se ke střele dostal Filip Bajtek, ale minul svatyni hostů. V osmačtyřicáté minutě zdramatizoval utkání Nicolas Hlava, který využil přesilové hry a ránou do pravé šibenice nad lapačku Petera Hamerlíka snížil na rozdíl jediného gólu – 3:2. Ke konci utkání byli Trhači aktivnější a vyrovnali, jelikož ve čtyřiapadesáté minutě se před bránou ocitl naprosto osamocený Jaroslav Kůs, jenž dostal přihrávku zpoza brány a trefil se do pravé části – 3:3.

Ovšem v padesáté osmé minutě dostal před bránu Filip Bajtek nahrávku od Tomáše Harkabuse a střelou k pravé tyči poslal rysy zpátky do vedení 4:3. Ke konci utkání Kadaň odvolala brankáře, což se jí vyplatilo a osmnáct vteřin před koncem ránou od modré srovnal na 4:4 obránce Jakub Trefný.

V prodloužení tři na tři byly příležitosti na obou stranách, ovšem na hráčích už byla vidět únava. Do pěkné šance se dostal Alex Rašner, ale Peter Hamerlík tentokrát domácí podržel. Šest vteřin před koncem se Filip Bajtek uvolnil, ale jeho ránu chytil Tadeáš Dvořák do lapačky. V prodloužení branka nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich rozhodl Nicolas Hlava, a svěřenci Jiřího Čelanského si tak odvezli dva body za výhru 5:4 po nájezdech.

Michal Raška

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (HC Frýdek-Místek): „Utkání se nám moc nepovedlo. Skvěle jsme začali, šancemi jsme navýšili počet branek. Naopak hrubými chybami jsme soupeři dovolili srovnat a na konci jsme znovu chybovali. Soupeř v přesilové hře srovnal na 4:4. V nájezdech jsme bohužel nevstřelili ani gól. Myslím si, že jsme se dopustili zbytečně hodně chyb a soupeř toho využil.“

Jiří Čelanský (SK Trhači Kadaň): „Myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání. Trošku nám utekl začátek, dostali jsme góly po naších chybách. Navíc v takové smolné situaci, kdy jsme si ho dali vlastně do prázdné brány. Jsem rád, že jsme se nezlomili a ukázali jsme charakter bojovnosti, odpracovali jsme si to. Šli jsme odvážnějším výkonem bodům naproti a jsme rádi, že odsud vezeme dva body.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM