Trhači se vrací z Českých Budějovic bez bodu

Sabina Nováková | 30.10.2017 | |

Trhači se vrací z Českých Budějovic bez bodu

K a d a ň - Trhači mají za sebou těžkou zkoušku v rámci 19. kola WSM Ligy na ledě Českých Budějovic. Již v první třetině padlo celkem pět branek, z nichž však čtyři byly ve prospěch domácích Jihočechů. Za Kadaňské jeden gól přidal Jan Dufek. Ve druhé třetině se k němu přidali Jakub Chrpa a Martin Kokeš. Na vítězství to bohužel nestačilo, poněvadž Motor si za celý večer připsal dohromady branek šest.

 
19.kolo, pondělí 30.10.2017
ČEZ Motor České Budějovice - Sportovní klub Kadaň  6:3  (4:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Pajič (Nedorost, Rob), 13. Pajič (Šulek), 14. Crowder (Dostálek, Galamboš), 19. Heřman (Fillman), 27. Pajič (Šulek), 56. Galamboš (Dostálek) – 17. Dufek (Rašner), 35. Kokeš (Hlava, Šesták), 36. Chrpa. Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Jílek, Šperl. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 5873. Střely na branku: 57:21. Zblokované střely: 6:13. Hity: 11:3. Vhazování: 41:37. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:3, 6:3.
ČEZ Motor České Budějovice: Kváča – Fillman, Vráblík, Kutlák, Marcel, Pavlin, Pýcha – Čermák, Rob, Nedorost – Dostálek, Galamboš, Heřman – Crowder, Vlček, Prokeš – Šulek, Pajič, Káník
Sportovní klub Kadaň: Dvořák (21. Pavlát) – Trefný, Cestr, Šesták, Kokeš, Buchtela, Rašner, Kadeřávek – Krejčiřík, Hejcman, Chlouba – Macháček, Szathmáry, Kůs – Hlava, Dufek, Chrpa – Müller, Tůma

Komentář k zápasu

Již ve druhé minutě došlo k vyloučení na straně Trhačů, během kterého si Rok Pajič poradil s Tadeášem Dvořákem a střelou švihem vsítil první branku utkání – 1:0. Ve čtvrté minutě Radek Prokeš dostal přihrávku a z dobré pozice mohl přidat druhý gól Motoru. Akce však skončila ve výstroji Tadeáše Dvořáka. Následovala příležitost Kadaňských, která skončila v ochranné síti. Na začátku šesté minuty chtěl nejprve zakončit Václav Nedorost, kterého vzápětí vystřídal Luboš Rob při přečíslení tři na dva. Jeho akce byla zastavena betonem Tadeáše Dvořáka.

O minutu později zkusil štěstí Nicolas Hlava z nulového úhlu, ale trefil pouze boční síť domácí klece. V desáté minutě se vyznamenal Tadeáš Dvořák zákrokem lapačkou, když na něj ihned po rozehrané buly vypálil Žiga Pavlin. Za minutu si brankáře prověřil i Timothy Crowder, ale jeho pokus radost domácím nepřinesl. O několik vteřin poté Miloslav Čermák vyrazil kupředu proti kadaňskému gólmanovi. Ten nejdřív první střelu vyrazil před sebe a druhou šanci českobudějovického útočníka chytil do lapačky.

Třináctá minuta přinesla gól domácího celku, když se po několika pokusech střelecky prosadil Rok Pajič. Jeho střelu zprvu Tadeáš Dvořák zachytil do výstroje, puk mu však vypadl a došoural se až za brankovou čáru. Stav utkání se tak pro České Budějovice navýšil na 2:0. Ve čtrnácté minutě využil Timothy Crowder přesilovou hru. Předcházela tomu snaha Vlastimila Dostálka, po které již zmíněný domácí forvard doklepl puk do odkryté sítě – 3:0.

Odpověď Trhačů se dostavila na konci sedmnácté minuty, když Alex Rašner našel Jana Dufka, který byl sám před Petrem Kváčou. Nezbývalo tedy nic jiného, než zakončit do levého rohu brankové konstrukce, čímž snížil náskok Motoru na 1:3. O minutu později Martin Heřman tečoval pokus Mitche Fillmanna a přidal další branku na konto Jihočechů. Do kabin se tak po první periodě odcházelo za stavu 4:1.

Do druhé třetiny nastoupil v kadaňské brance Dominik Pavlát, pro něhož se jednalo o seniorskou soutěžní premiéru. Ve dvaadvacáté minutě chtěl Vojtěch Krejčiřík překvapit střelou z otočky českobudějovického gólmana, ten byl ale připraven. Od modré čáry v pětadvacáté minutě vypálil Pavel Pýcha, který tím jen přispěl k dalšímu zákroku Dominika Pavláta.

Za minutu byl znovu kadaňský brankář prověřen palbou z hole Vlastimila Dostálka. Sedmadvacátá minuta nabídla šanci Darku Hejcmanovi, ale Petr Kváča se propálit nenechal. O necelou minutu nato zaznamenal na druhé straně Rok Pajič hattrick. Ránou švihem nedal Dominiku Pavlátovi žádnou šanci – 5:1.

V devětadvacáté minutě pálil Ondřej Buchtela a Petru Kváčovi stačilo sklapnout betony. Následně Trhači zkusili překonat českobudějovického gólmana střelou od modré. Domácí totiž v tu chvíli hráli v oslabení o jednoho hráče, který ztratil hokejku. Petr Kváča si však připsal úspěšný zákrok. V pětatřicáté minutě trefil Martin Kokeš svou první branku v černožlutém dresu. Nová posila Trhačů úspěšně tečovala pokus Nicolase Hlavy, a stav utkání tak byl 5:2.

Do šestatřicáté minuty šli Trhači opět s úspěchem. Jakub Chrpa, jenž využil přesilovou hru, tak snížil odskok domácího kádru na 5:3. K radosti kadaňského útočníka přispěl jeden z hráčů Motoru, který střelu tečoval přímo za záda Petra Kváči. Vzápětí se do samostatného úniku dostal Vlastimil Dostálek, jenž zakončil mimo klec. I rozjetý Václav Nedorost postupoval sám na Dominika Pavláta, ten ale jeho veškerou snahu poslal proměnil vniveč.

V úvodu třetí třetiny se to hemžilo příležitostmi Českých Budějovic. Nejprve Dominika Pavláta nadvakrát nepřekonal Vlastimil Dostálek, poté se střelecky neprosadil ani Peter Galamboš. V osmačtyřicáté minutě předvedl jeden z prozatímních střelců Trhačů Jakub Chrpa střelu z otočky, jenž klec hostů bohužel minul. V devětačtyřicáté minutě Dominik Pavlát ukryl ve své výstroji střelu Martina Heřmana, který se kadaňského brankáře snažil prostřelit.

Ani příležitost Filipa Vlčka v jednapadesáté minutě, kterou zakončil golfovou palbou, neskončila za zády Dominika Pavláta. Pět minut do konce zápasu zvýšil Peter Galamboš náskok Motoru na 6:3. Vlastimil Dostálek se dostal se spoluhráčem do přečíslení dva na jednoho. Jeho střelu ještě kadaňský gólman vyrazil, jenže k puku se poté dostal právě Peter Galamboš a z tribun Budvar Arény se ozvala radost. V sedmapadesáté minutě se Luboš Rob ještě dostal k dorážce, jenže svému bývalému působišti branku nevsítil. Utkání tak definitivně skončilo prohrou svěřenců Jiřího Čelanského 3:6.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Luboš Rob (ČEZ Motor České Budějovice): „Kadaň přijela v dobré sestavě a byla nepříjemným soupeřem. Paradoxně nás ukolíbaly lehké branky, které jsme dali. Relativně snadno jsme se dostali do vedení, ale Kadaň dokázala zápas zdramatizovat. Bylo to napínavé až do konce. Výsledek 6:3 vypadá jednoznačně, ale lehké jsme to rozhodně neměli.

Jiří Čelanský (SK Trhači Kadaň): „Dopřáli jsme domácím dvě první branky, když jsme se nechali napoprvé zbytečně vyloučit a při druhé brance jsme inkasovali malinko smolně. Za nepříznivého stavu to pro nás bylo těžké. Hráče jsem ale za utkání pochválil, jelikož ukázali morálku a charakter. Nakonec jsme neodehráli špatné utkání."

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM