Jan Müller: „Slavia nás přehrála jednoduchostí.“

Kateřina Kundertová, Michal Toman | 25.10.2017 | |

Jan Müller: „Slavia nás přehrála jednoduchostí.“

P r a h a / K a d a ň - Trhači odjeli k sedmnáctému kolu WSM Ligy do Prahy, kde se v Edenu střetli se Slavií. Do utkání zasáhl také Jan Müller, který odehrál něco málo přes osmnáct minut, v nichž dvakrát vystřelil na bránu a zblokoval shodný počet kotoučů vypálených od soupeřů.

 

Kadaňští v desáté minutě po střelách Václava Jankovského a Jiřího Drtiny prohrávali o dva góly. „Začali jsme ospale a Slavia na nás vlétla. Po našich chybách jsme dostali dva góly,“ řekl Jan Müller.

Jediný, kdo zredukoval slávistický náskok, byl Jakub Chrpa, na něhož však o čtrnáct vteřin později odpověděli domácí třetí brankou. „Když už jsme se chytili, dostali se zpátky do zápasu a snížili na 1:2, hned vzápětí jsme po naší chybě inkasovali na 1:3. Pak už se to s námi vezlo,“ pokračoval.

Sešívaní ve druhé a třetí třetině přidali ještě po dvou přesných střelách, a stanovili tak konečný výsledek na 7:1. „Snažili jsme se tlačit, ale jednoduchostí nás přehrávali a my si s tím nevěděli rady,“ smutnil pětadvacetiletý útočník.

Proti kadaňské střelbě stál mladý brankář Dominik Frodl, který si poradil s pětadvaceti pokusy s úspěšností zákroků 96,15 procent. „Je to super gólman. Měl ale i hodně štěstí, protože jsme trefili asi tři tyčky, čímž nezpochybňuji jeho kvality,“ pochválil jednadvacetiletého gólmana ve slávistické svatyni.

I Jan Müller si připsal v utkání dvě střely, které se zastavily před brankovou čárou, ať už kvůli zákroku domácí zápasové jedničky nebo dobře postavené tyčce. „Proti Slavii mi nebylo přáno. Gólman měl evidentně dobře postavenou branku,“ culil se vysoký forvard.

Střetnutí sedmnáctého kola bylo soubojem sedmého s pětadvaceti body proti čtrnáctému se šesti body. „Snažili jsme se všechno tlačit do brány, při přesilovce i hře pět na pět,“ přiblížil.

Jan Müller se narodil v Praze a hokejově vyrůstal právě v sešívaném dresu, ve kterém hrál jako mládežník. Pak se přesunul do znojemské juniorky i k seniorskému týmu v EBEL. „Vyrůstal jsem na Slavii, mám hezké vzpomínky. Ale v zápase to šlo stranou. Myslel jsem jenom na svůj tým a snažil jsem se hrát, abychom vyhráli a získali tři body. Bohužel se to nepodařilo,“ smutnil odchovanec soupeře.

Kadaňští jsou pořád na posledním místě, kde se šesti body ztrácí na lepší příčky více než deset bodů. „Je to těžké. Snažíme se zápas od zápasu zvedat,“ vylíčil odhodlaně. „Teď jsme třikrát prohráli o gól,“ připomněl nedávná tři po sobě jdoucí utkání. „Makáme a věříme, že se to zlepší,“ uzavřel Jan Müller.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM