Duo těžkých domácích zápasů začne s Energií

Kateřina Kundertová | 13.10.2017 | |

Duo těžkých domácích zápasů začne s Energií

K a d a ň - Trhači ve třináctém kole WSM Ligy vyzvou na vlastním ledě Karlovy Vary, s kterými se v mistrovském zápase první ligy střetnou vůbec poprvé. Energie je zatím s pětadvaceti body na první místě a potvrzuje předsezónní cíl, kterým je okamžitý návrat mezi elitu. Duel se ponese také ve znamení souboje hráčů, kteří se dobře znají, jelikož ještě v loňské sezóně oba kluby úzce spolupracovaly. Střetnutí je naplánováno na sobotu 14. října od 17 hodin.

 

KARLOVY VARY PO DVACETI SEZÓNÁCH OPĚT V PRVNÍ LIZE

Energie ještě v loňské sezóně patřila mezi tuzemskou elitu, ze které ale po nepovedené základní části, skupině o umístění a následné baráži vypadla. Extraligovou příslušnost si v prolínací soutěži udržely Pardubice, zpět do nejvyšší soutěže se vrátila Jihlava, která o jediný bod vyřadila právě Karlovy vary. V první lize zůstaly České Budějovice, které v ní zahajují pátou nepřetržitou sezónu.

Hokejisté z lázeňského města začali sezónu dvěma utkáními, která došla až do prodloužení, nejprve porazili Frýdek-Místek a poté prohráli na ledě nováčka ze Vsetína. Od třetího do šestého kola svěřenci trenéra Martina Pešouta naplno bodovali proti Třebíči, Benátkám nad Jizerou a Kladnu, s Ústím nad Labem získali dva body za výhru 3:2 v prodloužení. Poprvé odešla Energie naprázdno v sedmém kole, ve kterém Přerovu nevstřelila jedinou branku a padla 0:1.

První selhání odčinily Karlovy Vary šesti body, které získaly proti Litoměřicím a Slavii, k čemuž přidaly ještě výhru 1:0 po nájezdech v Havířově. V předposledním odehraném střetnutí nestačily na České Budějovice, když se jako jediný prosadil Ondřej Beránek. Nakonec na vlastním ledě přestřílely Prostějov 6:3.

    POHYB V KARLOVARSKÉM KÁDRU

    Příchody: Filip Novotný (Sparta), Daniel Krejčí (Slavia), Matic Podlipnik (Lyon, FRA), Tomáš Kvapil (Prostějov), Adam Rulík (Most), Ondřej Šafář (Kadaň), Stanislav Balán (Vítkovice), Jaromír Kverka (Slavia), Martin Osmík (Kadaň), Václav Rezek (Jihlava).

    Odchody: David Honzík (Sparta), Viktor Baldajev (Nižnij Novgorod, RUS), Marek Baránek (Litvínov), Václav Benák (neznámo), Tomáš Dujsík (Brno), Tomáš Dvořák (Sparta), Tomáš Harant (Žilina, SVK), Martin Rýgl (neznámo), Antonín Dušek (Pardubice), Denis Kindl (Plzeň), Milan Mikulík (Frýdek-Místek), Vojtěch Tomeček (Chomutov), Pat Mullane (konec kariéry).

KARLOVARŠTÍ VLÁDNOU STATISTIKÁM

Nejproduktivnějším hráčem ligy je s patnácti kanadskými body Matic Podlipnik, jehož Energie přivedla v letní přestávce. Nejzajímavějším faktem je, že pětadvacetiletý mladík hraje na postu obránce a se sedmi góly a osmi asistencemi má na ústecké útočníky Jaroslava Roubíka s Danielem Vrdlovcem jednobodový náskok.

Karlovarský dres obléká také nejlepší střelec WSM Ligy Ondřej Beránek, jenž zamířil do černého devětkrát a drží si gólový náskok na Davida Tůmu z Kladna. Jednadvacetiletý útočník rozdělil devět branek mezi několik herních situací, šestkrát se prosadil v rovnovážném počtu hráčů, dvakrát potrestal soupeřovu nedisciplinovanost a jednou zamířil přesně v oslabení.

Jedničkou brankoviště je s osmi odchytanými zápasy Filip Novotný, jenž s průměrem 1,21 obdrženého gólu na zápas o více než tři desetiny překonává své pronásledovatele. O pozici gólmana, který vychytal nejvíce výher, se šestadvacetiletý brankář dělí s prostějovským Jakubem Neužilem. V procentuální úspěšnosti zákroků se musí sklonit před benáteckým Josefem Kořenářem a v Kadani dobře známým Janem Strmeněm, který hájí barvy Frýdku-Místku.

Kadaň – Karlovy Vary
14. místo
6 bodů
POZICE1. místo
25 bodů
26:55SKÓRE42:17
V – VP – PP – P
2 – 0 – 0 – 10
1 – 0 – 0 – 4
BILANCE
DOMA/VENKU
V – VP – PP – P
6 – 3 – 1 – 2
1 – 2 – 1 – 2
14 % – 73,33 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 20,69 % – 88,64 %
156 tr. minutTRESTNÉ MINUTY108 tr. minut

POSLEDNÍ ODEHRANÉ ZÁPASY SOUPEŘŮ – KADAŇ PADLA VYSOKO SE SLOVANEM, ENERGIE PORAZILA PROSTĚJOV

Trhači odjeli ke dvanáctému kolu do Ústí nad Labem, kde si domácí vypracovali během první třetiny pětigólové vedení. O dvě branky se postarali Daniel Vrdlovec s Jaroslavem Roubíkem a jednu trefu přidal Jan Dufek. V polovině utkání už na 6:0 zvýšil Patrik Husák.

První zásah si za Kadaňské připsal Šimon Szathmáry, na něhož ještě odpověděli Lukáš Sladkovský, Antonín Melka a Martin Vágner. Kosmeticky upravil skóre na konečných 9:2 z pohledu domácích Nicolas Hlava parádní trefou do šibenice.

    Sestava Trhačů: Lukeš (21. Danylec)
    – Trefný, Černý, Blaha, Szathmáry,
    Kadeřávek, Buchtela, Chalupa –
    Havel, Hejcman, Procházka,
    Chrpa, Kůs, Hlava, Tůma, Rob,
    Krejčiřík, Rindoš.

Branky: 8. a 11. Vrdlovec, 13. a 15. Roubík, 20. Dufek, 33. Husák, 53. Sladkovský, 54. Melka (TS), 55. Vágner – 44. Szathmáry, 59. Hlava.
Statistiky – vyloučení: 3:5, využití: 3:0, v oslabení: 2:0, střely na branku: 26:34, zblokované střely: 8:8, hity: 3:11, vhazování: 33:26.

Energie začal utkání předchozího kola na vlastním ledě dobře, jelikož si do desáté minuty vypracovala tříbrankové vedení díky gólům Sebastiana Gorčíka, Martina Kohouta a Jana Tomečka. Výměna prostějovského gólmana po dvou gólech z desáté minuty hostům pomohla, do konce úvodní dvacetiminutovky snížili na rozdíl jediného přesného zásahu Tomáš Nouza a Jan Starý. Ve druhé části Karlovarští přidali další tři góly z holí Ondřeje Beránka, Jakuba Fleka a Matice Podlipnika, kteří strhli výhru na stranu Energie. V padesáté minutě upravil na konečných 6:3 z pohledu domácích prostějovský David Dvořáček.

    Sestava Energie: Novotný –
    Krejčí, Sičák, Rohan, Podlipnik,
    Tomeček, Rulík – Beránek, Gríger,
    Flek, Stloukal, Kverka, Kohout,
    Vachovec, Skuhravý, Gorčík,
    Osmík, Tuominen, Davídek.

Branky: 6. Gorčík, 10. Kohout, 10. Tomeček, 24. Beránek, 34. Flek, 34. Podlipnik – 13. Nouza, 18. Starý, 50. Dvořáček.
Statistiky – vyloučení: 8:7, využití: 2:1, střely na branku: 41:27, zblokované střely: 6:12, hity: 14:15, vhazování: 43:25.

Kadaň – Karlovy Vary
Tadeáš Dvořák – 88,07 %
Štěpán Lukeš – 84,41 %
BRANKÁŘIFilip Novotný – 94,74 %
Tomáš Závorka – 92,39 %
Luboš Rob
8 (3+5)
PRODUKTIVITA Matic Podlipnik
15 (7+8)
L. Rob a D. Hejcman
oba 3 góly
GÓLY Ondřej Beránek
9 gólů
L. Rob a J. Trefný
oba 5 asistencí
ASISTENCEMatic Podlipnik
8 asistencí
Darek Hejcman
134/261 – 51,34 %
VHAZOVÁNÍ Václav Skuhravý
141/226 – 62,39 %
Šimon Szathmáry
14 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STELYM. Podlipnik, M. Rohan
a J. Tomeček
všichni 9 zbl. střel
J. Trefný a V. Cestr
oba 16 hitů
HITY O. Beránek a V. Skuhravý
oba 16 hitů
Jakub Trefný
22 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYVáclav Skuhravý
16 tr. minut
Roman Chlouba
21:12 min/z
ČAS NA LEDĚ Martin Rohan
21:52 min/z

Topfoto: Kateřina Macečková (HC Energie Karlovy Vary).

Foto v článku: Jan Čech (Karlovarský deník).

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM