Přinese výjezd do Benátek první vítězství?

Sabina Nováková | 29.09.2017 | |

Přinese výjezd do Benátek první vítězství?

K a d a ň – V rámci osmého kola WSM Ligy vyjede A-tým v sobotu 30. září k zápasu proti HC Benátky nad Jizerou. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin. Jelikož jsou Trhači stále na poslední příčce tabulky celé soutěže, budou za každou cenu chtít urvat první body.

 

Kadaň svůj poslední zápas prohrála na ledě Prostějova za stavu 1:5. Benátky mají za sebou taktéž venkovní utkání proti Kladnu, kde podlehly 3:5.

Loňská sezóna byla spíše ve znamení proher se Středočechy. První klání sehráli Kadaňští v Benátkách a ztratili zápas s vysokým počtem inkasovaných gólů 3:8. Podruhé k souboji došlo na zimním stadioně v Kadani, kde naopak se zadařilo Trhačům, kteří zdolali soupeře 4:2. Zbylá dvě utkání se nevyvedla a skončila porážkou 2:4 a 3:4.

    Poslední sestava HC Benátky nad Jizerou:

    Stezka – Husa, Jandejsek, Havlín, Kunst, Tržický, Maier – Hrabík, Chrtek, Hrníčko – Jeník, Bittner, Psota – R. Veselý, Z. Král, Teplý – Bělohorský, Wiencek, Průžek.

    Poslední sestava SK Trhači Kadaň:

    Lukeš – Kadeřávek, Szathmáry, Cestr, Černý, Trefný, Blaha, Lidák – Krejčiřík, Hejcman, Procházka – Wágner, Rob, Havel – Ringler, Rindoš, Tůma – Macháček, Adámek.

Černožlutí mají odehráno osm utkání a ve všech je potkala porážka. První dva zápasy skončily těsnou porážkou, a to s Kladnem 2:3 a v rámci předehrávky i s Frýdkem-Místkem 3:4. Souboj s Přerovem byl hořkým momentem, ve kterém Kadaň podlehla vysokým poměrem 1:9. Za stavu 3:6 skončila následující dvě utkání v Litoměřicích a doma proti HC Slavia Praha.

Body nepřinesl ani výjezd do dalekého Havířova, kde Slezané vyhráli 4:1. Nadějně vypadalo klání s Českými Budějovicemi, s nimiž Trhači vedli, poté dlouho hráli za stavu 1:1, ale nakonec těsně před koncem základní doby inkasovali gól a utkání skončilo smolně 1:2. Jak již bylo zmíněno, posledním záznamem byl výjezd do Prostějova, kde Jestřábi uspěli 5:1 v důsledku častých vyloučení.

BENÁTKY NAD JIZEROU vs. KADAŇ
7. místo
12 bodů
POZICE14. místo
0 bodů
21:23SKÓRE15:39
V – VP – PP – P
3 – 1 – 1 – 2
BILANCE V – VP – PP – P
0 – 0 – 0 – 8
27,78 % – 85,42 %PŘESILOVKY – OSLABENÍ 13,16 % – 73,91%
128 tr. minutTRESTNÉ MINUTY126 tr. minut

Naopak protivníkovi se daří o něco lépe. Vstup se mu povedl a první dva souboje zvládl úspěšně. Úvodním utkáním byl výjezd do Třebíče, kde Benátečtí ukořistili výhru 3:1 a následovalo střetnutí před domácím publikem s Havířovem, které skončilo po samostatných nájezdech 5:4 pro domácí. Zbylé zápasy byly jako na houpačce, poněvadž prohru následovala výhra a výhru prohra.

Premiérovou prohru v rámci ligových soubojů této sezóny si Benátky odvezly z Ústí nad Labem, kde ztratily vyrovnaný stav až v prodloužení – 2:3. V zápase na domácí půdě si Josef Kořenář vychytal proti Českým Budějovicím nulu, a přispěl tak k výhře 3:0. Výjezd do Karlových Varů se Benátkám nepovedl, poněvadž zde schytaly vysokou prohru 1:8. V šestém kole zvítězily nad Jestřáby z Prostějova 4:2 a z Kladna nepřivezly jediný bod, jelikož zde padly za stavu 3:5.

Skóre otevřel benátecký obránce Tomáš Havlín, který tahákem z pravého kruhu prostřelil Miroslava Kopřivu. Vyrovnání na 1:1 zařídil David Tůma, který v přesilové hře Kladenských vypálil dělovku od modré čáry, a propálil tak Aleše Stezku. Do vedení 2:1 znovu poslal Benátky Matěj Psota a následovalo znovu vyrovnání na 2:2, při kterém střelu Patrika Macháče nešťastně tečoval Jan Jeník za záda Aleše Stezky. Patrik Machač se trefil opět ve druhé třetině a Kladno poprvé v zápase vedlo 3:2.

Ladislav Zikmund přispěl o necelé dvě minuty střelou pod Stezkovu lapačku a zvýšil náskok Kladna na 4:2. Ve třetí periodě se Benátky stále nevzdávaly a snížily skóre zápasu na 3:4, avšak konečné slovo měl Jakub Strnad, který stanovil finální stav a výhru Rytířů 5:3.

BENÁTKY NAD JIZEROU vs. KADAŇ
Aleš Stezka – 89,71 %
Josef Kořenář – 96,08 %
BRANKÁŘIŠtěpán Lukeš – 85,62 %
Tadeáš Dvořák – 84,76 %
Zdeněk Král
9 (4+5)
PRODUKTIVITA Darek Hejcman
5 (2+3)
Zdeněk Král
Petr Kolmann
4 góly
GÓLYDarek Hejcman
Jan Müller
František Wágner
2 góly
Zdeněk Král
5 asistencí
ASISTENCEDarek Hejcman
Luboš Rob
Jakub Trefný
3 asistence
Ondřej Chrtek
56/112 – 50.00%
VHAZOVÁNÍ Darek Hejcman
88/180 – 48,89 %
Tomáš Havlín
16 zbl. střel
ZBLOKOVANÉ STELYŠimon Szathmáry
10 zbl. střel
Adam Jandejsek
11 hitů
HITYJakub Trefný
13 hitů
Patrik Maier
24 tr. minut
TRESTNÉ MINUTYJakub Trefný
Šimon Szathmáry
20 tr. minut
Tomáš Havlín
24:28 min/z
ČAS NA LEDĚŠimon Szathmáry
22:10 min/z
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM