Kadaň počtvrté prohrála, tentokrát se Stadionem

Sabina Nováková | 16.09.2017 | |

Kadaň počtvrté prohrála, tentokrát se Stadionem

L i t o m ě ř i c e / K a d a ň - Trhači mají za sebou další výjezd, z kterého se opět vrací bez bodu. Tentokrát je ve třetím kole WSM Ligy čekaly Litoměřice. První třetina byla na obou stranách gólově vyrovnaná, o což se zasloužil obránce Robert Černý, poté si však ve druhé periodě domácí vytvořili dvoubrankové vedení. V závěru utkání se sice Trhačům podařilo dvakrát snížit litoměřický náskok, ale na vyrovnání to už nestačilo.

 
3.kolo, sobota 16.9.2017
Stadion Litoměřice - Sportovní klub Kadaň  6:3  (1:1, 2:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 3. Komárek (Pavlas), 28. M. Chalupa (Kantner, Smetana), 33. M. Chalupa (Jandus), 41. Veselý (Pavlas, Bílek), 47. Šimeček (Doudera), 55. Veselý (Bílek) – 20. Černý (Hejcman), 45. Trefný (Hejcman, Chrpa), 57. Kadeřávek (Rob). Rozhodčí: Dědek, Kopeček - Lučan, Měkýš. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. Diváci: 810. Střely na branku: 36:26. Zblokované střely: 11:9. Hity: 8:5. Vhazování: 45:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2, 6:3.
Stadion Litoměřice: Klouček – Pavlas, Jeřábek, Smetana, Doudera, Strejček, Jandus – Pilař, Veselý, Bílek – M. Chalupa, Helt, Kantner – Jirásek, Šimeček, Stříbrný – Hanták, Komárek, Havelka.
Sportovní klub Kadaň: Lukeš – Trefný, L. Chalupa, Kadeřávek, Szathmáry, Černý, Blaha – Tůma, Hejcman, Wágner – Müller, Rob, Chrpa – Kohút, Rindoš, Adámek – Ringler, Tupý, Macháček.

Komentář k zápasu

Obě strany do zápasu naskočily velmi aktivně. Hned v prvních minutách si šance vytvořili domácí Vítězslav Bílek a kadaňský Jakub Chrpa, který vypálil z levého křídla. Prvním střelcem se už po 123 vteřinách hry stal Vojtěch Komárek, který neváhal a prostřelil několik hráčů nahromaděných před brankovištěm. Jeho střela cinkla o horní tyčku a spadla za Lukešova záda – 1:0. Na konci šesté minuty se mohl radovat Filip Helt, kterému Lukeš nechal odkryté brankoviště. Litoměřický útočník však nezvládl přesně zamířit. Následovala řada pokusů Trhačů, z kterých měl největší příležitost Tom Ringler. Hostující brankář Milan Klouček se však nenechal zaskočit a střelu do odkryté brány vyrazil lapačkou. První část utkání završil jedenáct vteřin před jejím koncem Robert Černý vyrovnávacím gólem na 1:1.

Ve druhé části se jako první do šance dostali domácí. Filip Hanták, jenž v minulosti oblékal kadaňský dres, se snažil využít ležícího Lukeše a trefit odkrytou branku. Kadaňský brankář ale jeho pokus zneškodnil. O pár minut později ujížděl Jaroslav Šimeček na branku Trhačů, ale v rozhodující chvíli mu odskočil puk, a tak vůbec nezakončil. Netrvalo dlouho a Stadion si připsal další gól, o který se postaral Matěj Chalupa, jenž projel mezikružím a s Lukešem si hravě poradil – 2:1. Ve třiatřicáté minutě Litoměřice zvýšily náskok na 3:1. Střelcem byl opět Matěj Chalupa, který využil nahrávky do předbrankového prostoru od Martina Janduse.

Do třetí třetiny vstoupily Litoměřice gólově. O zvýšení náskoku domácích na 4:1 se bekhendovým zakončením postaral Jan Veselý. Odpověď přišla po čtyřech minutách od Jakuba Trefného, jenž prudkou střelou od modré prostřelil Milana Kloučka a snížil náskok Stadionu – 4:2. V sedmačtyřicáté minutě přišel další odskok litoměřických hráčů. Jaroslav Šimeček využil chaosu před Lukešem, ukořistil puk a protlačil ho brankovou čáru – 5:2. Jan Veselý ve druhé polovině třetí periody nezaváhal a přidal další gól na konto Litoměřic – 6:2. Poslední slovo měl Patrik Kadeřávek, který z mezikruží vypálil a zdolal gólmana Kloučka – 6:3.

Sabina Nováková

Ohlasy trenérů

Miloš Říha (HC Stadion Litoměřice): „Myslím si, že naše vítězství je zasloužené. Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, věděli jsme, že přestože Kadaň třikrát prohrála, musíme se na ni dobře připravit. Bylo jasné, že budou nepříjemným soupeřem, což v zápase potvrdili. V první třetině nás podržel gólman, špatně jsme četli hru. Od druhé třetiny se to zlepšilo a zápas jsme strhli na naši stranu. Ve třetí třetině jsme zápas zaslouženě dovedli k vítěznému konci.“

Kamil Koláček (SK Trhači Kadaň): „Bohužel nejsme schopni udržet koncentraci šedesát minut a to nás stojí góly. Nemáme tak zkušený mančaft, abychom byli schopni otáčet zápasy. Když si necháme dát góly a prohráváme, tak s tím pak máme problém. Někteří hráči to stále nechtějí akceptovat a my z toho budeme muset vyvodit důsledky.“

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM