Michal Danylec: „Po první střele to ze mě spadlo.“

David Panuška | 22.08.2017 | |

Michal Danylec: „Po první střele to ze mě spadlo.“

K a d a ň - Premiéra v dresu Trhačů čekala v šestém přátelském utkání na Michala Danylce, bývalého brankáře chomutovské mládeže a juniorského šampiona z roku 2015. Jednadvacetiletý hokejista držel až do poloviny třetí třetiny čisté konto, poté se ale Benátky třikrát prosadily a z Kadaně odjely s výhrou 3:2.

 

Úplně poprvé se v kadaňském dresu představil jednadvacetiletý brankář Michal Danylec. Postavil se na celé utkání do branky a měl nakročeno k čistému kontu. Nakonec ale Trhači třikrát inkasovali a utkání nezvládli. „Dvě třetiny jsme hráli výborný hokej. Hodně jsme napadali a kluci mi to před brankou čistili, takže toho na mě moc nešlo. Ve třetí třetině jsme si nejspíš mysleli, že to půjde samo a ono to nešlo. Benátky vstřelily jednu branku, dostaly se na koně a pak už jim to tam padalo,“ pronesl po utkání smutně juniorský extraligový šampion z roku 2015.

Právě tři branky v rozmezí čtyř minut rozhodly o vítězství Benátek v dalším přátelském utkání. Především druhou a třetí branku nedělila od sebe ani jedna minuta. „Brankář to musí hodit za hlavu, od toho tam je. Musí se jít dále, prostě se to stane,“ popisovala jednička Kadaně v utkání s Benátkami.

„Nebylo to nic lehkého, dlouho jsem nechytal. Na druhou stranu to zas tak špatné nebylo, bohužel jsme ale prohráli,“ ventiloval osobní pocity z utkání mladý brankář, jenž bude bojovat o místo v kadaňskému áčku.

Michal Danylec zažil seniorský debut v minulé sezoně, kdy odchytal jedno utkání za druholigový Klášterec nad Ohří. Tehdy jeho celek prohrál a Danylec inkasoval pět branek. „Určitě toto utkání bylo rychlejší. Hráči lépe myslí a nestřílejí bezhlavě, spíše si to dávají rychle na osu a do druhé vlny,“ viděl hlavní rozdíl mezi prvním a druhým utkání mezi dospělými čerstvě jednadvacetiletý brankář.

A jaká se brala v Michalu Danylcovi nervozita? „Trenér mi řekl, že budu chytat, na tréninku den před zápasem. Po ranním rozbruslení jsem si uvědomil, že k tomu dojde a byl jsem lehce nervózní. Po prvním puku to ale bylo lepší a nakonec to bylo celkem v pohodě.“

Mezi Chomutovem a Kadaní nadále putuje několik brankářů, jež bojují o místo v hlavní týmu, Kadani nebo chomutovské juniorce. „Vůbec netuším, kde sezonu začnu. Nejspíše tady v Kadani, každopádně to není na mně, ale na trenérech. Chtěl bych v sezoně co nejvíce chytat a o tu šanci tady se chci co nejvíce poprat,“ dodává odhodlaně na závěr Michal Danylec.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM