V úterý Trhače prověří litoměřický Stadion

Jiří Novotný (KAD) | 14.08.2017 | |

V úterý Trhače prověří litoměřický Stadion

K a d a ň - Kolotoč letních přípravných zápasů nabírá na obrátkách, v úterý 15. srpna od 18:00 nastoupí Černožlutí již ke čtvrtému duelu. Tentokrát se vydají do litoměřické Kalich areny, kde změří síly s tamním Stadionem.

 

Litoměřice se před domácím publikem budou chtít na Kadaň vytáhnout, neboť po dvou dosavadních duelech stále čekají na výhru. Hned v prvním letošním zápase čekalo Kališníky derby s ústeckým Slovanem. V utkání padla jediná branka, ve 25. minutě rozhodl o výhře Slovanu Merta.

Stadion poté na vlastním ledě přivítal Benátky nad Jizerou a bál se zbytečně ten, kdo měl strach, že zápas bude opět skoupý na góly. Benátky se s Litoměřicemi nikterak nepáraly a už v 8. minutě vedly o dva góly. Dvoubrankový náskok jim vydržel do 24. minuty, kdy snížil Hanták. Hosté však znovu odskočili a ještě pět minut před koncem zápasu drželi pohodlný dvougólový náskok. Kališníci se ovšem nevzdali, v 56. minutě snížil na 2:3 Miškář a za další dvě minuty srovnal svým druhým zásahem Hanták. Benátky si ovšem triumf stejně nenechaly sebrat, v prodloužení se trefil Hrabík a rozhodl o výhře svého týmu 3:4.

„Bylo to klasické přípravné utkání. Dvě poměrně mladá mužstva, hra nahoru dolu, bylo to rychlé a byla spousta chyb na obou stranách. Myslím si, že čím více toho odehrajeme, tím bude lepší výkon,“ neskrýval na webu Stadionu optimismus i přes porážku domácí kouč Daniel Tvrzník, zatímco jeho protějšek Jiří Kudrna zářil: „Jsme strašně rádi, že jsme tento zápas dotáhli do vítězného konce. Pro mladé hráče to bude povzbuzení do další přípravy. Naši kluci zaslouží pochvalu.“

Sestava Litoměřic z duelu s Benátkami: Klouček (Wolf) – Jebavý, Jandus, Šesták, Smetana, Havránek, Strejček, Málek – Pilař, Hanták, Dvořák – Zajan, Miškář, Řehoř – Kulda, Komárek, Pšenička – Jirásek, Kmošek, Sýkora – Havelka

Letní příprava přinesla velký průvan litoměřickou kabinou, kde v podstatě nezůstal kámen na kameni. Kvůli ukončení spolupráce s extraligovým Hradcem Králové tým opustilo velké množství hráčů včetně produktivního forvarda Nedvídek či gólmana Pavelky. Ze Slovenska se naopak vrátil Vítězslav Bílek, obranné řady posílil Jakub Kmošek, jenž naposledy oblékal dres Vítkovic.

Další posily míří z Litvínova, který své podhoubí bude letos obrušovat právě v Kalich aréně namísto v Mostě, jehož prvoligová anabáze loni skončila. Stadion tak získal Jana Strejčka, Martina Havelku, Davida Šestáka, Ivana Řehoře i Josefa Stříbrného, který loni nastoupil ke 14 zápasům za Vervu a zaznamenal čtyři branky.

V Litoměřicích zároveň mohou nastupovat členové reprezentační dvacítky ročníků 1998 a 1999, kteří nebudou mít místo v seniorských týmech svých klubů.

Utkání mezi Stadionem a Kadaní začíná v Litoměřicích v úterý 15. srpna v 18:00. Pokud se nechystáte fandit Trhačům přímo v ochozech, můžete sledovat alespoň textový onlajn.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM