Poprvé doma: Do Kadaně přijede Ústí nad Labem

Sabina Nováková | 08.08.2017 | |

Poprvé doma: Do Kadaně přijede Ústí nad Labem

K a d a ň – První domácí zápas letošní sezony čeká Trhače již ve čtvrtek 10. srpna, od 18 hodin přivítají Ústecké Lvy. Pro známého krajského rivala z WSM ligy půjde o třetí přátelské klání. Kadaň čeká v přípravné fázi teprve druhé utkání, v tom úvodním po obratu zdolala Klatovy. Ústečtí hráči mají na kontě prohru s Litvínovem 3:6 a výhru na domácím ledě proti Litoměřicím 1:0.

 

Kadaň první přípravný souboj sehrála proti druholigovým Klatovům v Třemošné, kde byla úspěšná díky velkému tlaku a důrazu. Trhači utkání nezačali příliš dobře, avšak ve druhé třetině předvedli nevídaný obrat s dvojicí po sobě jdoucích gólů, které jim zajistily výhru 5:3. Za Trhače se dvakrát prosadil Jakub Chrpa a po jednom gólu přidali Jiří Tupý, Roman Chlouba a František Wágner.

Ústecký Slovan má za sebou dva přípravné zápasy - s extraligovým týmem z Litvínova a doma s Litoměřicemi. Duel v Litvínově byl pro Lvy zatěžkávací zkouškou, protože A-tým prozatím nemá pevně stanovenou sestavu pro mistrovská klání. Souboj nakonec skončil prohrou Ústí nad Labem 3:6.

Skóre v první dvacetiminutovce otevřeli domácí a na jejím konci vedli již 4:0. Za Slovan se ve druhé třetině prosadil Marek Macek při přečíslení tři na jednoho. Dalším úspěšným v prostřední periodě byl Roman Navarra a ve třetí části se trefil opět Marek Macek sólo nájezdem po chybném střídání litvínovských hráčů.

Boj s Litoměřicemi skončil fotbalovým výsledkem 1:0 pro domácí Lvy. Gólově se prosadil v mezikruží nehlídaný David Merta, jenž střelu úspěšně umístil k pravé tyči. Domácí se tak na konci třetí periody mohli radovat z prvního vítězství v přípravné části. V minulé sezoně se David Merta úspěšně trefil celkem desetkrát.

    Poslední sestava HC Slovan Ústí nad Labem: J. Dlouhý – Bernad, Husák, Vl. Brož, M. Vágner, M. Zdvořáček, R. Vaněk, Mlčoch, Hes, Smolka, Roubík, Melka, L. Volf, Vrdlovec, D. Merta, Uhlík, Musliu, Planý, Severa, Sladkovský, Gengel.

Slovan před časem zúžil kádr, který opustili obránci Patrik Balcar s Janem Maškem a útočníci Matěj Krejčík, Ondřej Kopta, Famil Amirov a Václav Janeček.

V loňské sezoně za Lvy hrál a přispěl třemi góly i bývalý hráč Kadaně Petr Přindiš, jenž s Trhači odehrál v sezóně 2010/2011 31 utkání. Nyní zamířil do Sokolova, kde ho bude shodou okolností trénovat bývalý kouč Trhačů Michal Jäger.

Brankářskou jedničkou byl v sezoně 2016/2017 Jakub Soukup, který odchytal za Lvy 38 zápasů s úspěšností zákroků 91,9 %. Trojkou byl Jan Dlouhý, který prošel kabinou Trhačů v sezoně 2015/2016.

Z nejlepších útočníků můžeme jmenovat Zdeňka Doležala, který v základní části WSM ligy mířil přesně celkem dvacetkrát a po povedené sezoně ho angažovala Slavia Praha. Dalším je Jaroslav Roubík, jenž získal 39 kanadských bodů ve 40 odehraných zápasech. Zkušený útočník letos mimo jiné slaví čtyřicátiny a jeho cílem bude dosáhnout na 1000 odehraných utkání a 1000 kanadských bodů ve WSM lize.

Mezi TOP 3 obránce se za loňskou sezonu řadí Jaroslav Kasík, Martin Vágner a Vladimír Brož. Nejtrestanějším hráčem Ústí nad Labem byl v sezoně 2016/2017 Petr Přindiš, který si na lavici hanby odpykal 85 trestných minut. Se 72 minutami ho doháněl Vladimír Brož.

Foto v článku: Karel Dvořáček (http://www.slovanusti.cz).

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM