„Všude dobře, doma nejlépe,“ říká Jan Müller

Kateřina Kundertová | 18.07.2017 | |

„Všude dobře, doma nejlépe,“ říká Jan Müller

C h o m u t o v / K a d a ň - Do Kadaně se vrací ze Slavie Jan Müller, jenž bude opět hájit barvy svého rodiště. Pětadvacetiletý univerzál v loňské sezóně vyléčil zranění a zúčastnil se univerziády v Kazachstánu, s Trhači na novou sezónu ve WSM lize se připravuje už od počátku a od pondělí byl také ledě pod vedením Roberta Kašeho a Kamila Koláčka. „Všude dobře doma nejlíp. Kolem hokeje tady znám spoustu lidí, určitě bude chodit dost fanoušků, mám tady domácí zázemí, takže se na to těším,“ usmívá se.

 

Jednou ze staronových tváří je kadaňský rodák Jan Müller, jenž se na sever Čech vrací po dvou letech. „Končil jsem sezónu na Slavii, kde už jsem neměl smlouvu na další sezónu, takže jsem se vrátil domů. Kadaň byla nejvhodnější alternativa,“ uvádí pětadvacetiletý útočník.

Jan Müller odehrál v seniorském hokeji za Kadaň čtyřiatřicet utkání během dvou sezón v letech 2014 až 2016. „Zůstalo nás asi pět stejných kluků, přišlo hodně mladých z juniorů a ještě přibudou další z chomutovského áčka,“ shrnuje složení sestavy. „Určitě je výhoda, že hodně klukům znám. Všichni lidi kolem hokeje zůstali stejní. Mám to tady rád, takže i proto jsem se vrátil,“ pokračuje.

Během minulé sezóny nastoupil Jan Müller k osmi zápasům ve slovenském Popradu a sedmi duelům s pražskou Slavií. „V Popradu mi po pár zápasech vyhodili rameno, takže jsem byl mimo přes dva měsíce. Potom jsem se vrátil na Slavii, ale než se vyřídily všechny papíry, tak jsem stihl jenom pár zápasů. Světová univerziáda mi vzala dalších asi osm zápasů, když jsem se vrátil akorát byla pauza,“ vysvětluje okolnosti malého množství zápasů.

V Kazachstánu se konala již 28. zimní univerziáda, která obsáhla 55 zemí světa včetně České republiky. Do hokejového výběru se dostal i několikanásobný mládežnický reprezentant. „Je to vždycky skvělý pocit hrát za národní tým. Byla to skvělá událost, protože to mělo parametry klasické olympiády. Almaty se o pořadatelství klasické zimní olympiády dlouho ucházelo, ale neuspělo, a tak pořádalo univerziádu,“ vypráví.

Jan Müller nastupoval na dvou reprezentačních akcí mládeže a také se zúčastnil dvou univerziád. V roce 2017 dosáhl český výběr v Almaty na čtvrtou pozici, když v souboji o třetí místo podlehl Kanadě. „Mládežnické šampionáty se v České republice hodně sledují, kdežto o univerziádě nikdo moc neví, takže na nás nebyl takový tlak. Cíle byly vysoký, zase jsme skončili na bramboře. Snad to do třetice příště vyjde,“ přeje si.

„Už pět let studuji tělovýchovu na Karlově univerzitě v Praze. Jak jsem jsem byl v Popradu, ve Švédsku a všude možně po světě, tak se to prostě snažím nějakým způsobem dodělat. V Čechách je těžké skloubit hokej a školu, protože zápasy jsou i v týdnu a na FTVS jsou týdenní kempy, takže nic jednoduchého,“ popisuje studium.

Kromě několika spoluhráčů zná Jan Müller i jednoho z trenérů. „Na Roberta Kašeho jsem se chodil koukat už jako malý. Jelikož byl z Kadaně, tak to byl náš vzor. Dobře znám i Ondru a Davida, takže jsme rád, že tady je,“ líčí.

Hráči v Kadani nyní nebojují jenom o místa v kádru Trhačů, ale také o možnost zahrát si extraligu s partnerskými Piráty. „Všichni, co jsme v Kadani, makáme proto, abychom se dostali do toho vysněného áčka a zahráli si extraligu. Pan Růžička to dělá dobře, dá šanci všem, takže jsme všichni na stejné startovní čáře,“ upozorňuje.

Na kartě Jana Müllera na serveru eliteprospects.com se můžete dočíst, že nastupuje na postu útočníka ale také obránce. „Vzniklo to ve Znojmě, jelikož tam jsem hrál celý rok beka. Proto i dneska, když trenér řekne, že potřebuje na jeden zápas, abych šel do obrany, tak mi to nedělá problém. Lépe a jistěji se cítím v útoku, kde jsem odehrál celý život,“ uzavírá.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM