Tom Polák: Za start i svačinku už jsem zaplatil

Kateřina Kundertová | 10.03.2017 | |

Tom Polák: Za start i svačinku už jsem zaplatil

K a d a ň - V posledním utkání sezóny Trhači odjeli do Litoměřic, kde prohráli po prodloužení. Premiéru v seniorském hokeji si ve vyrovnaném duelu odbyl Tom Polák, jenž dosud nastupoval pouze v mládežnických týmech. Devatenáctiletý útočník se zapsal, jak nejlépe mohl. Nejenom, že přihrál na první gól Kadaně, ale poté sám snížil na rozdíl jediného gólu v úvodu třetí třetiny. „Bylo to jiné v systému, tolik se tu nelítá a mně to celkem vyhovovalo,“ řekl Tom Polák.

 

Tom Polák ještě 2. března nastupoval za chomutovské juniory, kteří prohráli se Zlínem a po dlouhé době nepostoupili do play-off. Mladí Piráti ale nadále pokračovali v tréninku. „V pondělí po tréninku mi pan Kaše řekl, že se mám další den přesunout do Kadaně,“ uvedl rodák z Hodonína. „V úterý jsme měli trénink a ve středu před zápasem rozbruslení. Jelikož už byly známé lajny, tak jsem věděl, že budu hrát,“ dodal.

Devatenáctiletý útočník nastoupil vůbec k prvnímu seniorskému utkání. „Nebyl jsem nervózní, chtěl jsem si to hlavně užít, když jsem takovou možnost dostal,“ přiznal.

Tom Polák nejprve v jedenácté minutě přihrál na gól Martina Kohouta a poté se v úvodu poslední třetiny sám prosadil mazáckou kličkou. „Chtěl jsem podat co nejlepší výkon a body jsou jenom plus,“ řekl. „Vyhráli jsme buly, od levého mantinelu jsem dostal přihrávku mezi kruhy, kde jsem byl skoro sám, tak jsem neváhal, stáhl si puk a dal to pod vyrážečku,“ popsal celou situaci střelec snižující branky.

Hráč Pirátů v DHL extralize juniorů vstřelil dvanáct gólů. V aktuálním ročníku byl sedmým nejproduktivnějším hráčem týmu, o body tedy mladý forvard nouzi nemá. „Puk, který mi přivezl Slavíček, mám zatím na intru, ale až pojedu domů, tak si ho tam schovám,“ usmál se Tom Polák. „Takhle popsaný mám první puk,“ přidal.

Přestože v první lize junioři nastupují, hrají ji i zkušení hráči, kteří mají za sebou podstatné více než hokejisté mládežnického věku. „V prvních momentech jsem pocítil, že je to silovější, ale nebylo to špatné, protože mi kluci pomohli,“ vyprávěl. „Musím zapracovat na síle hlavně v osobních soubojích, protože velcí a zkušenější beci vědí, jak nás mladé snadno obrat o puk,“ uvědomoval si Tom Polák.

Kromě Toma Poláka si první ligu vyzkoušeli i další hráči věkem stále junioři. „Bylo nás tam více. S Frantou Wágnerem, Vojtou Krejčiříkem a Dáňou Novákem jsme seděli vedle sebe,“ upřesnil. „Bylo to v pohodě, ale srandičky proběhly. Už jsem dával poplatek za start a svačinku,“ líčil moravský odchovanec.

Kromě mladých hráčů ale nastupují v Kadani i zkušení a starší hráči jako například Jakub Trefný, Jaroslav Kůs nebo Jan Tomeček. „Největší srandu si dělal Kuba Trefný, který mě pak i pochválil a poradil mi. Všichni mi říkali, ať jsem v klidu,“ potvrdil.

Kromě hráčů, s kterými nastupoval za juniory, znal i trenérský tým. „Pana Becka jsem měl na letní přípravu a pana Koláčka jsem taky znal z mládeže ještě ze staršího dorostu, což byla trochu výhoda,“ uzavřel Tom Polák.

Velkolepý vstup do seniorského hokeje zažil Tom Polák. #polak #wsmliga #trhacikadan

Příspěvek sdílený Trhači Kadaň (@trhacikadan),

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM