Ve středu zajíždějí Trhači do Mostu k důležitému zápasu

Tereza Doksanská | 21.02.2017 | |

Ve středu zajíždějí Trhači do Mostu k důležitému zápasu

Kadaň – Na programu je již 2. kolo play out WSM ligy a Kadaň se utká s Mostem. Bude to velmi důležitý zápas, protože Most je pořád ve hře. Pokud by kadaňští vyhráli, vzdálí se Mostečanům o 16 bodů, což už nebude možné dohnat. Jak severočeské derby dopadne? Kdo získá cenné tři body? To vše se dozvíme ve středu, od 17.30.

 

Jak se dařilo Mostu v základní části?
Most nevstoupil do ligy vůbec dobře. Z úvodních čtyř zápasů si připsal pouhý bod za prohru 3:4 po samostatných nájezdech s Ústím nad Labem. V 5. kole sice porazili mostečtí Benátky nad Jizerou 2:1, ale poté přišly opět prohry. Sem tam Most vyhrál, ale spíše se jim nedařilo. Ve 20. kole nasázelo mosteckým hráčům Kladno sedm branek, kdežto Most vsítil pouze jednu. Po prohře 3:1 nad Litoměřicemi se rozhodl trenér Jiří Doležal rezignovat z postu hlavního trenéra. Jiří Doležal byl nahrazen Ondřejem Weissmannem, jako asistent zůstal Zdeněk Zíma. Jiří Šlégr a Jaromír Šindler se stali jejich konzultanty. Právě po debaklu s Kladnem utrpěli hráči Mostu sérii sedmi proher v řadě. V odvetném utkání porazili Severočeši ústecký Slovan 3:2, poté ale prohráli s Přerovem 4:0. Vůči stále trvajícím nepříznivým výsledkům se mostecké vedení rozhodlo angažovat zkušeného Aleše Tottera. I přes druhou změnu v realizačním týmu se Mostu nepodařilo vyšplhat výše a základní část zakončil na posledním místě.

Posledních pět zápasů Mostu
HC Most: SK Horácká Slavia Třebíč 3:1
HC Stadion Litoměřice: HC Most 2:3 sn.
SK Trhači Kadaň: HC Most 5:3
HC Most: HC Frýdek Místek 2:7
HC Stadion Litoměřice: HC Most 3:5

Jaroslav Šimeček nejproduktivnějším hráčem play out
Výše jmenovaný je s dvěma góly nejvíce aktivním hráčem a útočníkem. Naopak nejaktivnějším obráncem je Jan Strejček, který nahrál na dva góly. První a jediné dvě minuty má na svém kontě Kamil Černý.

Marek Pinc odchytal první zápas play out, jeho procentuální úspěšnost je 88.00% a počet inkasovaných branek na zápas 3.00.

Celkové statistiky, Tomáš Divíšek je stále nejproduktivnějším hráčem
Jak již bylo zmíněno, útočník Tomáš Divíšek má na svém kontě 44 kanadských bodů za 15 gólů a 29 asistencí, což znamená, že je nejaktivnějším hráčem Mostu. Kamil Černý je s 6 góly a 10 asistencemi nejproduktivnějším obráncem. Nejvíce času na trestné lavici tráví Jan Strejček, který má na svém kontě 78 trestných minut.

Marek Pinc odchytal nejvíce (20) zápasu v mosteckém dresu ze všech brankářů, který Most má. Jeho procentuální úspěšnost je 90.6% a počet inkasovaných branek na zápas 3.4.

Most i Kadaň si v prvním zápase připsali tři body
HC Stadion Litoměřice: HC Most 3:5
5. Hanták (Loskot, Šalda), 11. Loskot (Hanták, Kopta), 39. Miškář (Pilař) – 9. Alinč (Strejček, Hora), 30. R. Veselý (Divíšek), 33. Šimeček (Strejček, Frolo), 34. Šimeček (Kubinčák), 58. Kubinčák (Alinč).

Sestava z utkání: Pinc (Mouček) – Frolo, Rulík, Hora, Šefl, Šesták, Strejček, Černý, Walter – Doležal, Havlíček, Smolka – Rod, Divíšek, R. Veselý – Kubinčák, Šimeček, Babincev – Alinč.

HC AZ Havířov 2010: SK Trhači Kadaň 0:3
16. M. Zadražil (Raška), 34. Hejcman (Chlouba, Kůs), 45. Trefný (Kůs, Chlouba).

Sestava z utkání: Strmeň (Danylec) – Trefný, R. Černý, Šafář, Tejnor, D. Šimek, J. Tomeček, Weinhold – Kůs, Hejcman, Raška – L. Vrána, Osmík, Kohout – Slavíček, Chlouba, Chrpa – Ringler, M. Zadražil.

Budou se Trhači radovat i v Mostě?

Aktuální tabulka play out
1. HC Stadion Litoměřice 68 bodů
2. HC AZ Havířov 2010 64 bodů
3. SK Trhači Kadaň 61 bodů
4. HC Most 48 bodů

Vzájemná utkání
Jak Most, tak Kadaň si udržela šest bodů na svém zimním stadionu. Bilance vzájemných zápasů je tedy vyrovnaná.

HC Most: SK Trhači Kadaň 3:2
SK Trhači Kadaň: HC Most 4:2
HC Most: SK Trhači Kadaň 3:2

SK Trhači Kadaň: HC Most 5:2
11. Kůs (Trefný, Gorčík), 16. Chlouba (Kaše, Kůs), 18. Kohout (Harkabus, Weinhold), 44. Raška (Hejcman, Hlava), 48. O. Beránek (R. Havel, L. Chalupa) – 35. Dufek (Babincev), 54. Martynek (K. Pilař).

Sestavy obou týmů
Strmeň (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný, Chalupa, Havel, Tejnor, Baránek, Weinhold, J. Tomeček – Gorčík, Kaše, Kůs – Raška, Hejcman, Hlava – Chrpa, Chlouba, Beránek – Kohout, Osmík, Harkabus.

Spěšný (18. Pinc) – Pilař, Frolo, K. Černý, Kokeš, Hora, Šesták, Strejček, Šefl – Kubinčák, Divíšek, Veselý – J. Doležal, Válek, Martynek – Rod, Havlíček, Smolka – Havelka, Babincev, Dufek.

Další zápas play out
HC Stadion Litoměřice: HC AZ Havířov 2010

O zápase
Druhé kolo play out odehrají Trhači v nedalekém Mostě ve středu, 22.2. Úvodní buly bude vhozena v 17.30 na zimním stadionu v Mostě. Cesta není daleká, tak neváhejte a vyrazte podpořit Trhače. Pokud se přeci jenom nedostanete do Mostu, zápas můžete sledovat na onlajny.com nebo živý přenos na tvcom.cz.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM