Reparát před domácími fanoušky

Míša Sládková | 08.09.2005 | |

Reparát před domácími fanoušky

Kadaňské čeká na svém ledě skutečná bitva. O skalp domácích se budou pokoušet hráči Hradce Králové, kteří v loňském ročníku obsadili třetí místo. Lepší byly pouze týmy Českých Budějovic a Ústí nad Labem. Východočeši mají i letos velmi vysoké cíle a rozhodně se budou chtít postarat o to, aby jim Kadaňští jejich plány nezmařili. Úvodní kadaňské domácí utkání letošní sezóny se hraje na zimním stadionu v sobotu od 17:00.

 
Hradec Králové vyšlápl do sezóny tou správnou nohou. Důkazem toho je výhra v úvodním utkání, v němž Hradečtí pokořili Kometu Brno. Ačkoli v první třetině se o týmu, který bude po závěrečném hvizdu zvedat vítězně ruce nad hlavu, dalo pouze spekulovat. Do šancí se dostávala obě mužstva, ale puk si cestu mezi tyče nenašel. Místo toho několikrát laškovně poskakoval na brankové čáře a gólmanům tak připravil perné chvilky. Gólově štědřejší byla druhá třetina. Skóre otevíral ve 26. minutě Radek Diviš. Na listinu střelců se zanedlouho přidal i Pavel Suchý a Hradec vedl 2:0. Soupeři samozřejmě tento stav nevyhovoval a tak do závěrečné dvacetiminutovky se po brance Davida Appela vstupovalo za stavu 2:1 pro domácí. Půl minuta stačila Martinu Koudelkovi a Patriku Fořtovi ke zvýšení vedení již na 4:1. Brno pak přidalo pouze jednu branku. Utkání tedy vyšlo lépe pro domácí, kteří se mohli radovat z prvního vítězství v sezóně.

V barvách Hradce se objevilo několik nových tváří. Mezi nejčerstvější patří Tomáš Kolafa, Petr Přeučil a Aleš Černý. Mladý obránce Tomáš Kolafa se díky zánětu spojivek letos ještě pořádně nepředvedl, ale prostředí Hradce Králové je mu z loňské sezóny již blízké.

Petr Přeučil odešel z Litvínova do zámoří, kde se vypracoval až k draftu New York Rangers.V Hradci by měl zůstat celou sezónu.

Nejnovější posilou je obránce Aleš Černý. Letní přípravu absolvoval ve Švédsku, v úterý se ale rozhodlo jinak a perspektivní hráč bude hájit barvy příštího kadaňského soupeře.

I na postu brankáře se objevila nová postava. Vladislav Koutský má i reprezentační zkušenosti. Na MS 20 se postavil do branky ve vítězném zápase proti týmu Ameriky.

Dalšími posilami jsou útočníci Martin Kašík, Martin Koudelka, Lukáš Valko. Obránci Jan Blanár, Lukáš Daňo a Petr Mocek.

Trenér Ladislav Kolda musel reagovat na odchod několika kvalitních hráčů. Podle svých slov si představoval trochu méně změn v kádru. Jako o velké posile se zmiňuje o Martinu Koudelkovi. A cíl? Jednoznačně postup do play off.

Sestava Hradce Králové z utkání s Kometou Brno:

Dušek (Koutský) - Blanár, Šeda, Suchý Petr, Mocek, Hendrich, Kolář, (Daňo, Fejgl) - Fořt, Roubík, Diviš - Valko, Koudelka, Vondráček - Přeučil, Volráb, Suchý Pavel - (Kašík, Domin, Potůček).

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM