Trhači podlehli Slovanu 0:3

Filip De Bolle | 14.01.2017 | |

Trhači podlehli Slovanu 0:3

K a d a ň - Druhý zápas bohužel Trhačům nevyšel. Už po 47 vteřinách inkasovali a po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 0:3. Domácí se sice snažili o čestný úspěch, ale Soukup několika důležitými zákroky podržel svůj tým.

 
41.kolo, sobota 14.1.2017
Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústí nad Labem  0:3  (0:2, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Vrdlovec (D. Merta, Z. Doležal), 14. Poulíček (Roubík), 28. Z. Doležal (D. Merta). Rozhodčí: Valenta – Malý, Šimán. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:0, 0:3.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný, J. Tomeček, Baránek, L. Chalupa, Tejnor, Weinhold – Hlava, Hejcman, Kůs – Harkabus, Osmík, O. Beránek – Chrpa, Chlouba, Slavíček – Vaněk, M. Zadražil, L. Vrána.
HC Slovan Ústí nad Labem: Soukup (J. Dlouhý) – M. Vágner, Husák, Macek, Kasík, Přindiš, M. Zdvořáček – Poulíček, Roubík, Melka – D. Merta, Vrdlovec, Z. Doležal – Moučka, Gengel, Dalecký – Navarra, Komárek, Markulinec.

Komentář k zápasu

Úvod duelu vyšel hostům, kteří proměnili hned svou první šanci. Na konci souhry Slovanu byl Daniel Vrdlovec, jenž se trefil do odkryté branky. Na druhé straně zkoušel štěstí Černý, Soukup vyrazil. Neuspěl ani Hlava, hostující gólman vyrazil betonem. Kadaňští nadále tlačili, ovšem Soukup byl bezchybný. Ačkoli měli v této fázi více ze hry černožlutí, ve 14. minutě Slovan odskočil o dvě branky. Roubík našel před brankou Patrika Poulíčka, který zavěsil nad Strmeňovu lapačku.

Na začátku druhé periody pohotově pálil Kůs, branku přestřelil. Záhy vystřelil Trefný, Soukup zasáhl lapačkou. Za hosty odpovídal Kasík, trefil beton domácího gólmana. Poté se do puku upřel Husák, těsně netrefil. Ve 28. minutě vstřelil ústečtí třetí branku. Merta vyzval volného Zdeňka Doležala, jenž prostřelil Strmeně. Domácí se ani za stavu 0:3 nevzdávali, vždy ovšem narazili na pozorného Soukupa. Ve 35. minutě zůstal před kadaňskou brankou volný Vrdlovec, ve vyložené šanci ale přestřelil. V samém závěru druhé části atakoval Poulíček Kůse, jenž dlouho nevstával z ledu. Nakonec musel odstoupit ze hry.

Ve třetí třetině se dlouho hrálo převážně ve středu kluziště, hosté hlídali svůj komfortní náskok a nedopouštěli žádnou dělostřelbu na Soukupa. V 51. pláchl Doležal, jehož únik bravurně zneškodnil Strmeň. O chvíli později se do stejné situace dostal Soukup, na něhož se řítil Tejnor. Kadaňský zadák sice Soukupa položil, poté ale nastřelil jeho beton. V závěru ještě ústeckého gólmana ostřelovali Hlava s Chloubou, Soukup si ovšem čisté konto vzít nenechal.

Jiří Novotný (KAD)

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Trhači Kadaň)
Se soupeřem, jako je Ústí nemůžeme začínat jako dnes, udělat hned v první minutě chybu. Po deseti minutách jsme udělali další chybu v situacích, o kterých se bavíme, připravujeme se na ně a pracujeme na nich v tréninku, aby se nám to nestalo. To je velice špatně. Ústí je velice kvalitní soupeř a dneska hrálo v neskutečné pohodě, náskok si hlídalo, šlo jim všechno, na co sáhli. My jsme nedokázali najít cestu ani ke skórování ani k bodům. Musíme se znovu soustředit, abychom hráli každé utkání s maximální koncentrací celých 60 minut a absolutně na krev, jiná cesta k bodům pro nás nevede.

Miroslav Mach (HC Slovan Ústí nad Labem)
My jsme šťastní, protože jsme počítali s těžkým zápasem. Když jsme viděli sestavu Kadaně, tak to byl Chomutov a Karlovy Vary. My s naší marodkou, když máme dva beky s horečkami, Jarda Roubík má angínu a Tondu Melku bolí třísla, takže ti hráči tady sice byli, ale byli zranění nebo nemocní. Pro nás to jsou cenné tři body a strašně si jich vážíme. S Tomášem musíme pochválit mužstvo za super výkon a brankáře Soukupa, který dnes podal famózní výkon.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM