Kadaňské hokejové žně! V pátek přivítáme Přerov, o den později Ústí

Jiří Novotný (KAD) | 12.01.2017 | |

Kadaňské hokejové žně! V pátek přivítáme Přerov, o den později Ústí

K a d a ň - Ve středu Trhači vybojovali cenný bod ve Frýdku-Místku, již v pátek a v sobotu se opět představí před domácím publikem. Nejprve vyzveme přerovské Zubry, vrcholem hokejového dvojboje pak bude derby s Ústím. V pátek startujeme v 18:00, v sobotu o hodinu dříve. Buďte u toho!

 

HC Zubr Přerov

Celek z Hané si drží solidní 7. příčku, o níž bojuje s Benátkami, které mají o bod méně. Na šestou Třebíč ztrácí body čtyři. Zubři dosud nastříleli 106 branek, stejný počet inkasovali.

Zubři v krizi. Šance pro Kadaň?

Postavení v tabulce favorizuje našeho soupeře. Pokud se ovšem podíváme na aktuální rozpoložení, už to zdaleka tak jednoznačné není. Zatímco Trhači doma zdolali Litoměřice a následně uloupli bod Frýdku-Místku, Zubři zabředli do pětizápasové série porážek. Ještě předtím navíc schytali ostudný nášup 8:0 v Českých Budějovicích.

V minulém kole zajížděli do Třebíče, které podlehli 4:2. Horácká Slavia vedla už 3:0, za hosty pak alespoň zkrorigovali Plášek s Králem.

Vzájemná bilance hovoří pro Přerov

Z dosavadních tří duelů dokázali Zubři ovládnout dvě. Úvodní zápas v Kadani sice vyhráli Trhači 5:3, na Hané ale dvakrát narazili. Nejprve padli 3:2, posléze 2:1.

Tým Přerova

Nejproduktivnějšími forvardy jsou 24 bodoví Vlastimil Dostálek s Milanem Pšurným. V obraně se bodově nejvíce činí Lukáš Chmelíř, který nasbíral již 19 bodů (2+17). Brankářskou jedničkou je ostřílený Luboš Horčička.

HC Slovan Ústí nad Labem

Příznivce ústeckého hokeje zasáhla před Vánoci zpráva o nejisté budoucnosti klubu. Ve hře bylo i předčasné odstoupení ze soutěže. Nyní se zdá, že se černé scénáře nenaplní, neboť ústecký magistrát schválil Slovanu dotaci.

Slovan se po 40 odehraných zápasech drží na s 62 body na páté pozici, stejný počet bodů, leč horší skóre má šestá Třebíč. Na čtvrtou Slavii hledí s větším odstupem, ztrácí sedm bodů. Ústí je po vedoucích Českých Budějovicích druhým nejofenzivnějším celkem soutěže (121 branek). Nicméně inkasoval ještě o jednu branku více, 122 obdržených gólů řadí ústeckou obranu do suterénu WSM Ligy

Do nového roku Ústí vstoupili prohrou 4:0 v Jihlavě, pak ale hrálo dvakrát před domácím publikem a potěšilo je plným bodovým ziskem. Po Třebíči, kterou smetlo 4:1 si podalo i Most.

V severočeském derby se Slovan dostal do dvougólového vedení, Mostu se dařilo snižovat, nakonec ale domácí ovládli hru a zvítězili jasně 5:2.

Potvrdí se opět domácí neporazitelnost?

Můj dům, můj hrad. V dosavadních třech měřeních sil se vždy radoval domácí tým. Poprvé se hrálo v Ústí, jež Trhače rozebralo 9:3. Kadaň oplácela v polovině října, kdy přetlačila Slovan 4:3. Podruhé to v Ústí žádným debaklem neskončilo, hrál se vyrovnaný hokej a Trhači vyválčili bod po prohře 3:2 po prodloužení.

Mančaft Slovanu

Jaroslav Roubík, to je léty prověřená jistota. Letos sice část sezony vynechal, a tak nevládne statistikám, nikterak se v nich ovšem neztrácí. V 28 zápasech posbíral 25 bodů. Ještě více mají Kloz s Vrdlovcem a 31 bodový (14+17)lídr Zdeněk Doležal. Nejproduktivnějším zadákem je matador Martin Vágner (3+15). Na postou gólmana je jasnou volbou Jakub Soukup, jemuž kryje záda Martin Volke.

O zápasech

Úvodní buly zápasu s přerovskými Zubry padne tento pátek 13.1. v 18:00. Na ledovou plochu kadaňského stadionu vyjedou naši bojovníci hned následující den, v sobotu 14.1., kdy je na programu ostře sledované derby s rivalem z krajského města. A u toho nemůžete chybět! Váš víkendový plán je tedy jasný - fandíme Trhačům! Pro ty, kteří se nebudou moci zúčastnit, bude připraven textový přenos na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM