Trhači vezou bod z Frýdku-Místku za prohru 4:3 po nájezdech

Jiří Novotný (KAD) | 11.01.2017 | |

Trhači vezou bod z Frýdku-Místku za prohru 4:3 po nájezdech

Prvního gólu se 1392 diváků v hale Polárka dočkalo v 17. minutě, když šli domácí do vedení. Černožlutí zabojovali a v průběhu druhé periody dokázali dvěma góly Darka Hejcmana otočit skóre. Obzvlášť výživná byla 38. minuta, kdy nejprve podruhé skóroval Hejcman, následně domácí srovnali, ale Robert Černý vrátil Kadani vedení. To ovšem Trhači neudrželi, Frýdek-Místek srovnal a v nájezdech rozhodl o výhře.

 
40.kolo, středa 11.1.2017
HC Frýdek-Místek - Sportovní klub Kadaň  4:3sn  (1:0, 1:3, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Jank (Pechanec), 38. Adámek (Chmielewski, Kania), 52. M. Kovařčík (Rufer, Kania), rozh. náj. O. Kovařčík – 24. Hejcman (Kůs, Hlava), 38. Hejcman (Kůs, Hlava), 38. R. Černý (Kůs). Rozhodčí: Fiala - Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Diváci: 1392. Střely na branku: 36:21.
HC Frýdek-Místek: Šimboch (Daneček) – Kania, Adámek, Štebih, Michal Roman, M. Jáchym, Jank, Bartko – Chmielewski, Pechanec, Marek Růžička – Rufer, Cienciala, Klimša – M. Kovařčík, Jašek, O. Kovařčík – Půhoný, Jaroš, Franek.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Tadeáš Dvořák) – Trefný, R. Černý, D. Šimek, J. Tomeček, L. Chalupa, Cestr, Weinhold – Kůs, Hejcman, Hlava – Chrpa, Šťovíček, Slavíček – L. Vrána, M. Zadražil, Vaněk – O. Beránek, Osmík, Ringler.

Komentář k zápasu

Utkání 40. kola mělo od začátku velmi vysoké tempo. Už ve druhé minutě měli hosté k dispozici přesilovou hru, když si šel na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici Jašek za sekání. Tuto příležitost ale Trhači nevyužili a skóre tak neotevřeli. K tomu však měl v šesté minutě velice blízko domácí Adam Rufer, když střelou z levého kruhu napálil brankovou konstrukci. O chvíli později byli v šanci hosté, když se dostali do přečíslení dva na jednoho, Hejcman ale Šimbocha nepřekonal. Ve třinácté minutě už však Trhači kotouč za záda domácího gólmana dostali, rozhodčí však jejich radost rychle zarazili. Branku totiž neuznali, jelikož si všimli postavení útočícího hráče v brankovišti. Skóre se tak otevřelo až v sedmnácté minutě, když se dokázali prosadit Frýdecko-místečtí. Antonín Pechanec ukázkově vyhrál vhazování, posunul kotouč za sebe na Bohumila Janka, který prudkou a přesnou střelou propálil vše, co mu stálo v cestě.

V závěru první třetiny byl vyloučen hostující Osmík, a tak začali domácí druhou část v početní výhodě. Tu však využít nedokázali a o pár minut později naopak slavila Kadaň. Hlava přihrál z krátkého mantinelu na pravou stranu, kde Kůs pěknou přihrávkou z prvního dotyku přenesl hru do druhého kruhu, ze kterého bez přípravy napřáhl Darek Hejcman a připsal si tak vyrovnávací branku. Domácí se mohli dostat zpět do vedení v třiatřicáté minutě, kdy opět Pechanec vyhrál vhazování a přihrál připravenému Aronu Chmielewskému, ten však trefil pouze tyč, která už Strmeně zachránila podruhé. Neskutečná střelecká smršť se ovšem spustila v 38. minutě, ve které padly hned tři branky. Nejprve se Trhači dostali do vedení, když se opět prosadil Darek Hejcman, který se dostal do samostatného úniku a bez váhání překonal Šimbocha. Frýdku-Místku však trvalo pouze 15 vteřin, než dokázal stav utkání opět vyrovnat. Chmielewski přihrál k pravému kruhu Marianu Adámkovi, jenž měl dost času na střelu, kterou překvapil Strmeně. O pouhých 24 sekund později už ale bylo vše zase jinak. Kadaň se nenechala zaskočit rychlou odpovědí domácích a bleskově si vzala vedení zpět. Po menším zmatku před frýdecko-místeckou brankou prostrčil Kůs puk na Roberta Černého, který využil nepřehledné situace a našel skulinku v Šimbochově bráně.

V úvodu třetí třetiny měli domácí opět k dispozici přesilovku, ani tentokrát ji však neodkázali využít. Šanci na vyrovnání měl Růžička, který dorážel střelu Štebiha, branku ale z dobré pozice minul. Domácí však zůstali aktivní a byla na nich vidět touha po vyrovnání. Po několika promrhaných šancích se diváci v Polárce přece jenom dočkali. V 52. minutě se kotouče ujal Rufer, který obkroužil branku a pokoušel se sám zakončit. To se mu sice nepodařilo, kotouč se ale odrazil k Michalu Kovařčíkovi, který už kotouč dotlačil za brankovou čáru. Do konce třetí třetiny už se však ani jeden tým nedokázal prosadit a bylo tedy jasné, že se body budou dělit. Prodloužení tři na tři mělo jako vždy velmi rychlé tempo, obrovskou šanci měl Jank, který ale Strmeně nedokázal překonat. Poté se hostům naskytla přesilovka, když byl vyloučen Cienciala za podražení. Ani početní výhoda však nepomohla k určení vítěze, domácí se dobře bránili a utkání tak dospělo až do samostatných nájezdů. V těch byli úspěšnější domácí, rozhodující nájezd proměnil Ondřej Kovařčík a Frýdek-Místek tak slavil dvoubodovou výhru 4:3sn.

Monika Návratová

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík: „Samozřejmě pro nás je ten jeden bod ztráta, tak nějak jsme počítali s tím, že získáme všechny tři body. I ta sestava tomu odpovídala, nic jsme neponechali náhodě. Bohužel dvě třetiny jsme hráli hodně špatně, neměli jsme pohyb, nebyli jsme důrazní, zakončení taky vázlo a střelecká impotence byla slabá. Třetí třetinu už jsme byli s herním stylem spokojeni, ale je to prostě málo.“ Jaroslav Beck: „Chtěli jsme získat nějaké body, byli bychom sice samozřejmě radši za plný zisk, ale i ten jeden je pro nás hrozně moc cenný. Zase máme na poslední místo plus jeden a už to není ta série proher o branku, ale už je to prostě bod a ta nálada je jiná. I když samozřejmě mouchy bychom na tom mohli hledat. My jsme byli aktivnější ve druhé třetině, domácí v té poslední, takže si myslím, že zasloužená plichta. Nájezdy už domácí zvládli lépe jako my.“
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM