Kadaň míří na Vysočinu. Uspěje v předehrávce s Jihlavou?

Redakce | 21.11.2016 | |

Kadaň míří na Vysočinu. Uspěje v předehrávce s Jihlavou?

K a d a ň - Po třízápasové sérii výher, díky níž se Trhači vyšvihli ze dna ligové tabulky, narazili v Litoměřicích, kde padli 4:0. Již dnes Kadaň zajíždí do Jihlavy. Zápas se měl původně odehrát v zazším termínu mezi Vánočními svátky, nicméně byl přeložen na pondělí 21. 11.

 

HC Dukla Jihlava

Při posledním vzájemném měření sil, jež na kadaňském zimním stadionu proběhlo 12.11., dokázali Trhači Duklu přetlačit 3:2. Zatímco Kadaň na úspěch navázala dalšími triumfy, Jihlava zabředla do čtyřzápasové série bez výhry. V následném domácím duelu podlehla po prodloužení Frýdku-Místku, poté podlehla v Ústí a naposledy doma nestačila na Přerov.

Jihlava - Přerov 1:2

Na úvodní branku si necelých 1500 diváků muselo počkat až do poloviny utkání, kdy poslal Zubry do vedení Goiš. Ve 36. minutě na svého spoluhráče navázal Sikora a Přerov vedl už 0:2. Dukla ve třetí třetině výrazně ožila, nicméně výsledkem byl pouze gól Březiny ve 48. minutě. Přerov si odvezl tři body za těsnou výhru 1:2. „V poslední době se potýkáme s pořád stejnými věcmi, což je neproměňování příležitostí. Chybí nám včasnost přihrávky, posuny puků dopředu, jednoduchost v zakončení nebo vylepšování šancí,“ hledal příčiny neúspěchu na webu Dukly kouč Petr Vlk

Sestava Jihlavy: Svoboda – Bilčík, Říha, Szathmáry, Kajínek, Dundáček, Kaláb, Dobrovolný – Jergl, Skořepa, Důras – Diviš, Seman, Čachotský – Protasenja, Jícha, Danišovský – Stoklasa, Březina

Aktuálně: Škarek ve Spartě, změny v kádru Kadaně

17letý talentovaný brankář Jihlavy Jakub Škarek se přesunul do pražské Sparty, kam má vyřízené střídavé starty. A nedaří se mu vůbec špatně! Při své premiéře na ledě Zlína vychytal nulu, včera při svém druhém startu pomohl Spartě k výhře 4:3 v Mladé Boleslavi

V dresu Trhačů skončil útočník Jan Berger, jenž měl být kýženým tahounem ofenzivy. V deseti zápasech však zaznamenal pouhou jednu asistenci. Na zkoušku naopak přišel 28letý zadák Jan Popela, odchovanec Třebíče se zkušenostmi z Polska či Slovenska. Vypomáhat bude také klášterecký Václav Cestr. Oba hráči by měli nastoupit již v dnešním zápase.

Pohledem do statistik

Při neúčasti Škarka je gólmanskou jedničkou Miroslav Svoboda. 21letý brankář dříve působil v Třinci, kde okusil extraligu, loni nastupoval za Šumperk a Havířov. Zatím naskočil do 13 duelů s úspěšností 95,31%.

Nejproduktivnějším obráncem je 24letý Jíří Říha (5+12). Odchovanec Liberce nastoupil k 25 zápasům v extralize, loni strávil většinu sezony v Benátkách. Pouhých 15 zápasů pak stačilo k nasbírání 13 bodů (3+10) Petrovi Šidlíkovi, naposledy hráči Pirátů.

Útočníkům tradičně kraluje Tomáš Čachotský, dlouholetý tahoun Dukly. 34letý útočník má zatím na kontě 25 bodů (8+17). O 5 bodů méně má zkušený Josef Skořepe, s 10 zásahy nejlepší střelec týmu. Skořepa byl dlouho spjatý s Benátkami, kde působil od roku 2005.

Zápas

Úvodní buly padne na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě toto pondělí 21.11. v 18:00. Připraven bude textový online přenos. Držte palce Trhačům!

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM