Trhači po bojovném výkonu podlehli Kladnu 3:5.

Filip De Bolle | 05.11.2016 | |

Trhači po bojovném výkonu podlehli Kladnu 3:5.

K a d a ň - Souboj prvního s posledním začal podle očekávání a hosté se dostali do tříbrankového náskoku. Ve druhé polovině druhé části však Trhači zlepšili hru a po brankách Nicolase Hlavy a Dominika Vaňka snížili na rozdíl jediné branky. Hosté v úvodu třetí části využili přesilovou hru, ale Trhači okamžitě odpověděli zásluhou Dominika Tejnora. V závěru však přišla laciná branka a hosté si odváží tři body za výhru 3:5.

 
21.kolo, sobota 5.11.2016
Sportovní klub Kadaň - Rytíři Kladno  3:5  (0:2, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 29. Hlava (Vaněk), 40. Vaněk, 45. Tejnor (O. Beránek, Kohout) – 2. R. Přikryl (Strnad, Jánský), 14. Repe (Tenkrát, Ton), 28. Ton (Burger, Tenkrát), 44. Strnad (R. Přikryl, Ton), 56. Ton (Tenkrát, Burger). Rozhodčí: Kostourek – Belko, Beneš. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 815. Střely na branku: 33:35. Průběh utkání: 0:0, 0:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.
Sportovní klub Kadaň: Král – Trefný, R. Černý, Chalupa, Tejnor, J. Tomeček, D. Šimek – Chlouba, Kůs, Račuk – Moisio, Hejcman, Chrpa – O. Beránek, L. Vrána, Kohout – Hlava, Osmík, Vaněk.
Rytíři Kladno: Hanuljak – J. Drtina, P. Hořava, Kehar, Repe, Ulrych, Ptáček, F. Matula – Tenkrát, Burger, Ton – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Redlich, Machač, Cetkovský – Keszi.

Komentář k zápasu

Od prvních vteřin byli aktivnější Rytíři a za svou aktivitu byli brzy odměněni. Po minutě hry vybojoval kotouč Jánský a posunul jej na Strnada, který našel před brankou Romana Přikryla a hostující forvard nedal Královi střelou nad beton šanci. Hosté byli i nadále aktivnějším týmem a domácí pouze bránili. Trhači se před Hanuljaka dostali až v páté minutě, Chrpova i Chalupova střela skončila v Hanuljakově lapačce. V polovině třetiny se hra vyrovnala a častěji drželi kotouč Trhači, kteří se však nemohli dostat přes útočnou modrou čáru. V 10. minutě se ke střele z mezikruží dostal Vaněk a Hanuljak musel předvést rychlost svých reflexů. Na druhé straně se po Drtinově nahození dostal ke střele Burger, ale také Král ukázal svou kvalitu.

Ve 14. minutě přišla pro domácí krutá rána. Ton ukázal svou kvalitu, vybojoval kotouč a přihrál Tenkrátovi. Ten na sebe natáhl dva bránící hráče domácích a posunul na Jurije Repe, který ukázkovou střelou o tyč zvýšil na rozdíl dvou branek. Rytíři po vstřelené brance převzali zpět otěže zápasu. V 16. minutě se po chybě na modré čáře dostal do úniku Ton, který si sice položil Krále, ale díky dojíždějícímu obránci nedokázal přehodit domácího brankáře. V závěru zápasu pak po střele od modré čáry dorážel kotouč do prázdné branky Jánský, ale Černý jeho střelu zablokoval obětavým pádem.

Hosté byli i v úvodu druhé části aktivnějším týmem. Ve 27. minutě našel Ton rozjetého Tenkráta, hostující útočník jen těsně minul levou tyč. O půlminutu později už Král takové štěstí neměl. Útočníci Rytířů si obrátili role a po Tenkrátově přihrávce se ukázkovou střelou pod víko prosadil Petr Ton. Ovšem tříbrankové vedení nevydrželo bělomodrým dlouho. Po necelých dvou minutách hry se ke kotouči před brankou dostal Nicolas Hlava, který nadvakrát překonal Hanuljaka.

Trhače vstřelená branka nabudila. Ve 32. minutě pálil z levého kruhu Kohout, ale brankář hostů byl pozorný. Na druhé straně mohli hosté přidat čtvrtou branku po úniku dva na jednoho, ale Jánský neprocpal kotouč přes bránícího hráče. Domácí aktivita byla odměněna až v poslední minutě. První střela Dominika Vaňka brankou neskončila, tak si domácí útočník sjel pro kotouč do rohu kluziště a zkusil znovu vystřelit. Hanuljak jeho střelu nečekal a kotouč skončil až v síti.

Hosté vstoupili do třetí části aktivněji a po minutě hry dostali výhodu přesilové hry. V té Trhači dlouho dobře bránili, pak ale přišla Tonova střela a Jakub Strnad zblízka dorazil do branky. Radost Kladna však trvala pouze minutu. Poté se po Beránkově střele dostal k puku Dominik Tejnor, který přehodil ležícího Hanuljaka a vrátil Trhače do zápasu

Trhači byli aktivnějším týmem a tlačili za vyrovnáním. Ve 49. minutě se zkoušeli prosadit Račuk a Moisio, ale Hanuljak podržel svůj tým. Trhači se však nedokázali vyvarovat individuálních chyb a přišel trest. Minela v obraně skončila brankou Petra Tona, který vrátil Rytířům dvoubrankové vedení. V závěru zkusili Trhači hru v šesti hráčích v poli, ale hosté se ubránili a odváží si tři body za výhru 3:5.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Kamil Koláček (asistent SK Trhači Kadaň):Všichni co tady byli, tak si myslím, že se jim utkání muselo celkem líbit. Přijel zkušený tým a musím mu pogratulovat k vítězství. Odehráli si to v klidu a zkušeně. My jsme jim to našimi chyby umožnili. Bohužel nás srazil výkon první lajny, která celý zápas hrubě prohraje. Chápu, že se nemůže dařit, ale v ten moment musíme změnit trošku systém a nemůžeme hrát hurá hokej anebo si zahrát hokej, ale musíme to odpracovat tak, jak to odpracovaly zbylé lajny. To se nám dneska nepodařilo a jak říkám, můžu akorát pogratulovat soupeři.

Jiří Kopecký (trenér Rytíři Kladno):Myslím si, že do poloviny utkání jsme v pohodě kontrolovali utkání, vedli jsme 3:0. Poté jsme udělali hrubou chybu, z níž Kadaň dala branku a od té doby se neskutečně Kadaň zvedla. My jsme začali zmatkovat a vyvrcholilo to gólem do šatny na 3:2. To už jsme věděli, že třetí třetina nebude lehká. Naštěstí se nám podařilo dát gól z přesilové hry, ale vzápětí, asi za minutu a půl jsme dostali na 4:3 a poté pro nás začalo peklo. Kadaň nás přilepila do naší třetiny a lítalo to tam kolem našich tyček. Poté přišla branka na 5:3, která nás trošku uklidnila, a závěr zápasu jsme si nějak pohlídali. Určitě výkon Kadaně nebyl mužstva z posledního místa.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM