Tradiční zápas v mlze neminul Kadaň ani letos

Jakub Coufal, Martin Gahler | 22.08.2005 | |

Tradiční zápas v mlze neminul Kadaň ani letos

Opět po roce si mohli hráči vyzkoušet jaké to je, když se musí hrát v „mlze tak husté, že by se dala krájet“. V loňském roce si mlžný opar přivezl s sebou nedaleký Klášterec, v letošní sezóně k nám doputovala mlha až ze švýcarského města Curych. A tak po celý zápas nebylo příliš jasné, jestli se stane vítězem kadaňský tým nebo hustá mlha. Kadaň si nakonec poradila jak se švýcarským soupeřem, tak i s těžkými bojovými podmínkami a zvítězila tak v jasném zápase v poměru 5:0.

 
7.kolo, pondělí 22.8.2005
Sportovní klub Kadaň - Grasshoppers Curych  5:0  (3:0, 2:0, 0:0)
Branky: 6.Zaťovič (Plaček, Tauš), 7.Čuj (Švejda), 15.Švejda (Hlusička), 27.Zaťovič (Hubínek), Postl (Švík). Vyloučení: 8:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 321.
Sportovní klub Kadaň: Hubl - Vobořil, Meňhart, Lašek, Borůvka, Zajíček, Plaček, Špelda, Čuj, Zika, Oliverius, Kajer, Žák, Švík, Postl, Hubínek, Tauš, Zaťovič, Windisch, Hlusička, Švejda
Grasshoppers Curych: Zuccheti - Keiser, Leeger, Jakob, Grieder, Schoop Steven, Schefer, Kienzle, Lindenman, Grauwiler, Gruber, Bentele, Moggi, Trachsler, Schoop Matias, Gerber, Cunti, Geiger, Ulmer, Vollenwieder

Komentář k zápasu

Hráči místo vzájemného oťukávání bojovali spíše s mlhou

Hned první střelou z první minuty vyzkoušel Michal Oliverius hostujícího gólmana jménem Brenno Zuccheti střelou od pravého mantinelu. I v následujících minutách předváděla útočné akce zejména Kadaň. Většina střel však trefovala pouze švýcarského brankáře, který v nepropustné mlze předváděl spíše reflexivní zákroky.

V čase 5:15 se nejlépe zorientoval a nejrychleji našel puk před brankovou čarou kadaňský Martin Zaťovič, který pohotově dorazil puk za dezorientovaného Zucchetiho. Postaral se tak o otevření skóre zápasu na 1:0.

O minutu později již ukazovala časomíra stav 2:0, a to v čase 6:38. Po útočné akci přihrál mezi kruhy Jiří Švejda, kde se puk dostal na hokejku Jana Čuje, který technickou střelou pod víko rozesmutnil hostujícího gólmana. V následujících minutách se k prvním šancím dostali i hosté, ale většina střel skončila na plexiskle za Hüblovou brankou. Hned při prvním kadaňském oslabení, o které se přičinil Zdeněk Žák, padl gól. V čase 14:06 překonal ve vlastním oslabení Jiří Švejda po rychlém úniku Zucchetiho a úspěšným blafákem tak přinutil brankového rozhodčího potřetí rozsvítit červené světlo. Stav první třetiny se ustálil na skóre 3:0. Hosté si sice ke konci třetiny po vyloučení Kajera vytvořili několik slibných šancí. Všechny ale s přehledem kontroloval, dnes příliš nezaměstnaný, Hübl. První třetinu symbolicky zakončil tvrdou střelou od modré Postl. Puk si ale našel cestu jen do lapačky Zucchetiho.

Ani ve druhé třetině neponechala Kadaň nic náhodě

Začátek druhé třetiny zahájila Kadaň přesilovou hrou, ale hostující Pascal Keiser mohl zahřívat trestnou lavici celé dvě minuty. I po přesilovce měla více ze hry Kadaň. Švýcarský celek působil stále více a více unaveným dojmem, na čemž se bezesporu podepsal i včerejší náročný zápas v Klášterci nad Ohří, který naši hosté vyhráli 2:0. Ve 24. minutě dostal Čuj dvě minuty za držení a nabídl tak hostům pomocnou rukavici. Ani jedna z několika střel nemohla během oslabení našeho týmu nahnat Hüblovi husí kůži.

V čase 26:22 se opět rozsvítilo brankové světlo. Puk se dostal před branku, kde byl úplně sám Martin Zaťovič, který přízemní střelou překonal bezmocného gólmana hostí. Asistoval mu Lukáš Hubínek a na tabuli se mohlo objevit skóre 4:0. I po vstřeleném gólu nepolevovala Kadaň ze svého tlaku a předváděla pohledné akce. Když vezmeme ohled na ztížené podmínky boje v podobě neustupující a tvrdohlavé mlhy, která zjevně nehodlala opustit zimní stadion, na kterém se jí celý zápas velmi líbilo, tak se jednalo o úctyhodný výkon domácích hokejistů. I přes bojovnou snahu stále více unavených hostí to na ledě vypadalo, jakoby dnes měla Kadaň za úkol nacvičit si útočné akce a kombinace.

Ve 33. minutě pomohl hostům Zdeněk Tauš, neboť dostal od rozhodčího malý trest za hrubost a poskytl jim tak dvě minuty teoretického volna. Švýcarský tým však pomoc nepřijal a o něco později vyslal také svého zástupce na trestnou lavici. Larry Leeger dostal dvouminutový trest za podražení. Během hry 4 na 4 ujížděl sám Jiří Švejda, ale Zuccheti zůstal tentokrát nepřekonán.

Své zbraně musel švýcarský gólman složit až v čase 34:41. Po zatáhnutí puku do útočného pásma podél levého mantinelu přihrával do volného prostoru před branku Jan Švík, kde si puk převzal Martin Postl. Pro něj už nebyl problém nekompromisně zvýšit na 5:0.

O chvíli později si střelec gólu odešel také vyzkoušet lavici hanby, na které zůstal celé dvě minuty. Zkusit si jí chtěl i Marián Meňhart, protože si v osmnácté minutě oplácel nevyřízené účty s jedním ze švýcarských hokejistů a musel tak opustit ledovou plochu za sekání. Přesilovku Kadaň v poklidu ubránila.

Poklidná třetí třetina proběhla prakticky bez přerušení

Z útočných akcí domácího týmu z úvodu poslední třetiny stojí za zmínku například závar před svatyní hostí ve 43. minutě. Zuccheti v sedě a z bezprostřední blízkosti bezmocně sledoval puk, jak se od něj neustále odráží a znovu vrací. Po vzoru předešlé třetiny se i nadále hrál plynulý hokej bez přerušování a s šancemi zejména na domácí straně. V 50. minutě se o písknutí rozhodčího po delší době přičinil Jan Čuj. Odměnou od rozhodčího mu byl dvouminutový dárek za hákování. Ke konci přesilové hry hostí byl důrazně proti čestnému úspěchu švýcarského týmu domácí brankář Hübl. Cunti Luca střílel nebezpečně, ale náš ochránce svatyně efektně zasáhl betonem a postaral se tak alespoň o malé vzrušení 321 diváků v ochozech kadaňského stadionu. V 53. minutě vyloučil rozhodčí opět domácího hráče, tentokráte Švejdu za sekání. Před vypršením trestu ujel Sven Trachsler a při zakončení nastřelil spojnici Hüblovy brány. Nevyužil tak asi největší šanci hostujícího celku. Z dalšího útoku ještě nebezpečně dorážel Philips Schefer, ale Hübl své čisté konto hodlal udržet až do konce zápasu. Závěrečná třetina se spíše už jen v poklidu dohrávala v tréninkovém tempu, a proto v ní fanoušci, mimo občasného zacinkání tyče, žádný gól ani nic výrazně vzrušujícího neviděli.

Jakub Coufal, Martin Gahler
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM