Do Kadaně přiletí Jestřábi, podaří se Trhačům zvítězit?

Tereza Doksanská | 21.10.2016 | |

Do Kadaně přiletí Jestřábi, podaří se Trhačům zvítězit?

Kadaň – WSM liga je v plném proudu a na programu je již 17. kolo. V rámci tohoto kola přivítá Kadaň Jestřáby z Prostějova, kteří hájí druhou příčku v tabulce. Prostějovští vstoupili do ligy skvěle, jen dvakrát prohráli v základní hrací době, čtyřikrát podlehli Moravané v prodloužení. Podaří se Trhačům bodovat proti silnému soupeři z Prostějova? Zápas začíná v 17 hodin.

 

LHK Jestřábi Prostějov
Jestřábi se v prvním kole WSM ligy utkali s Jihlavou, které podlehli v prodloužení 4:3. Z dalších třech utkání těžili Prostějované sedm bodů, když porazili v prodloužení Třebíč a severočeské celky Most a Kadaň. S Frýdkem Místkem a Ústím nad Labem prohráli prostějovští v prodloužení stejným výsledkem 4:3. Z dvou venkovních zápasů si přivezli Jestřábi dva body za výhru v prodloužení. Moravanům se dařilo, potvrdili to třemi výhry za sebou, dokázali porazit i silné České Budějovice. Avšak s dalším silným soupeřem už si poradit nedokázali. Kladnu podlehli 3:1. Mimořádný zápas odehráli Prostějované se Slavií. K utkání nastoupili slávisté s velmi oslabeným mužstvem, nastoupili junioři, kteří už měli jeden zápas za sebou. Taky to tak dopadlo, prostějovští nastříleli do pražské brány třináct branek. V odvetném utkání s Jihlavou Jestřábi podlehli také v prodloužení, tentokrát 2:1. Svěřenci trenéra Přecechtěla jsou při chuti, Třebíč porazili 2:1 po prodloužení a Most si z Prostějova odvážel porážku 3:2. Jestřábům patří právem druhé místo v tabulce.

Nejproduktivnější hráči
Produktivitu Jestřábů vede útočník Jan Rudovský, který si za čtrnáct zápasů připsal čtrnáct bodů za šest gólů a osm asistencí. Naopak nejproduktivnějším obráncem je s dvanácti body z patnácti zápasů Aleš Holík. Čtyři góly vsítil a na osm jich nahrál. Nejvíce času tráví na trestné lavici Aleš Holík. Za patnáct zápasů nasbíral šestatřicet trestných minut. Nejvíce zápasů má odchytáno Pavel Kantor. Jeho procentuální úspěšnost je 91,09% a má 2,82 inkasovaných branek na zápas.

LHK Jestřábi Prostějov: HC Most
První branka utkání padla až ve druhé třetině, a radovali se domácí. Pincovu svatyni prostřelil Korhoň. Ve třetí části srovnal na 1:1 Černý. Tento stav trval pouhé čtyři minuty, v pětačtyřicáté minutě se prosadil Kolář. Ne dlouho vedli Hanáci o jednu branku. Devět minut před koncem třetího dějství zvyšoval na 3:1 Protivný. Druhou branku Mostu vsítil šestnáct vteřin před koncem Dufek, avšak to byla jejich poslední. Jestřábi si s Mostem poradili 3:2.

Sestava z utkání
Kantor (Neužil) – A. Holík, T. Kvapil, Protivný, D. Kolář, V. Zadražil, Vokurka, Grebeňuk – Luňák, Venkrbec, Rudovský – M. Novák, Moskal, Korhoň – Půhoný, Augustin, Fiala – Hozák.

Sestava Kadaně z utkání s Přerovem
Strmeň (Lukeš) – R. Černý, Trefný (C), Blaha, R. Havel, Chalupa, D. Šimek – Kůs, Chlouba, Chrpa – Kohout, Hejcman, O. Beránek – Osmík, L. Vrána, Vaněk – Šťovíček, Ringler, Hlava.

Poslední vzájemné utkání
Góly začaly padat až od druhé třetiny. Jenže do branky Kadaně. Během dvou minut se prosadili Luňák a Holík. Týmy nastupovaly do třetí části za stavu 2:0 pro Prostějov. Jenže Trhači prostějovské hráče překvapili hned na úvod třetiny. První branku Kadaně vsítil Chrpa, další dvě přidali ve čtyřiačtyřicáté minutě Kohout a Zadražil. Černožlutí se tak dostali poprvé do vedení. Trhači přišli o vedení tři minuty před koncem. V poslední minutě bylo nařízeno trestné střílení, které proměnil Šlahař a Trhači přišli o výhru a tři body. Prostějov vyhrál 4:3.

Sestavy obou týmů
Kantor (Neužil) – A. Holík, D. Kolář, T. Kvapil, Protivný, Šafář, V. Zadražil, Vokurka – Luňák, Venkrbec, Rudovský – Moskal, Augustin, L. Krejčík – Šlahař, Půhoný, Švec – Korhoň, M. Novák, Fiala.
Tomáš Král (Lukeš) – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, Tejnor, M. Rohan, Weinhold, R. Havel – Kůs, Hejcman, Chrpa – Kohout, M. Zadražil, Vaněk – R. Veselý, Berger, O. Beránek – Ringler, Osmík, Hlava.

Program 17. kola
HC Frýdek Místek: HC Zubr Přerov
HC Slovan Ústí nad Labem: HC Stadion Litoměřice
HC Dukla Jihlava: HC AZ Havířov
HC Baník Most: ČEZ Motor České Budějovice
HC Slavia Praha: Rytíři Kladno
SK Horácká Slavia Třebíč: HC Benátky nad Jizerou

O zápase
Sedmnácté kolo se odehraje v sobotu, 22. října na zimním stadionu v Kadani. Úvodní buly bude vhozeno v 17 hodin. Neváhejte a přijďte podpořit Trhače, pokud si ale cestu na stadion nenajdete, sledujte tak textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM