Prolomí Trhači sérii proher doma s Litoměřicemi?

Tereza Doksanská | 07.10.2016 | |

Prolomí Trhači sérii proher doma s Litoměřicemi?

Kadaň – V sobotu odehrají Trhači již třinácté kolo WSM ligy. Na domácím ledě změří síly s Litoměřicemi, které jsou aktuálně na jedenáctém místě v tabulce. Trhačům se příliš nedaří a každý bod je jim dobrý. Dokáží proti Litoměřicím uhrát nějaké body? Zápas začíná v 17 hodin.

 

Forma Litoměřic
Kališníci neměli vstup do sezony zcela dobrý. První tři zápasy prohráli. S Havířovem 4:1, s Frýdkem Místkem tím nejtěsnějším rozdílem 1:0 a Kladnu podlehli 4:2. Až ve čtvrtém kole získali litoměřičtí první body do tabulky. V severočeském derby si poradili s Ústím nad Labem 5:4. Výhru vystřídaly opět prohry. Se Slavií prohrály Litoměřice 4:1. Další dva zápasy proti Přerovu a Jihlavě byly po základní hrací době vyrovnané, Litoměřice podlehly vždy v samostatných nájezdech. Po třech porážkách přišly dvě výhry. S Prostějovem si kališníci poradili lehce 5:1, utkání s Třebíčí bylo bez gólů všechny třetiny, muselo tak rozhodnout prodloužení, ve kterém Litoměřice vstřelily první gól zápasu a připsaly si tak dva body. Se silnými Českými Budějovicemi prohráli kališníci 3:1. V jedenáctém kole zajížděli litoměřičtí hokejisté do nedalekého Mostu, se kterým si poradili 4:2 a odváželi si další body. Ve dvanáctém kole si Litoměřice poradily s Benátkami 3:1 a v tabulce jsou na jedenáctém místě.

Změny v kádru
Příchody
Filip Šindelář, Ondřej Smetana, Jiří Jebavý, Matěj Bažant, Václav Pletka, Matúš Paločko, Jan Veselý, Tomáš Rubeš, Filip Hanták, Ondřej Procházka, Radek Pilař, František Veselý, Peter Frühauf.

Odchody
Zdeněk Doležal, Ondřej Kopta, Jan Berger, Tomáš Horna, Milan Toman, Tomáš Rousek, Karel Plášil, Dominik Bílek, Petr Přeučil, Ondřej Mikliš, Michal Procházka, Lukáš Nedvídek, Petr Beránek.

Nejproduktivnější hráči
Nejproduktivnějším hráčem Litoměřic je útočník Jan Veselý, který odehrál dvanáct zápasů a nasbíral osm bodů za tři góly a pět asistencí. Nejvíce aktivním obráncem je Ondřej Smetana, za dvanáct zápasů nasbíral čtyři body za jeden gól a tři asistence. Martin Bača, obránce, tráví nejvíce minut na trestné lavici. Za deset zápasů nasbíral šestatřicet trestných minut. Patrik Rybár, litoměřický brankář, který odehrál sedm zápasů. Procentuální úspěšnost má 94, 17% a průměr inkasovaných gólů na zápas má 2,01.

HC Stadion Litoměřice: HC Benátky nad Jizerou
První branka padla až ve druhé třetině a vstřelily ji Benátky. Za Pavelkova záda poslal puk Krejčí a hosté vedli 1:0. O sedm minut později byl stav vyrovnaný 1:1, když se za Litoměřice prosadil Hanták. Ke konci druhého dějství šli kališníci do vedení, gól do šatny vstřelil Benátkám Valášek. Třetí perioda nebyla ideální pro oba týmy. Hrálo se sem a tam a nikdo nedokázal udržet pásmo. Liberecká farma ke konci zkoušela hrát bez brankáře, jenže na to doplatila. Václav Pletka poslal puk do prázdné benátecké brány a bylo rozhodnuto – Litoměřice porazily Benátky 3:1.

Sestava z utkání
Pavelka – Plášil, Šulc, Smetana, Barák, Čáp, Frühauf, Jebavý, Bača – Pletka, Pilař, Ondráček – Kalla, Veselý, Paločko – Dvořák, Hanták, Procházka – Valášek, Miškář, Beránek.

Sestava Kadaně z utkání s Mostem
Lukeš (Danylets) – Trefný, R. Černý, Szathmáry, Tejnor, R. Havel, D. Šimek, Blaha – Hlava, Kůs, Šťovíček – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – Osmík, L. Vrána, Kohout – Ringler, Wágner, Chrpa.

Program 13. kola
ČEZ Motor České Budějovice: Rytíři Kladno
HC Frýdek Místek: HC Baník Most
HC AZ Havířov 2010: HC Benátky nad Jizerou
HC ZUBR Přerov: HC Dukla Jihlava
HC Slovan Ústí nad Labem: SK Horácká Slavia Třebíč
LHK Jestřábi Prostějov: HC Slavia Praha

O zápase
Třinácté kolo WSM ligy se odehraje v sobotu, 8. října na zimním stadionu v Kadani. Úvodní buly padne v 17 hodin. Neváhejte a přijďte Trhače podpořit, pokud si cestu na stadion přeci jenom nenajdete, utkání můžete sledovat na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM