Zabojovat o body jede Kadaň do Mostu

Tereza Doksanská | 04.10.2016 | |

Zabojovat o body jede Kadaň do Mostu

Kadaň – K dvanáctému kola zajíždí Kadaň do Mostu, kde odehraje své druhé severočeské derby. V prvním dostali od Ústí nad Labem devět gólů, do Mostu jedou Trhači bodovat. Most se nachází aktuálně na posledním místě a Kadaň před ním, bude to tedy souboj dvou posledních týmů. Kdo získá tři body a odlepí se ode dna tabulky? Zápas začíná v 17.30.

 

Boj o záchranu
V loňské sezoně se Mostu vůbec nedařilo, dokonce jedenáct zápasů za sebou nevyhrál. Po základní části skončil na třináctém místě s dvaapadesáti body. S dalšími týmy Benátky nad Jizerou, Salith Šumperk a SK Horácká Slavie Třebíč se Severočeši utkali v play out – o držení. Tam se Mostu na rozdíl od základní části dařilo a udržel se tak ve WSM lize spolu s Benátkami a Třebíčí.

Aktuální forma Mostu
Mostečtí do nové sezony nevstoupili zcela dobře. Hned na úvod prohráli čtyři zápasy. V severočeském derby podlehli Ústí 4:3 po samostatných nájezdech a z utkání těžili alespoň bod, ale v dalších zápasech byli Mostečané bez bodů. S Přerovem prohráli 5:1 a s Prostějovem 4:3. Od Českých Budějovic schytali mostečtí hráči výprask, prohráli vysoce 7:0. V pátém kole si spravili chuť na Benátkách, které porazili 2:1. Jenže další dva zápasy opět prohráli. V osmém kole Most překvapil a získal cenný skalp pražské Slavie. V Jihlavě ale prohráli 4:3, kdežto Třebíč dokázali Mostečané porazit 2:3. S Litoměřicemi mostečtí hráči prohráli 4:2. V tabulce jsou Severočeši aktuálně na posledním místě, před sebou mají se stejným počtem deseti bodů Kadaň a Litoměřice.

Změny v kádru
Příchody
Tomáš Divíšek (útočník), Marek Pinc (brankář), Petr Ujfaluši, Richard Mráz (útočník), Adam Rulík (obránce), Karel Šefl, Filip Moravec, Patrik Spěšný (brankář), Lukáš Langer (brankář), Michal Bednárik (obránce).

Odchody
Vítězslav Nedrda, Miroslav Hanuljak (brankář), Milan Řehoř (brankář), Lukáš Horák, Jiří Zeman, Marek Baránek, Zdeněk Tauš, Petr Přeučil, Pavel Písařík, Lukáš Rindoš, Kamil Černý.

Nejproduktivnější hráči
Nejproduktivnějším hráčem mosteckých je Tomáš Rod, který za deset odehraných zápasů nasbíral osm bodů za čtyři góly a čtyři asistence. Nejproduktivnějším obráncem je Martin Kokeš, který za šest zápasů nevstřelil gól, ale na čtyři nahrál. Nejvíc zápasů (sedm) má za Most odchytaných Marek Pinc. Jeho procentuální úspěšnost je 91,86% a má průměr gólu na zápas 3.26. Nejvíce trestaným hráčem je Tomáš Doležal, který v pěti zápasech nasbíral čtrnáct trestných minut.

Jedenácté kolo
HC Baník Most: HC Stadion Litoměřice
První branka utkání padla již ve třetí minutě, když Pince prostřelil Beránek. I druhý gól vstřelili Litoměřice poměrně brzo. Mosteckého brankáře tentokrát prostřelil Barák. Stav po první třetině byl 2:0 pro hosty. Do prostředního dějství vstoupili lépe litoměřičtí hráči, stejně jako do prvního. Dvě minuty po začátku se prosadil Jaroslav Kalla. Litoměřičané vedli tříbrankovým rozdílem, a Mostu nedařilo vstřelit branku. První gól Mostečanů vstřelil v devětačtyřicáté minutě Divíšek a o tři minuty později poslal puk za Pavelkova záda Mical a mostečtí snížili na rozdíl jedné branky. Most v závěru odvolal brankáře, ale místo toho, aby vstřelili právě Mostečané gól, bylo tomu naopak. Kališníci využili prázdné brány a minutu před koncem poslali kotouč do opuštěné mostecké brány. Poslední gól zápasu Ondráček. Most s Litoměřicemi prohrál 4:2 a v tabulce je na posledním místě s deseti body.

Sestava z utkání
Pinc – Novák, Rulík, Šesták, Hora, Strejček, Charousek – Smolka, Alinč, Rod – Slavíček, Divíšek, Kubinčák – Řehoř, Hanzl, Doležal – Šimeček, Havlíček, Mical – Havelka

Sestava Kadaně z utkání s Třebíčí
Tomáš Král (Lukeš) – R. Černý, Trefný (C), D. Šimek, J. Tomeček, Tejnor, R. Havel, Szathmáry – Chrpa, Kůs, Hlava – Vaněk, M. Zadražil, O. Beránek – Šťovíček, L. Vrána, Osmík – Wágner, Berger, Ringler.

Zápasy 12. kola
HC Dukla Jihlava: HC Slovan Ústí nad Labem
SK Horácká Slavia Třebíč: HC Frýdek Místek
HC AZ Havířov 2010: ČEZ Motor České Budějovice
Rytíři Kladno: LHK Jestřábi Prostějov
HC Stadion Litoměřice: HC Benátky nad Jizerou
HC Slavia Praha: HC ZUBR Přerov

O zápase
Dvanácté kolo WSM ligy se odehraje ve středu, 5. října na zimním stadionu v Mostě. Neváhejte a přijeďte do Mostu, který není daleko podpořit Trhače. Pokud nebudete přímo v Mostě, tak můžete sledovat alespoň textový přenos na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM