Oberou Trhači mistra o body? V sobotu míří do Jihlavy

Tereza Doksanská | 30.09.2016 | |

Oberou Trhači mistra o body? V sobotu míří do Jihlavy

Kadaň – V rámci desátého kola míří Trhači v sobotu do Jihlavy. Minulou sezonu se Jihlava stala mistry WSM ligy, letos se jim příliš nedaří. Aktuálně se nachází na devátém místě v tabulce, avšak mají zápas k dobru. Podaří se Kadani uspět na ledě Jihlavy a přivést nějaké body? Zápas začíná v 17.30.

 

Dukla Jihlava = mistr WSM ligy
Vstup do sezony měla Jihlava dobrý, v základní části dokonce neprohrála desetkrát v řadě a v tabulce skončila s osmadevadesáti body na druhém místě za Kladnem. Ve čtvrtfinále se Dukla utkala s Havířovem, se kterým si poradila 3:1 na zápasy a postoupila do semifinále, kde narazila na Ústí nad Labem. Se Slovanem si jihlavští hráči taktéž poradili, na zápasy vyhráli 4:1. Společně s pražskou Slavií postoupili do baráže Tipsport extraligy, kde se Jihlava utkala s Karlovými Vary, Litvínovem a Slavií. Jak se Dukle v play – off dařilo, v baráži to bylo naopak. Z dvanácti utkání Jihlavané vyhráli pouze tři a to jeden zápas po samostatných nájezdech. Do tabulky nasbírali pouhých osm bodů a v tabulce skončili na posledním místě, což jim nestačilo na postup do extraligy.

Dukla je aktuálně na devátém místě…
První zápas Dukla vyhrála, porazila Prostějov 4:3 v prodloužení. Druhý domácí zápas už Jihlava nezvládla. S Benátkami prohrála 2:3. Domácí prohru si jihlavští vynahradili s Havířovem, který porazili 4:1. Avšak další dvě utkání Moravané prohráli. Doma s Kladnem 3:1 a z ledu pražské Slavie si odváželi prohru 3:0. Poté už přišla vlna vyhraných zápasů. Ze dvou domácích utkání těžila Jihlava pět bodů. Litoměřice porazila 5:4 po samostatných nájezdech a s Horáckou Slavií vyhrála taktéž 5:4, ale v základní hrací době. V devátém kole zajížděli Jihlavané na led posledního Mostu. Ze severu Čech si Moravané přivezli dva body za výhru 4:3 v prodloužení.

Deváté kolo
HC Baník Most: HC Dukla Jihlava
Do utkání vstoupili lépe hosté. První branku vstřelil ve čtvrté minutě Březina. Do konce první části Most vyrovnal, konkrétně se trefil Divíšek. Stav byl tak vyrovnaný a tak to zůstalo i ve druhé třetině. Až ve třetím dějství padaly góly. Po střele Roda, která zapadla za záda Škarka šel Most poprvé v utkání do vedení. To se jihlavským nelíbilo a jednobrankový náskok dorovnali. Vyrovnávací branku vsítil Protasenja. Za tři minuty se dostali mostečtí opět do vedení, avšak minutu po gólu Mostu Jihlava vyrovnala. Zápas se tak prodlužoval. V pětiminutovém prodloužení se vedlo lépe Dukle. Prodloužení trvalo jen tři a půl minuty. Kapitán Čachotský poslal do samostatného úniku Semana a ten poslal puk za záda Jaroslava Hübla a vystřelil tak Moravanům dva body.

Sestava z utkání
Škarek – Šidlík, Bilčík, Říha, Marcel, Kaláb, Dundáček, Grebeňuk – Čachotský, Skořepa, Protasenja – Důras, Seman, Jergl – Stoklasa, Diviš, Jícha – Březina, Anděl, Danišovský.

Sestava Kadaně z utkání se Slavií
Král (Lukeš) – Trefný, R. Černý, J. Tomeček, D. Šimek, Mrázek, R. Havel, Tejnor – Osmík, Kůs, Račuk – O. Beránek, M. Zadražil, Vaněk – Hlava, Hejcman, Chrpa -Šťovíček, L. Vrána, Wágner.

Vzájemná utkání
V loňské sezoně se Trhači s Jihlavou utkali čtyřikrát. V domácích zápasech Kadaň vždy Jihlavu porazila, avšak venku ani jednou. Vzájemná bilance je jasná, oba týmy si hlídají své body na svém zimním stadionu.

Další zápasy, které se odehrají v rámci desátého kola
Rytíři Kladno: HC Slovan Ústí nad Labem
Benátky nad Jizerou: LHK Jestřábi Prostějov
HC AZ Havířov 2010: HC ZUBR Přerov
HC Stadion Litoměřice: ČEZ Motor České Budějovice
HC Slavia Praha: HC Frýdek Místek
SK Horácká Slavia Třebíč: HC Baník Most

O zápase
Desáté kolo odehrají Trhači 1. října na zimním stadionu Dukly Jihlavy, úvodní buly bude vhozeno v 17.30. Zápas můžete sledovat na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM