Nicolas Hlava: „Musíme zlepšit hru v obranném pásmu.“

Tereza Doksanská | 24.09.2016 | |

Nicolas Hlava: „Musíme zlepšit hru v obranném pásmu.“

Kadaň - Po třech porážkách se Trhačům podařilo získat na domácím ledě tři body. V sedmém kole porazili třetí AZ Havířov 4:3, jedním ze čtyř střelců byl Nicolas Hlava, který tečoval střelu Trefného.

 

Nicku, s Havířovem jste vyhráli 4:3 a získali jste tři body. Jak byste zápas popsal?
Myslím si, že to byl náročný zápas, hrálo se hodně do těla. Podle mě to bylo nahoru dolů. Bylo to hlavně o tom, kdo lépe zvládne taktiku a kdo udělá méně chyb.

Jak moc jsou důležité tři body?
Jelikož jsme v tabulce docela dole, tak jsou pro nás důležité každé body. My musíme sbírat body úplně všude, hlavně bychom měli začít vyhrávat venku. Z Kladna chceme přivést nějaké body a uvidíme, jak to půjde dál.

Byl zápas dle vašich představ nebo je něco, na čem byste měli zapracovat?
Měli bychom zapracovat hlavně na našem obranném pásmu, protože tam neustále děláme chyby. I já osobně s tím mám trošku problémy. Zbytečně tam lítáme a nedržíme si svoje posty.

Pomohlo vám, že jste vstřelili první branku?
Ano, samozřejmě nám to pomohlo. Když dáte první branku tak to hodně pomůže a nakopne to tým. Poté se musí dál bojovat a hlavně udržet výsledek.

V přesilové hře pět na tři jste tečoval střelu Jakuba Trefného, jak byste celou akci popsal?
Kluci to dobře sehráli, mě řekli, ať jdu před bránu, do střely jsem dal hokejku, trefilo mě to a byl z toho gól.

Zaměřujete se na přesilovky pět na tři na tréninku?
Na tréninku jsem většinou v Chomutově, ale když jsem trénoval tady, tak jsme je, něco málo trénovali. Před bránou snad umí stát každý hlupák. (smích)

Proč došlo ke snížení Havířova? Bylo v tom polevení?
Udělali jsme tam zbytečné chyby a oni toho využili. Samozřejmě šli do tlaku a bylo jasné, že půjdou se vším do brány. Udělali jsme chybu a Havířov bohužel snížil, ale naštěstí jsme to udrželi a vyhráli jsme.

Byly to těžké momenty ke konci třetí třetiny? Hráli jste oslabení a Havířov bez brankáře…
Ano, jsou to těžké situace, ale kluci to parádně zvládli, hlavně Králík (Tomáš Král) parádně zachytal. V těhlech situacích musíte být obětavý, což kluci zvládli a vyšlo to.

Po třech porážkách přišla výhra, zvedne to týmu sebevědomí?
Zvedne to sebevědomí i náladu. Nesmíme být na hrušce a spadnou zpátky na zem, musíme makat od zápasu k zápasu.

Čekají vás dva silní soupeři Kladno a Slavie, proběhne nějaká speciální příprava?
Myslím si, že příprava bude asi jako na každého soupeře stejná. Proběhne video, řekneme si, co a jak hrají. Na Slavii hrají kluci, co hráli tady, takže už víme, co budou hrát. Musíme urvat body.

Co očekáváte od Kladna?
Určitě to bude rychlý hokej, protože Kladno zmenšilo hřiště. Mají tam zkušené hráče, takže my tam nemůžeme přijet s tím, že budeme útočit. Za každou cenu musíme bránit a urvat co nejlepší výsledek.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM