Informace z tiskové konference

Tereza Doksanská | 08.09.2016 | |

Informace z tiskové konference

Kadaň - Tiskové konference, která se konala 8.září se zúčastnil starosta města Kadaně Jiří Kulhánek, člen zastupitelstva Michal Voltr a výkonný ředitel Kadaně Milan Kašpárek.

 

SK Trhači Kadaň
Pro nadcházející sezonu už není Kadaň jen chomutovskou farmou, ale nově je i farmou Karlových Varů. V klubu má místo deset hráčů z Karlových Varů. Nevýhodu je, že v klubu nemají moc šanci odchovanci.

Finanční podpora
Největší finanční podporu mají Trhači od města Kadaně, která přispívá 2,5 milionů na rok. Město Kadaň hradí i veškerý provoz klubu a podporuje i mládežnické týmy. Jak si fanoušci a ostatní lidé co chodí na hokej v Kadani mohli všimnout, město Kadaň udělalo na zimním stadionu klimatizaci a vzduchotechniku, a tak diváci na stadionu neuvidí mlhu a zamlžená skla. Vzduchotechnika se udělala proto, aby i hokejisté měli přehled a nehráli v mlze, také aby se nemuseli předčasně končit a odkládat utkání. Další velké úpravy jako například úprava šaten jsou v plánu na příští rok, až bude po sezoně. Spojení s Karlovými Vary a Chomutovem přináší také finanční podíl. K 1.1 2017 bude zřízena organizace, která se bude starat nejen o chod zimního stadionu, ale i o sportovní halu, fotbalový stadion a hřiště na pozemní hokej. Klub Trhači se tak budou starat jen o hokej.

Sportovní cíle do nadcházející sezony
Chtěli bychom se dostat do play – off a mít klidný průběh utkání. Dále bychom chtěli vychovávat odchovance, kteří budou úspěšní jako Ondřej a David Kaše, Danek Novák, Štěpán Lukeš a František Wágner a také vychovávat hráče pro kluby Chomutova a Karlových Varů a samozřejmě i do zahraničí. Jsme velice pyšní na naše odchovance.

Proč zrovna Trhači?
Významnou osobností je pes Maxipes fík, kterého mají rádi nejen děti, ale i dospělí. Dalším důvodem proč tenhle název je, že na radnici je kamenný pes, který z kadaňské radnice skáče. Kadaňští zastupitelé si pozvali Václava Chloubu, který vymýšlel název i Chomutovu, a on za dva dny přišel s názvem a logem Trhači. Všem se to líbilo a tak se název schválil. Trhači nejsou žádní štěňátka, ale pořádní Trhači. Je to také samozřejmě marketingový tah, abychom nalákali rodiny s dětmi na hokej a aby jejich ratolesti začali hokej hrát.

Fanshop
Fanshop bude u bývalé prodejny u vstupu na stadion Obchod je otevřen od 15 do 18 hodin a v den zápasu je otevřen po celý zápas. Prodávají se tam šály, bundy, čepice a budeme se snažit doplnit ho o co nejvíce věcí, ale to je zatím překvapení. Budeme rádi, když fanoušci přijdou s jakýmkoli návrhem a my bychom věci mohli vyrobit.

O týmu
Kapitánem pro letošní sezonu bude zkušený obránce Jakub Trefný. Avizovaná posila, kterou se stal Jan Berger byla dnes představena v dnešním utkání. Klub měl na výběr tři posily: Tomas Sinisalo, Martin Šagát a Jan Berger. Klub se rozhodl angažovat právě Bergera, který má střídavé starty v Hradci Králové. Střídavé starty má Vojtěch Kubinčák z Mostu.

Obrovské poděkování patří městu Kadaň a všem zastupitelům města

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM