Trhači si s chutí zastříleli a porazili Frýdek-Místek 6:4!

Jindřich Poledna | 08.09.2016 | |

Trhači si s chutí zastříleli a porazili Frýdek-Místek 6:4!

Dlouho očekávané první utkání nové sezóny se v Kadani rozehrálo o den později, než začala oficiálně WSM liga. A Trhači do něj nevstoupili vůbec špatně! Po deseti minutách vedli již 2:0 po trefách Havla a Chrpy. Hosté ještě v první třetiny dokázali snížit. Domácím se podařil vstup do prostřední části - na 3:1 zvyšoval Dominik Vaněk. Jenže hosté po chvíli snížili a v polovině zápasu využili dvojnásobnou přesilovku a vyrovnali na 3:3. Trhači se nenechali zahanbit a také proměnili dvojnásobnou přesilovou hru - na 4:3 vrátil vedení domácím Radek Veselý. Ve třetí třetině se dvakrát trefil Jaroslav Kůs, který navýšil domácí vedení na 6:3. Hosté sice ještě kosmeticky upravili skóre na konečných 6:4, přesto však první tři body zůstávají v Kadani.

 
1.kolo, čtvrtek 8.9.2016
Sportovní klub Kadaň - HC Frýdek-Místek  6:4  (2:1, 2:2, 2:1)
Branky a nahrávky:6. R. Havel (R. Veselý, Berger), 10. Chrpa (Trefný, Hejcman), 23. Vaněk (Osmík, D. Šimek), 40. R. Veselý (Tejnor), 45. Kůs (Chrpa), 54. Kůs (Hejcman) – 12. Matyáš (Klimša), 24. Kanko (Kania, Luka), 31. Franek (Klimša, Roupec), 59. Franek (T. Káňa). Rozhodčí: Zubzanda – Toman, Coubal. Vyloučení: 7:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 398. Střely na branku: 34:41. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 6:3, 6:4.
Sportovní klub Kadaň: Strmeň (Tadeáš Dvořák) – R. Černý, Trefný (C), Szathmáry, Tejnor, J. Tomeček, D. Šimek, Havel – Chrpa, Hejcman, Kůs – Kohout, Osmík, Vaněk – R. Veselý, Berger, O. Beránek – Ringler, Wágner, Hlava.
HC Frýdek-Místek: Daneček (Šimboch) – Adámek, Kania, Zahradníček, Roupec, Jeník, Michal Roman, Matyáš, Doudera – Kanko, Cienciala, Luka – Chmielewski, M. Kovařčík, J. Sýkora – Franek, R. Meidl, Miloš Roman – O. Kovařčík, T. Káňa (C), Klimša.

Komentář k zápasu

V úvodu zápasu byl aktivnější nováček z Frýdku-Místku. Po devadesáti vteřinách hry se do zakončení procpal Sýkora, ale Strmeň byl pozorný. Ve 4. minutě se k odraženému puku dostal Chmielewski, ale místo do odkryté branky poslal kotouč do ochranné sítě. V páté minutě trefil Kohout Danečka do masky a rozhodčí přerušil hru. Trhači vyhráli vhazování, Veselý posunul puk na modrou čáru na Radka Havla, jehož střela se schovala za obránce a Daneček nemohl zareagovat. A vzápětí mohli domácí přidat druhou branku. Tejnor zůstal osamocený před Danečkem, ale nedokázal zvednout puk přes beton ležícího brankáře. O dvě minuty později ovšem domácí rozebrali červenobílou obranu, Hejcman našel volného Trefného, který místo střely volil přihrávku na Jakuba Chrpu, který zakončil do prázdné branky

Domácí se z dvoubrankového vedení neradovali dlouho. Po dvou minutách vystřelil z ostrého úhlu Jakub Matyáš a jeho střela přeletěla nad ramenem domácího brankáře. Hosté se snažili o vyrovnání. Ve 14. minutě Meidl prověřil pozornost Strmeně střelou z otočky. V 17. minutě byl vyloučen Doudera, ale domácím se přesilová hra vůbec nepovedla.

Do druhé části vstoupili lépe domácí. Po dvou minutách hry vrátil Trhačům dvoubrankové vedení přesnou střelou z mezikruží Dominik Vaněk. Ale ani tentokrát netrvala domácí radost dlouho. Kania našel přes půl kluziště rozjetého Petra Kanka, který nedal domácímu brankáři střelou pod břevno šanci. Poté se na ledě začalo přiostřovat. Došlo k několika drobným potyčkám mezi hráči. A právě po jedné z nich obdržel Trefný dvouminutový trest, vzápětí Hlava dohrál souboj za brankou a domácí šli do tří. Trhači se dlouho drželi, ale osm vteřin před koncem prostřelil Tomáš Franek střelou od modré čáry vše, co mu stálo v cestě.

A vzápětí mohl přidat další branku, ale nedostal se k odraženému kotouči před odkrytou brankou. Ve 34. minutě se ke střele přes dva obránce dostal Luka, ale nezakončil přesně. V 35. minutě dostali domácí výhodu přesilové hry, ale ta se Trhačům vůbec nepovedla. Vzápětí však dostali druhou možnost a vzápětí Klimša vysekl hůl domácímu útočníkovi a domácí měli výhodu dvou hráčů v poli. Daneček dokázal vychytat střely Černého a Tomečka, ale v poslední vteřině přesilové hry vypálil Tejnor, puk se odrazil na hůl Radka Veselého, který střelou do odkryté klece vrátil Trhačům vedení.

V úvodu třetí třetiny byl vyloučen Beránek. Hosté mohli vyrovnat, Ondřej Kovařčík však trefil pouze boční síť odkryté branky. O minutu později ujeli domácí do přečíslení tři na jednoho, které do prázdné branky zakončil Jaroslav Kůs. Po brance se hra uklidnila. Hosté sice drželi puk na hokejkách, ale směrem dopředu byli bezzubí. A zničeho nic přišlo další domácí přečíslení. Hejcman ujel s Jaroslavem Kůsem do úniku dva na jednoho a druhý jmenovaný zasunul do odkryté branky. A mohlo být hůř. Veselý však nedokázal přehodit Danečkův beton. Trhači byli na koni, ale sedmou branku nepřidali. Naopak dvě minuty před koncem ujel do samostatného úniku Tomáš Franek, který přesnou střelou mezi betony upravil na konečných 6:4.

Filip De Bolle

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň): „Přijel ambiciózní soupeř, který měl sebevědomí. My jsme z něj měli respekt, což bylo dobře, ale začali jsme zakřiknutě. Odehráli jsme těžký zápas, ve kterém mě potěšilo, že nám konečně sedla koncovka a dali jsme tolik gólů jako v celé přípravě. Je příjemné dát tolik gólů zrovna Frýdku. Samozřejmě jsme viděli i okénka, slabiny, chybky a zbytečně komplikovanou hru vzhledem k soupeři. To si ale rozebereme u videa a zaměříme se na to v tréninku. Z prvního zápasu jsme měli velký respekt, teď jsme obrovsky spokojení a spadl nám kámen ze srdce, protože proti nám stál nepříjemný soupeř. Po složité přípravě je úspěšný vstup do soutěže balzám pro nás všechny a signál, že jsme dělali věci, které nebyly úplně špatně a mají smysl.“

Mgr. Jiří Juřík (trenér HC Frýdek Místek): Konečně vidíme, jak bude vypadat opravdová soutěž. Musím říct, že dneska jsme to domácím trošku usnadnili, protože jsme urobili hodně chyb v naší rozehrávce, byli jsme nedisciplinovaní. Myslím si, že po dvě třetiny to bylo vyrovnané utkání, ale ve třetí třetině právě chybami v rozehrávce a nedisciplinovaností jsme si utkání prohráli sami.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM