Jaroslav Beck: "Přišly na nás téměř 4 tisícovky fanoušků..."

Jindřich Poledna | 13.08.2016 | |

Jaroslav Beck:

Po třech domácích prohrách, kdy hledá domácí trenérské duo ideální sestavu, čekal Trhače jediný zahraniční soupeř – tým Tučňáků z Bremerhavenu. Kádr složený především z kadanských a amerických hokejistů, doplněný dvěma Čechy, Finy a několika Němci. O hodnocení utkání jsme požádali trenéra Jaroslava Becka.

 

Jak byste hodnotil dnešní utkání?
Dnes nás čekal jednoznačně nejkvalitnější soupeř. Od nás zatím nejlepší výkon. Z naší stranu tu tedy máme světlo optimismu. Náš výkon měl kvalitu i v útočné fázi, zlepšila se výrazně i součinnost v defenzivě. V tom se nás domácí snažili výrazně prověřit.

Co rozhodlo o tak těsné prohře?
Zápas rozhodly opět dvě hloupé chyby, které se nám stávat opravdu nesmí! Je obrovská chyba takhle ztratit zápas. Na druhou stranu jsme dali opět jen jeden gól. Koncovka pro nás byla ztížena velice tvrdou prací zámořských beků. Ovšem Fin v brance Tučňáků předváděl reprezentační výkon. Byl to opravdu špičkový výkon, a tak bylo velmi těžké mu vstřelit branku.

Měla Kadaň šance minimálně vyrovnat?
Šance byly a nebylo jich málo. Pro nás z toho plyne hlavní úkol a tím je koncovka. Nejvíc šancí dnes měla varská lajna a Veselý. Ten dnes neměl odvahu vzít střelecké břímě na sebe a pořád někoho hledal. Disponuje ale velmi dobrou střelou a jeho potenciál se určitě ještě zvedne.

Čekal jste tak těsný výsledek?
Už před zápasem jsem věřil, že tým odvede kvalitní výkon, což se potvrdilo. Domácím jsme byli důstojným soupeřem.

Měl jste před zápasem z něčeho obavy?
Měli jsme obavy z atmosféry, protože jsme věděli, jakou show umí domácí tým udělat. Přišly skoro 4 tisícovky fanoušků. DEL je o jedno patro výš než naše liga. Za celý týmový výkon, nasazení a dobrý pohyb patří klukům tentokrát už malá pochvala.

Kdo z hráčů, se kterými počítáte do základní sestavy, nehrál?
Doma zůstali pro zranění Jarda Kůs, Darek Hejcman a Jakub Trefný. Tři klíčoví hráči tedy nebyli k dispozici. Ještě ale disponujeme dvěma kvalitními útočníky, kteří zůstali ve Varech. Nebyli jsme v plné síle, kterou bychom si představovali v ideálním stavu, ale Ti, kdo do utkání nastoupili, to zvládli velice slušně.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM