Trenér Jaroslav Beck prozradil jména hráčů, kteří jdou do přípravy!

Jindřich Poledna | 16.04.2016 | |

Trenér Jaroslav Beck prozradil jména hráčů, kteří jdou do přípravy!

Po skončení sezóny tým sice fungoval a dál trénoval, přesto se v ostatních klubech už začaly zveřejňovat informace o příchodech a odchodech. Proto jsme požádali trenéra Jaroslava Becka o informace, které může v současné době fanouškům předat, aby věděli, s kým se počítá pro příští sezónu. Trenér Beck trpělivě odpovídal na naše otázky, přestože je v budoucnosti ještě několik důležitých otazníků…

 

K fanouškům pronikla informace, že zůstáváte v Kadani. Plánujete již další sezónu?
Ano, to je pravda. Informace pronikla správně. A k otázce – určitě plánujeme. Myslím si, že toho máme naplánovaného dost. Nicméně statut našeho týmu je takový, že jakýkoliv spěch by mohl být kontraproduktivní a to z důvodů, které rád prozradím. Je tu několik věcí, které nás trochu limitují a my musíme počkat, až se vyřeší. V klubu, tím myslím organizaci Pirátů, dochází k potvrzení manažerských postů. My musíme vyčkat na jejich úplné vyřešení. V souvislosti s tím jde ruku v ruce odsouhlasení a potvrzení rozpočtů. Třetí věc je ta, jak se bude tvořit hlavní tým. Naše uvažování půjde v patách Vláďovi Růžičkovi. Podle toho, jací hráči přijdou do organizace Pirátů, podle toho můžeme odhadnout jakým způsobem a v jakém počtu budeme tým skládat. Samozřejmě čtvrtá věc, která je neméně důležitá, je jak dopadnou Karlovy Vary v baráži. Protože projekt farmy pro dva extraligové týmy je na stole a čeká se na to, jak baráž dopadne. A to by mohlo negativně ovlivnit naše další úvahy.

Můžete prozradit konkrétní jména hráčů, se kterými se v Kadani pro příští sezónu počítá?
Příznivce kadaňského hokeje můžu uklidnit, protože momentálně disponujeme 17 hráči do pole a dvěma gólmany. Jsou to: Trefný, Černý, Drobný, Cestr, Jirman, Meliško (ten je stále s otazníkem), Hejcman, Ringler, Šťovíček, Huňady, Lehnert, Wágner, Aleš Macháček, Petr Macháček, Strunz, Kellerstein. Z Klášterce se o angažmá pro příští sezónu bude ucházet staronová tvář Danko Deveri. V krátké době by se mělo vyjasnit angažmá Radka Havla, Jardy Mrázka a Martina Mazance. Dva brankáři pro přípravu jsou Dvořák a Lukeš. To jsou jména, která momentálně mohu prozradit. Nyní je na řadě „inventura smluv“, uplatnění opcí, případně ukončení angažmá. Druhého května startuje v organizaci Pirátů skupina hráčů, kde předpokládám, na základě informací od Milana Kašpárka, dvoucestné smlouvy pro Szathmaryho, Blahu, Tejnora, Hlavu, Chrpu a Veselého.

Do přípravy jdou tedy jen dva gólmani?
K Tadeáši Dvořákovi a Štěpánu Lukešovi se případně připojí i Michal Danylec. Samozřejmě další hráči, a to nejen gólmani, se budou odvíjet od sestavy A-týmu. To se týká i jednoho jména u brankářů, který by nás mohl doplňovat. Ale to nechci předbíhat. Přesto věřím, že se minimálně jedno velmi zajímavé jméno v naší sestavě určitě objeví.

Kdy začnete se suchou přípravou?
Předpokládáme, že začneme v první dekádě května, tedy těsně po začátku přípravy skupiny u týmu Pirátů s Petrem Švehlou a vzápětí bychom měli odstartovat my. Tímto příznivcům sděluji, co mohu a co vím, nicméně zůstáváme optimisté. Budeme mít dostatečný prostor pro přípravu a pro sestavení týmu.

Co teď hráči dělají?
Je to individuální. Někteří kluci se baví tréninkem ve spojení s prací nebo brigádou, někteří odpočívají, někdo se připravuje individuálně nebo s využitím kondičních trenérů. Ale většina jich nezahálí. Možná to teď opticky vypadá, že jsme oproti ostatním prvoligovým týmům pozadu, ale není to tak. Pořád se něco děje a naše kroky musí následovat až po rozhodnutí prvního týmu a také baráž nám řekne, jak ta skladba týmu bude pro příští sezónu vypadat. Nevím, zda jsem fanoušky Trhačů potěšil nebo znejistil, každopádně takhle vypadá naše situace a my půjdeme do přípravy s tím, že příští sezóna by měla být minimálně stejně úspěšná jako ta letošní.

Děkuji za rozhovor.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM