Lukáš Vrána: „V sobotu jsme hráli jako tým.“

Tereza Doksanská | 21.02.2016 | |

Lukáš Vrána: „V sobotu jsme hráli jako tým.“

Ústí nad Labem/Kadaň - Ve druhém utkání na ledě ústeckého Slovanu se Trhačům dařilo. Po první třetině vedli již 2:0. Avšak Ústí si vzalo vedení na svou stranu, jenže v poslední minutě vstřelil vyrovnávací branku Lukáš Vrána a tak se muselo rozhodovat v prodloužení, ve kterém rozhodl Jaromír Kverka. Kadaňští vyhráli 4:3.

 

Lukáši, v sobotu jste srovnali sérii předkola play – off na 1:1, když jste porazili Ústí nad Labem 4:3 po prodloužení. Jaké máte pocity?
Pocity máme určitě dobré. Nesmíme se nechat unést jedním vítězstvím, protože pokud chceme postoupit dále, musíme vyhrát ještě dvakrát.

Jaký byl rozdíl mezi prvním a druhým zápasem na ledě Ústí?
V pátek jsme nezvládli vstup do utkání a dělali jsme zbytečné chyby a nehráli jsme hokej, který se hraje v play – off. V sobotu to bylo úplně jiné. Bruslili jsme, dohrávali, stříleli a hlavně jsme chytili začátek utkání a především jsme hráli jako tým.

Do utkání jste vstoupili mnohem lépe než do prvního. Řekli jste si, že na Ústí vlétnete už od začátku?
Řekli jsme si, že prvních deset minut bude nejdůležitějších. Že musíme vydržet tlak domácích, tohle když zvládneme, tak to bude dobré.

Jak Vám vyhovovala spolupráce v útoku s Dominikem Vaňkem a Martinem Slobodou?
Už jsme spolu párkrát hráli, takže mi to vyhovovalo.

V utkání jste vstřelil dvě branky. Nemyslel jste na hattrick?
Na hattrick jsem nemyslel, dokud mi Jaromír Kverka neřekl, ať dám třetí branku, abychom mohli jet domů. Ale hlavně jsem chtěl vyhrát.

Jak byste popsal obě branky?
První branka padla tak, že Lukáš Bláha vystřelil od modré a já jsem puk tečoval. Druhou branku jsem vstřelil po výborné akci Radka Veselého, který puk zavezl, poté ho vystřelil na bránu a já jsem to tam nějak domlátil, ani nevím jak.

Pomohly vám k výhře výkony Tadeáše Dvořáka?
Ano, určitě pomohly. Dvořák chytá výborně, podržel nás už v průběhu sezony. Měl fantastické zápasy, kdy nikdo ani nevěřil, jak to mohl chytit. Je to náš nejlepší hráč.

Jak byla pro vás úspěšná základní část?
Sezona vypadala výborně, pohybovali jsme se kolem pátého šestého místa. Konec sezony se nám moc nepovedl, ale jsme moc rádi, že si v Kadani můžeme zahrát předkolo play – off. Doufám, že to ocení i fanoušci a přijdou nás podpořit. Ještě bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří nás přijeli podpořit do Ústí a podporovali nás i tam.

Jste rádi, že máte v předkole play – off Ústí nad Labem a nemusíte cestovat někam daleko?
Ano, jsme rádi, že nemusíme jezdit někam do Havířova nebo někam daleko. Je příjemné jet po zápase domů a netrávit v autobuse mnoho času.

Nyní vás čekají dvě utkání doma. Bude to asi těžké, že?
Určitě to bude těžké, ale my budeme připraveni a podáme ten nejlepší možný výkon.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM