Na závěr základní části čeká Trhače veledůležitý zápas v Šumperku

Jiří Novotný | 16.02.2016 | |

Na závěr základní části čeká Trhače veledůležitý zápas v Šumperku

K a d a ň - Do konce základní části letošního ročníku WSM ligy zbývá jediné kolo, tajenka vyřazovacích bodů však stále není rozluštěna. Aby si účast v předkole play-off zajistila i Kadaň, musí zabojovat na ledě posledního Šumperka. Zvládne to? Na to odpoví duel, jenž na šumperském zimním stadionu začne ve středu 17.2. v 18:00. Průběh můžete sledovat na webu onlajny.com, vysílat jej bude také lifetv.cz!

 

Salith Šumperk

Oddílu z podhůří Jeseníků se v letošní sezoně příliš nedaří. Draci dosud nasbírali pouhých 49 bodů, což je řadí na poslední příčku. Z té ztrácejí na tradiční okupanty dolních příček z Mostu 2 body, na 13. Benátky už bodů 9. Salith patří mezi týmy s nejhorší ofenzivou (129 branek), bídně je na tom také s obranou, tu má spolu s Mostem vůbec nejslabší (181).

V novém roce se draci z výhry radovali pouze třikrát, hned na začátku ledna přetlačili po nájezdech Prostějov, poté se blýskli v Litoměřicích a naposledy v Benátkách. Dobrou zprávou pro Kadaň je, že na svém ledě Šumperk zvítězil naposledy 30.12., kdy udolal Benátky (2:1 pr.). Domácí výhra za 3 body je již notně vousatá, 5.12. s Havířovem.

Slavia - Šumperk 4:3

V minulémm kole Salith zajížděl do pražského Edenu. A byť jakožto celek z chvostu tabulky nepřijel s „velkýma očima,“ nakonec zanechal solidní dojem za těsnou porážku. Drakům se v přůběhu duelu podařilo získat nadějné vedení 1:3, nicméně Slávisté skóre otočili. Šumperk v závěru sešívané tlačil, vyrovnat ale nedokázal.

„Donutili jsme Slavii hrát naplno, a tak je to pro nás čestný výsledek. Nedokázali jsme bohužel proměnit rozhodující momenty. Nešly nám přesilové hry, neproměnili jsme trestné střílení. Jsme ale spokojení s tím, že jsme byli Slavii po celý zápas vyrovnaným soupeřem,“ hledal pozitiva na webu Šumperka kouč Milan Mazanec.

Sestava Šumperka: Svoboda – Gewiese, Sedlák, Prokop, Holík, Bail, Zdráhal – Milfait, Fořt, Káňa – Haas, Miškovský, Brunec – Staněk, Plášek, Hlinka – Ostřanský, Šimun, Hroch.

Vzájemné duely ve prospěch Kadaně

Trhačům se letos na Šumperk daří, z dosavadních 3 zápasů dvakrát vyhráli. Poprvé na svém ledě draky přehráli 4:3 (Veselý, Kaše, Kůs, Tejnor), hosté byli houževnatým soupeřem. V odvetě se radovali hosté, po nevyvedené třetí třetině černožlutých vyhráli 3:1 (Chrpa).

Třetí vzájemné měření sil dopadlo znovu lépe pro Kadaň, ačkoli Draci byli znovu velice nepříjemným soupeřem. Hosté se ujali vedení ve 4. minutě, za Kadaň srovnal o 10 minut později Hlava. Šumperk se dostal znovu do vedení v poslední třetině a už pomalu sahal po 3 bodech, nicméně po drtivém tlaku srovnal v samém závěru Chlouba. Tentýž hráč pak Kadani v prodloužení vystřelil bonusový bod v za výhru 3:2.

Tým Šumperka

Kanadské bodování Salithu vede forvard Tomáš Fořt, jenž má na kontě velice slušných 47 bodů (25+22). Čtyřikrát naskočil v extralize za Zlín, za nějž celkově stihl už 44 duelů. Daří se také Janu Milfaitovi (12+29). 24letý forvard si loni v Havlíčkově Brodě ve 44 zápasech připsal pouhých 7 bodů, letos jich má již 41 - slušný progres!

Statistikám zadáků vévodí Aleš Holík (8+10), o bod méně mají Jan Zdráhal s Tomášem Sedlákem.

V brance Sallithu se letos vysřídalo 6 gólmanů, z nichž nejvyšší minutáž (20 zápasů) má Miroslav Svoboda, teprve 20letý gólman, jenž letos chytal i za Havířov. Dále za Šumperk nastoupili Daniel Zelenka (19), Filip Šindelář (14). Mihla se i zajímavá jména: talentovaní Patrik Polívka (1) s Patrikem Bartošákem (2) a jednou si dračí dres vyzkoušel také Američan ve službách Pardubic Brandon Maxwell.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM