Domácí rozlučku se základní částí obstará derby s Ústím

Jiří Novotný | 12.02.2016 | |

Domácí rozlučku se základní částí obstará derby s Ústím

K a d a ň - Čas vyměřený pro 52. kol základní části WSM ligy se pomalu nachýlil a čeká nás poslední domácí duel. Již tuto sobotu od 17:00 přivítáme rivala z krajského města - ústecký Slovan. Ani tentokrát se Trhači bez vaší pomoci neobejdou, přijďte je podpořit v boji o play-off!

 

HC Slovan Ústí nad Labem

Celek z Ústí se momentálně pohybuje na 9. příčce, z níž ztrácí 2 body na 8. Kadaň. Stejně jako Trhači ještě nemá zajištěné místo v předkole play-off, neboť ve hře je stále 11. Třebíč. Ta má o pouhé 2 body méně. Slovan se pyšní solidní ofenzivou, nastřílel již 169 branek. Na druhou stranu patří mezi celky s nejhorší obranou, obdržel 174 gólů.

Ústeckým se po novém roce příliš nedařilo. Sice do něj vstoupili dvěma výhrami, ale pak čtyřikrát v kuse prohráli a vrcholem byl debakl 8:3 v Českých Budějovicích. Na začátku února zvítězili v Kladně, posléze si podali Benátky. Neúspěchem však skončil výjezd do Prostějova, kde padli 5:4 po prodloužení.

Minulé kolo - statečný boj se Slavií

Ve středu se Slovan utkal se Slavií. Hosté skórovali již v 1. minutě, ale modrožlutí záhy srovnali. Ve druhé části si Slovan vypracoval vedení 3:1, Pražané zabrali v závěru a skóre srovnali. Duel dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž rozhodla zámořská akvizice slávistů Robinson - 3:4.

„Jsme velmi zklamaní, jelikož jsme dva zápasy za sebou vedli o dva góly a přišli jsme zbytečně o čtyři body. O body budeme muset bojovat v posledních dvou zápasech," zoufal si na webu Ústí kouč Slovanu Tomáš Mareš.

Vzájemné zápasy

První vzájemné měření sil ve 12. kole nedopadlo pro Kadaň vůbec dobře. Úvodní gól sice vstřelil černožlutí, ale pak začali ztrácet půdu pod nohama a nakonec se z Ústí vraceli s porážkou 6:3. Listopadovou odvetu kadaňští zvládli. V utkání byli jasně lepším týmem, vytvořili si třígólový náskok a nakonec zvítězili 4:2. Třetí vzájemný duel však opět ovládlo Ústí. Kadaňským se střelecky nedařilo, nakonec nevstřelili ani jednu branku a prohráli 2:0.

Tým Slovanu

Jednoznačnou brankářskou jedničkou je Jakub Soukup, jenž letos nastoupil v 43 duelech. Pochlubit se může úspěšností převyšující 91%. Záda mu kryje ostřílený Martin Volke, někdejší litvínovská kometa.

Statistikám obránců vévodí Jan Pohl, který nasbíral již 28 bodů (6+22). Bodově se daří i Ondřeji Smetanovi (2+18).

Nejproduktivnějším forvardem je tradičně Jaroslav Roubík, elitní forvard celé WSM ligy. Ústecký srdcař nastřádal už 72 bodů (32+40). Rovných 50 bodů (21+29) má Jan Kloz, 44 bodů nasbíral David Tůma.

O zápase

51. kolo WSM ligy startuje na kadaňském stadionu v sobotu 13.2. od 17:00. Účast všech příznivců kadaňského hokeje je více než vítaná, pomozte smečce Trhačů v boji s ústeckými rivaly! Pokud se nemůžete zúčastnit, můžete sledovat průběh duelu na webu onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM