Vyhraje Kadaň první utkání nového roku? Doma ji prověří Litoměřice

Jan Thöma | 02.01.2016 | |

Vyhraje Kadaň první utkání nového roku? Doma ji prověří Litoměřice

V prvním novoročním zápase vyzve Kadaň na svém zimním stadionu aktuálně devátý tým tabulky - HC Stadion Litoměřice. Utkání se odehraje v pondělí 4. ledna od 18:00.

 

HC Stadion Litoměřice

Litoměřice mají na svém kontě 52 bodů, což je řadí na deváté místo tabulky. Stejný počet bodů má i osmá Horácká Slavia Třebíč, ale ta má lepší skóre než pondělí soupeř kadaňských trhačů. Stadion v dosavadních 36 zápas nastřílel 108 branek, ale dostal jich 124, což je druhá nejhorší defenzíva celé soutěže. Nejproduktivnějším hráčem je Jaroslav Kalla, jenž má na svém kontě 26 bodů za deset branek a šestnáct asistencí.

Povánoční posílení týmu

V pondělí 28. prosince oznámilo vedení Litoměřic velký návrat, neboť do kádru Stadionu se vrátil odchovanec Milan Toman. Šestatřicetiletý zadák s více než pěti sty extraligovými starty není jedinou posilou, kterou Stadion po vánočních svátcích přivítal ve svém kádru. Společně s ním posílí Severočechy i 44letý útočník druholigového Vrchlabí Martin Filip.

Poslední utkání Stadionu

Litoměřice - Slavia 1:2

Stadion ve svém posledním zápase minulého roku přivítal ve vyprodané KALICH ARENĚ tým pražské Slavie. Vyrovnané utkání však rozhodla už první třetina, kterou ovládl tým z Prahy 1:0, když je do vedení poslal Jaroslav Markovič. Ve druhé části diváci žádnou branku neviděli. Dočkali se až v posledním dějství, kdy stadion necelé dvě minuty před koncem utkání vyrovnal zásluhou Zdeňka Doležala, ale minutu před koncem rozhodl o třech bodech pro Slavii Miroslav Čermák, jenž proměnil trestné střílení.

Sestava Litoměři v utkání proti Slavii

Pavelka – Toman, Bílek, Pavlas, Havránek, Plášil, Šulc, Piegl, Chmel – Kalla, Berger, Valášek – Ondráček, Nedvídek, Filip – Doležal, Miškár, Antončík – Krátoška, Racek, Orság.

Hodnocení utkání trenéra Stadionu Miloše Říhy:

„Sehráli jsme utkání proti těžkému soupeři v komplikované sestavě. Navíc nám odešli další hráči v průběhu zápasu a bylo na místě, aby tým prokázal velkou bojovnost. Díky tomu jsme i zaslouženě vyrovnali. Rád bych za předvedený výkon našemu mužstvu poděkoval. Myslím si, že kdybychom se v první třetině dostali do vedení, byli bychom k bodům daleko blíž. Ve druhé třetině byl naopak lepší soupeř.”

Poslední utkání Kadaně

Poslední duel roku 2015 černožlutým nevyšel, na ledě Havířova padli 4:0. Skóre zápasu otevřel již ve 2. minutě rabiát Kanko, na 2:0 domácí zvýšili v závěru první třetiny. Strmeně v kadaňské brance poté překonal i exkadaňský zadák Mazanec, v předposlední minutě pečetil Maliník.

Sestava z posledního utkání Kadaně

Strmeň – Charousek, Tejnor, Trefný, Szathmáry, Blaha, Rohan, Černý – Sloboda, Kverka, Šťovíček – Hlava, Hejcman, Kadlec – Huňady, Vrána, Vaněk – Wágner, Ringler, Macháček.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM