Kadaň padla s Kladnem, opět rozhodla 3.třetina

Jindřich Poledna | 30.11.2015 | |

Kadaň padla s Kladnem, opět rozhodla 3.třetina

Hosté vstoupili do utkání lépe, když využili minely domácího brankáře. Kadaň srovnala v přesilové hře díky Kadlecovi a následně šla do vedení po brance Mrázka. Hostům se podařilo vyrovnat ještě v 1.třetině. Domácí šli v prostřední části opět do vedení - brankou Chlouby, ale Kladnu se opět podařilo vyrovnat. Domácí nedokázali ve 3.třetině využít přesilovou hru, a tak přišel trest a Kladno se dostalo do vedení. Pátou branku přidalo pět minut před koncem - 3:5.

 
28.kolo, pondělí 30.11.2015
Sportovní klub Kadaň - Rytíři Kladno  3:5  (2:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Kadlec (Hejcman, Trefný), 15. Mrázek (Chlouba, Vaněk), 28. Chlouba (Mrázek) – 6. Kindl, 18. Rudovský (Skuhravý), 35. Machač (Rudovský), 47. Růžička (Stach, Kindl), 55. Kindl (Stach). Rozhodčí: Wagner – Toman, Hejl. Vyloučení: . Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 795. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:5.
Sportovní klub Kadaň: Dlouhý (Dvořák) – Charousek, Drtina, Rýgl, Mrázek (A), Trefný (C), Szathmáry, Tejnor, Rohan – Račuk (A), Kaše, Sloboda – Veselý, Chlouba, Chrpa – Kadlec, Hejcman, Hlava – Vaněk, Vrána, Šťovíček
Rytíři Kladno: Mensator (Švihálek) – Repe, Nash, Růžička, Kolářík, Ptáček, Gutwald – Rudovský, Skuhravý (C), Machač – Bílek (A), Stach (A), Kindl – Redlich, Pitule, Dvořáček – Strnad, Lukáč, Šilhavý

Komentář k zápasu

V čase 5:43 se snažil Dlouhý rozehrát, ale našel pouze DENISE KINDLA, jenž dopravil kotouč do kadaňské branky - 0:1. O tři minuty později využili domácí početní výhodu. Po střele Jakuba Trefného se kotouč odrazil od zadního mantinelu před MARTINA KADLECE, který dorazil puk za Mensatorova záda - 1:1.

V patnácté minutě si Kadaň vyměnila několikrát kotouč až se dostal do druhé vlny, kde byl JAROSLAV MRÁZEK, jehož tvrdá rána skončila v horním rohu branky - 2:1. Jenže Severočeši se z vedení radovali pouze tři minuty. Před domácí brankou zůstal osamocený JAN RUDOVSKÝ, jenž vystřelil pod horní tyč - 2:2.

V úvodu druhé části hry zakončoval z předbrankového prostoru David Kaše, jeho pokus mířil do branky, ale celou situaci vyřešili obránci. Na světelné tabuli svítil čas 27:38, kdy se u zadní tyče objevil ROMAN CHLOUBA, který poslal černou gumu do odkryté branky - 3:2.

Necelých pět minut po polovině duelu se Kladno dostalo do mírného tlaku a opět vyrovnalo. Z vrcholu kruhu vypálil Jan Rudovský, jehož pokus se odrazil od brusle PATRIKA MACHAČE, na kterou už Dlouhý neměl šanci zareagovat - 3:3. V osmatřicáté minutě ujížděl sám na branku Marek Račuk, který byl faulován a bylo nařízené trestné střílení. K tomu se samozřejmě rozjel faulovaný hráč, jenž nic nenaznačil a trefil Mensatora.

Téměř sedm minut po začátku třetí periody vsítil vítěznou branku Rytířů DAVID RŮŽIČKA. Ten si počkal mezi kruhy na přihrávku od spoluhráče a následným zakončení propálil kadaňského gólmana - 3:4. Do konce třetí dvacetiminutovky chybělo pět minut, kdy se podruhé v utkání prosadil DENIS KINDL, jehož střela z mezikruží skončila pod horní tyčkou - 3:5.

Michal Luxa

Ohlasy trenérů

Jaroslav Beck (SK Kadaň):Určitě vyrovnaný, bojovný a důrazný zápas. Určitě jsme neudělali více chyb než Kladno, ba naopak. Myslím si, že vyložených šancí jsme měli mnohem více, ale nedat takový mega šance jako měl Szathmáry, Kadlec, čtyřikrát Račuk, Chlouba, v oslabení, nedáme z toho ani jednu branku. Pak ta chyba přijde a výsledek je takový, jaký je dnes. Za stavu 2:0, 2:1, 3:2 pro nás, myslím, že jsme měli i utkání v rukách, ale chtělo to dát rozdílový gól. To se bohužel nepovedlo.

Jindřich Lidický (Rytíři Kladno):
Ze začátku to s námi nevypadalo moc dobře, neustále jsme dotahovali náskok soupeře. V první třetině jsme měli úplně zbytečně tři vyloučené a nemohli se dostat do tlaku. Postupem času jsme přebírali iniciativu, nicméně jsme dělali poměrně dost chyb, které naštěstí soupeř nepotrestal. Bylo to velice těžké utkání a samozřejmě máme radost, že jsme to kadaňské prokletí konečně prolomili.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM