Dokáže Kadaň porazit silné Rytíře z Kladna i na potřetí?

Tereza Doksanská | 28.11.2015 | |

Dokáže Kadaň porazit silné Rytíře z Kladna i na potřetí?

Kadaň - V rámci osmadvacátého kola WSM ligy přivítá Kadaň na domácím ledě Rytíře z Kladna. V předchozích dvou zápasech s Kladnem kadaňští dokázali vyhrát. Podaří se to svěřencům Jaroslava Becka i potřetí?

 

Rytíři ve WSM lize
V prvním kole ligy si to rozdaly dva bývalé extraligové týmy. Kladno přivítalo pražskou Slavii. Zápas musely rozhodovat až samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější Rytíři, vyhráli 3:2. Jenže s Kadaní se jim nedařilo a prohráli 4:2. S Třebíčí musely opět rozhodnout až samostatné nájezdy. Tentokrát se Kladnu nepodařilo zvítězit a prohráli 1:2. Utkání s Mostem bylo vyrovnané, kladenští měli více štěstí a Mostečany porazili 5:4. I v zápase s Duklou se Rytířům podařilo vyhrát. V šestém kole zavítali kladeňáci na led Havířova, odkud si odváželi pouhý jeden bod. Prohráli na nájezdy 2:1. Samostatné nájezdy musely rozhodovat i zápas s Litoměřicemi. Tentokrát bylo úspěšnější Kladno a vyhrálo 4:3. Zápas s Ústím nad Labem byl velice zajímavý. Kladenští se rozstříleli a ze severu Čech si odváželi vysokou výhru 6:3. V devátém kole se Rytíři utkali se Šumperkem. Salith nevstřelil Kladnu ani jednu branku, zato kladenští prostřelili šumperského brankáře Šindeláře třikrát. V desátém kole zajížděli Rytíři do dalekého Přerova. Zápas rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých bylo úspěšnější Kladno. Z Přerova si odváželi výhru 2:1. Ze dvou domácích zápasů získali kladenští čtyři body. S Českými Budějovicemi padli v prodloužení 4:3 a s Benátkami nad Jizerou vyhráli vysoko 7:2. V dalším utkání porazilo Kladno Jestřáby 4:1. Čtrnácté kolo přineslo opět souboj Kladna a Slavie, tentokrát v Edenu. Zápas se vyvíjel úplně stejně jako v prvním kole. Opět musely rozhodovat samostatné nájezdy. Zcela stejně se opakoval výsledek z úvodního měření sil, Kladno porazilo Pražany i podruhé 3:2. Kladnu se nepodařilo ani podruhé zdolat Kadaň a prohrálo na domácím ledě 5:3.

Další utkání
SK Horácká Slavia Třebíč: Rytíři Kladno 0:3
Rytíři Kladno: HC Most 5:3
HC Dukla Jihlava: Rytíři Kladno 4:2
Rytíři Kladno: AZ Havířov 5:2
HC Stadion Litoměřice: Rytíři Kladno 2:1 sn.
Rytíři Kladno: HC Slovan Ústí nad Labem 6:2
Salith Šumperk: Rytíři Kladno 1:6
Rytíři Kladno: HC ZUBR Přerov 5:3
ČEZ Motor České Budějovice: Rytíři Kladno 9:7
HC Benátky nad Jizerou: Rytíři Kladno 3:6
Rytíři Kladno: LHK Jestřábi Prostějov 5:2
Rytíři Kladno: HC Slavia Praha

Poslední utkání Rytířů
Rytíři Kladno: HC Slavia Praha
Do zápasu vstoupili lépe Pražané. Dvě minuty po vhození úvodního buly se za sešívané prosadil Robinson a čtyři minuty po vstřelení první branky se trefil ve hře čtyři na čtyři Mikulík. Ke konci první třetiny byli vyloučeni slávisté Robinson a střelec prvního slávistického gólu Mikulík. Kladno dokázalo přesilovou hru pět na tři proměnit a snížilo vedení sešívaných na 2:1. První branku Rytířů vstřelil Pitule. Stav po první třetině byl 2:1 pro Slavii. Ve druhé periodě diváci neviděli dlouho branku. Až čtyři minuty před koncem druhé části prostřelil brankáře Hyláka domácí Skuhravý. Kladenští ve druhé třetině stav vyrovnali a oba týmy odcházely do kabin za stavu 2:2. Třetí perioda rozhodla. Slávisté se ze začátku ujali vedení 4:2. Nejprve se trefil Čermák, minutu poté Hruška. Jenže to se Rytířům nelíbilo, Hyláka tentokrát prostřelil Rudovský, který si v utkání připisuje tři kanadské body (1+2). Kladenští sice vstřelili kontaktní branku, ale i ve hře bez brankáře nedokázali proměnit gól a naopak inkasovali. Gól na 5:3 vstřelil Kubica. Rytíři poprvé prohráli nad Slavií 5:3.

Sestava z utkání se Slavií
Mensator – Nash, Repe, Kolařík, D. Růžička, Gutwald, Ptáček – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Dvořáček, Pitule, Redlich – Horna, Lukáč, Strnad.

Poslední utkání Kadaně
HC ZUBR Přerov: SK Kadaň
Do zápasu vstoupili lépe domácí. V páté minutě prostřelil brankáře Dlouhého Sikora a čtyři minuty před koncem se trefil Grof. Stav po první třetině byl 2:0. Ve druhé periodě vstřelil kontaktní branku hostů David Kaše. Jenže za tři minuty se do hostující branky trefil Popelka, Přerov si vzal na svoji stranu opět dvoubrankové vedení. V osmatřicáté minutě odskočili domácí Kadani na tříbrankové vedení, brankáře Dlouhého překonali počtvrté, tentokrát se trefil Pšurný. Týmy odcházely do kabin za stavu 4:1 po druhé třetině. Do třetí periody vstoupili lépe kadaňští. Čtyři minuty po vhození buly se podruhé v zápase trefil David Kaše. Třetí branku černožlutých vsítil v jednapadesáté minutě Szathmáry. Kadaň dotáhla tříbrankové vedení hostů pouze na jednu branku. Jenže Zubry to nemuselo trápit, minutu po vstřelení branky hostů využili přesilovou hru a Dostálek vstřelil gól. Do konce zápasu nepadla už branka a Kadaň prohrála s Přerovem 5:3.

Sestava z utkání s Přerovem
Dlouhý (Dvořák) – Drtina, Rýgl, Szathmáry, Trefný, Rohan, Charousek, Černý – Kadlec, Kaše, Račuk – Chrpa, Hejcman, – Hlava, Vrána, Kverka – Vaněk, Sloboda, Šťovíček – Müller, Macháček

Ohlasy trenéra Becka po utkání
Přerov hrál výborně přesilovky, k čemuž je samozřejmě potřeba mít štěstí. My jsme ho moc neměli. To, co nás v poslední době zdobilo, nám tentokrát moc nesedlo. Vždycky se puk odrazil někam, kde jsme to neměli pokryté hráčem. Spadly nám tam v oslabení čtyři góly, což by se určitě stávat nemělo. Oproti Šumperku už naše hra byla lepší, měla šťávu a začíná se to vracet. Potřebujeme však zkonsolidovat sestavu a soustředit se na každé střídání. Když to zrovna nelepí, tak musí mančaft hrát zodpovědně a koncentrovaně. To nám v Šumperku chybělo, ale dnes už to bylo lepší. Musíme v tom pokračovat a pak se určitě vrátíme k bodovým ziskům.

Nejproduktivnější hráči Rytířů
David Stach – 43 bodů (14+29)
Vítězslav Bílek – 38 bodů (24+14)
Jan Rudovský – 31 bodů (14+17)

Nejproduktivnější hráči Kadaně
Marek Račuk – 30 bodů (12+18)
Roman Chlouba – 18 bodů (7+11)
Jakub Chrpa – 15 bodů ( 8+7)

O utkání
Souboj mezi Kladnem a Kadaní se odehraje na zimním stadionu v Kadani. Buly padne v pondělí, 30. 11. od 18 hodin. Přijďte podpořit domácí tým, bude to potřebovat. Nezapomeňte, že ženy a děti do 15 let mají vstup zdarma. Pokud se nebudete moci dostavit, sledujte zápas alespoň na onlajny.com.

 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM