Kadaň nezvládla hru v oslabení a podlehla Přerovu 5:3

Filip De Bolle | 26.11.2015 | |

Kadaň nezvládla hru v oslabení a podlehla Přerovu 5:3

I tentokrát Kadaň ztrácela v úvodu zápasu a po první třetině vedl Přerov o dvě branky. Ve druhé části sice snížil David Kaše, ale domácí okamžitě odpověděli a po dvou třetinách se zdálo, že je rozhodnuto. Černožlutí však nehodili flintu do žita a ve třetí třetině snížili zásluhou Šimona Szathmáryho a znovu Davida Kaše na rozdíl jediné branky. V 52. minutě však Přerov vstřelil čtvrtou přesilovkovou branku a zbytek zápasu si už pohlídal.

 
27.kolo, čtvrtek 26.11.2015
HC ZUBR Přerov - Sportovní klub Kadaň  5:3  (2:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Sikora (Sýkora, Šťastný), 16. Grof (Chmelíř, Procházka), 31. Popelka (Procházka, Stoklasa), 38. Pšurný (Chmelíř, Dostálek), 52. Dostálek (Pšurný, Procházka) – 28. D. Kaše (Račuk, Sloboda), 44. D. Kaše (Drtina, Sloboda), 51. Szathmáry (Hlava, Kadlec). Rozhodčí: Trombík – Novák, Wesley. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1761. Střely na branku: 29:40. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3, 5:3.
HC ZUBR Přerov: Klimeš (Slovák) – Chmelíř, Grof, Hořava, Dujsík, Vágner, Ferenc, Sedlák, Šnajnar – Procházka, Pšurný, Dostálek – Sikora, Sýkora, Šťastný – Goiš, Popelka, Stoklasa – Blinka, Král, Kovařík
Sportovní klub Kadaň: Dlouhý (Dvořák) – Drtina, Rýgl, Szathmáry, Trefný, Rohan, Charousek, Černý – Kadlec, Kaše, Račuk – Chrpa, Hejcman, – Hlava, Vrána, Kverka – Vaněk, Sloboda, Šťovíček – Müller, Macháček

Komentář k zápasu

Zápas sice začal trochu opatrně, ale ve třetí minutě po střele Šnajnara se před bránou strhla šarvátka, z níž byl vyloučen Müller. David Šťastný vystřelil na brankáře hostů a poté se díky práci Sýkory před bránou dostal kotouč až na Marka Sikoru. A ten ho pohodlně uklidil do klece.

Po chvilce došlo i na vyloučení domácích. Kadaň Zubry hodně tlačila, ale Klimeš je podržel. Dobrou akci sehrála Sýkorova formace, kterou zakončoval právě kapitán, avšak Dlouhý jeho střelu vytěsnil lapačkou. Na třináctou minutu připadlo vyloučení Procházky. V přesilovce hrozil Rohan, ale domácí gólman byl opět konečnou, když se vyznamenal i zásahem maskou.

V čase 15:46 Zubři dostali možnost další přesilové hry. Z té pod tlakem Vrána vyhodil kotouč mimo a putoval také za katr. V dvojnásobné výhodě pak Jakub Grof vymetl horní rožek branky. Možnost skórovat měl i Goiš, jemuž scházelo od tečování jen pár centimetrů. Přerovské nasazení neopadlo a jejich cíl „vletět na soupeře od začátku“ tak splnili na výbornou.

Styl hry se přenesl i do druhé části, kdy nejprve Vaňkovu střelu lapil Klimeš. Hosté se poté dlouho drželi v útočném pásmu a Zubři byli rázem rozhození. Kadaňští šli za gólem a v čase 27:59 po souhře Račuka a Slobody zakončoval pohlednou kombinaci David Kaše. Pozornost přerovského brankáře otestoval i Hlava.

Přesně čtyři minuty po brance hostů, Přerov opět odskočil na dva góly. Nejprve si Popelka objel na modré soupeře a následně Stoklasa příležitost nevyužil. Slovo si vzal zpátky Michal Popelka a prostřelil skrumáž hráčů před Dlouhým. Modrožlutým se zakrátko naskytla další přesilovka, které se jim tento zápas hodně dařily. Dvouminutové vyloučení však tentokrát nepotrestali.

Ve 36. minutě se mohl do statistik zapsat Stoklasa, přihrávku do prázdné však promáchl. Poslední nevydařenou přesilovku mohli domácí napravit už po dvou minutách. Šest vteřin po buly pálil Chmelíř a puk změnil trajektorii o hokejku Romana Pšurného. Dvě minuty před koncem druhé tercie hlavní rozhodčí vylučoval na straně Zubrů. Kadaň tlačila celou dobu, skóre 4:1 po dvou třetinách však nezměnila.

Přerov hrál v pěti jenom minutu. Na začátku třetí části kadaňští hráči výhodu nezužitkovali, ale krátce po jejím uplynutí skóroval se štěstím David Kaše podruhé. Pšurný chtěl na jeho trefu odpovědět, ale scházel mu jen malý kousek. Šťovíček a Vaněk dělali na Klimešově brankovišti velký rozruch, ale šance nevyužili.

V průběhu poslední části se do útoku soustředila spíše Kadaň. Přerov hlavně poctivě bránil. Dalším fantastickým zákrokem se zablýskal domácí muž v bráně. Akrobaticky totiž vychytal Račuka, načež z úniku mohl skórovat Ferenc, ale kotouč orazítkoval horní tyčku. Kadaňští se i nadále snažili a odměnou jim pak byla trefa Šimona Szatmáryho z mezikruží.

Kadaň si boj o vyrovnání překazila hrou v šesti. Definitivní ránu černobílým zasadil po devatenácti vteřinách Vlastimil Dostálek, který dostal přihrávku skrz brankoviště od Pšurného. Nejproduktivnější Zubr tak využil už čtvrtou přesilovku duelu.

Domácí branka povzbudila a na žádný infarktový scénář už to nevypadalo. Ferenc se neprosadil ani napodruhé a následoval ho po přihrávce od Pšurného i Dostálek. Závěr už změnu stavu nepřinesl a Zubři tak slaví hlavně díky přesilovkám čtvrté vítězství v řadě!

Daniel Doležal

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Byl to ubojovaný a upracovaný zápas, protože včera se kluci vydali proti Slavii. Dnes to bylo hlavně o mentální připravenosti, jelikož opravdu nikdo nechtěl prohrát. Hráči do toho dali, co mohli. Výborně jsme si pomohli v přesilovkách, které nám soupeř nabídl. Oproti jiným zápasům jsme využili čtyři. Soupeř byl silný na kotouči, ukázal kvalitu a není na pátém místě náhodou. Byli jsme však tentokrát šťastnější.

Jaroslav Beck (SK Kadaň): Přerov hrál výborně přesilovky, k čemuž je samozřejmě potřeba mít štěstí. My jsme ho moc neměli. To, co nás v poslední době zdobilo, nám tentokrát moc nesedlo. Vždycky se puk odrazil někam, kde jsme to neměli pokryté hráčem. Spadly nám tam v oslabení čtyři góly, což by se určitě stávat nemělo. Oproti Šumperku už naše hra byla lepší, měla šťávu a začíná se to vracet. Potřebujeme však zkonsolidovat sestavu a soustředit se na každé střídání. Když to zrovna nelepí, tak musí mančaft hrát zodpovědně a koncentrovaně. To nám v Šumperku chybělo, ale dnes už to bylo lepší. Musíme v tom pokračovat a pak se určitě vrátíme k bodovým ziskům.
 
 


Generální partneři

© 2013 - 2024   Sportovní klub Kadaň, a.s. & eSports.cz s.r.o. | ODM